- Peki, bu çeyrekten ne bekliyorsun?
- Valla, pandemi kısıtlamaları vardı, ama geçen yıl Q2'deki gibi tam kapanma yoktu.
- Ne demek istiyorsun?
- Geçen sene hatırlamıyor musun kardeşim? Kısıtlama başlayacak diye millet marketlere üşüştü.
- Eeee?
- EE'si, millet yiyecek depoladı. Hatırlarsan bugünkü gibi restoranlarda paket satış da yoktu. Bir süre her şey kapandı. Ton balığı da, hem lezzetli, hem de pratik. Milet bol bol aldı.
- Eveeet!... Şimdi anladım. DARDL ikinci çeyrekte bu yüzden rekor kâr yazdı.
- Evet, sonra da aynı oranda kârları göremedi maalesef.
- Gelelim bizim konuya. Geçmişi bırakalım da, bu çeyrek ne olacak?
- Dediğim gibi, 2020 Q2 gibi bir şey bekleme. Ama her halükârda iyi olur diye düşünüyorum.
- Yani ne kadar olur?
- Rakam isteme benden. Ne söylesem yalan olur. Ama şahsen 30 mn'dan az beklemiyorum.
- Bu rakam bence de mantıklı, hatta en az bu olur.
- İnşallah diyelim.
- İnşallah!...
- Dikkat edersen, sohbeti hep "inşallah" ile kapatıyoruz.
- Kardeşim, ne yapalım, KY'yiz. Elimizden başka bir şey gelmiyor ki!... Ölçüp, biçip, iyi olacak diye bir yatırım yapıyoruz. Sonrada her şeyin iyi olmasını umuyoruz.
- İyi de, biraz kendimizi geliştirelim. Baksana, seans içinde bile %5 aşağı, %5 yukarı hareketler oluyor. Neden bundan faydalanmıyoruz?
- Bana yaramıyor: Ne zaman satsam, uçup gidiyor. Sonrada içim sattığımdan yüksek fiyata almaya gitmiyor. Arkasından bakıyorum. Sanki benim satmamı bekliyorlar!...
- Kardeşim, sen de az az sat, az az al. Bunu da mı yapamıyorsun? Az sattığında, şayet yükselirse, elindekilerden kazanmış olursun. Sonra düşerse, tekrar yerine koyarsın. Çorba parası çıkar.
- Valla, doğru söylüyorsun. Aslında bunu ara sıra yaptığım oluyor. Ama dediğim gibi, genellikle hikâyesi olan, beklentili hisselerde olduğumdan, her sattığımda, biraz daha yükselince biraz daha satmak gerekiyor. Sonunda bakıyorsun, 5 lira kâr edecekken, 2 lirayla yetinmişsin. Tabii, işin tersi de var. Düşüyor, yükselecek diye alıyorsun, yine düşüyor, yine alıyorsun... Ama haklısın. Ufaktan denemek lazım.
- Şu an öyle bir trend falan görünmüyor. Şirketten olumlu bir açıklama gelene kadar, ufak ufak alıp satmak iyi olur gibi görünüyor.
- Ama bence bu çalkantının bitmesi lazım. Baksana, Perşembe günü %8 zıpladı. Bir bakmışsın, Pazartesi, %10 aşağı olmuş.
- Haklısın. Çalkantının bitmesini beklemek en iyisi...
Tüm yazdıklarım şahsi fikrimdir. Yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri