Originally Posted by
Orta537
Dardanel Þirketler Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný Niyazi Önen, Dardanel’in piyasa deðerini 1 milyar dolara çýkartýp emekli olarak yönetimi oðlu Mehmet Önen'e devretmeyi planlýyor. 6. Bölge teþvikinden yararlanmak için Gökçeada’ya yatýrýma hazýrlanan Niyazi Önen, 2016 yýlýna ise 2001 borçlarýný temizleyerek girecek. Niyazi Önen, 2020 yýlýnda 1 milyar dolarýn üzerinde bir piyasa deðerine ulaþmak istediklerini söylerken ayný dönemde yýllýk bazda 100 milyon dolar kar, 500 milyon dolar ciro ve istihdamýný da 3 bin kiþiye taþýmayý hedefl ediklerini anlattý.
2001 krizinde bankalara olan 40 milyon dolarlýk borcu yüksek temerrüt faiziyle 130 milyon dolara çýkan, bu kilidi kýrmak içinde finansal ortaklýk arayýþýyla yerli ve yabancý yatýrýmcýlarla masaya oturan Dardanel, artýk gündeminde büyüme olan, 30’uncu yýlýný tüm çalýþanlarýyla kutlayan farklý bir tonda konuþan þirket haline gelmiþ. Dardanel Þirketler Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný Niyazi Önen, gayrimenkul satýþlarýyla destekledikleri ve bankalarla anlaþarak bir ödeme planýna baðladýklarý 2001’den kalan banka borçlarýný 2015 yýlýnda bitireceklerini belirterek “Artýk kapýmýz da ortaklýk görüþmelerine kapalý. Geçmiþ zamanda ortaklýk için büyük yol kat etmiþtik. Ancak þu anda þirketin hisselerini satmayý kesinlikle düþünmüyoruz. Hissemiz oranýnda sermaye artýrýmý yapabiliriz” dedi. Son 30 yýlda bir iþadamýnýn baþýna gelebilecek her türlü badireyi atlattýðýný söyleyen Niyazi Önen, masallarýn Zümrüdü Anka kuþuna atýfta da bulunarak “Küllerimden yeniden doðdum” diyor.
Yer Ýmleri