Seviye çok düþük. Biri der ki %74 ü halkta ama kapta açýk açýk yazan ortaklýk yapisini göremeyecek kadar kör. Niyazi Önen in %68.6 hisse sahipligi varken burada milleti yaniltmaya calisiyoe aklinca. Biri derki hep ayný hikaye ama her yönüyle iyileþen bilançoyu analiz edemeyecek kadar bilgisiz. Derler ki baþka þirket var kar orada fakat bilançoda ya bakma becerisi olsa orada %12 esas faaliyet karý üreten ve hýzla büyüyen bir þirketi görecektir. Þirket düzeliyor. Bilançolar ortada. Aynýsýný zamanýnda yataþ da yazdýlar. 0.90 almýþtým. Yok sahipleri spk dan ceza yedi yok öyle yok böyle kagir 35 tl ye gitti. Çünkü büyüme ivmesi yakalamýþtý.
Bu tur sirketlerde borclari ile dengeyi kurduktan sonra ciro artýþlarý karý ziplatir.
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þirketimizin bilançolarýný bir kaç yýldýr sürekli inceliyorum.....
Satýþlarý , ihracarý , esas faaliyet karý sürekli artýyor pozitif ivme ile yol alýyor.....
Ancak þirketimizin 30 milyon dolar civarý olan döviz cinsi borcu var var son 2-3 yýlda döviz kurlarý %70-80 civarýnda arttýðýndan ( belirli dönemlerde çok daha fazla ) borçlar ve kambiyo zararý çok fazla oldu. borçlarý çevirebilmek için yeniden kullanýlan kredilerin ifaizide yüksek olduðundan borçlanma maliyeti arttý karý sildi süpürdü hatta zarara neden oldu.
þimdi döviz artýþý durdu.... bu seviyelerde biraz daha kalýrsa þirketimiz esas faaliyet karý ile borçlarýný önemli ölçüde azaltabilir
ben bu ihtimale yatýrým yapýyorum. çok þükür bugüne kadarda kaybetmedim bu hisse bazýnda konuþuyorum.
bunun dýþýnda mahalle dedikodusuda yapabilirim baþkalarý gibi ama yapmýyorum yapmayacaðým
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
Yer Ýmleri