- Yahu, bu niye bu kadar düþtü?
- Kardeþim, tüm borsa düþtü!...
- Ama bu daha fazla düþtü??
- Eee, öyledir. En çok deðer kazananlar, en fazla düþer. Bu bir yazýlmamýþ kuraldýr.
- Yok, yok, bence baþka bir þey var??
- Olabilir. Bir de çýkmayan kâðýt düþer derler.
- Doðru, uzun süre 30-33 arasý gitti geldi. Testere formasyonu!... Peki niye buralarda uzun süre kaldý?
- Ben de anlamadým. Hisse Gözaltý pazarýndan Yýldýz Pazar'a çýktý, yine bir þey olmadý.
- Ne olmuþ çýktýysa?
- Kardeþim, eksi özkaynaktan, yýl içinde yaptýðý güzel kârlarla özkaynaklarýný artýya çýkardý. Pazar yükselmesi bunun bir sonucu. Yani, önemli bir þey.
- Neden o zaman bunu fiyatlamadý?
- Bence bunu önceden fiyatlamýþtý.
- Diðer beklentiler ne oldu? Þu Yunanistan iþi, sermaye artýþý, falan?
- Ýþte orada bir geliþme olmamasý milleti yýldýrdý.
- Ama bunlara ait ciddi iþaretler var: Yunanistan'da 500 bin Euro sermayeli bir þirket kuruldu, satýn alma için. Kayýtlý sermaye tavaný da ikinci kez yükseltildi, 800 bine dayandý.
- Orasý öyle, ama millet hareket görmek istiyor. Kaç aydýr bu þekilde, biliyor musun?
- Doðru söylüyorsun. Ama sabýr etmek lazým. Bu iþler öyle kolay olmuyor.
- Ýþin kötüsü, piyasa terse döndü. Þu anda bir bedelli artýþ çok fazla ilgi görmeyebilir.
- Haklýsýn. Öyleyse piyasanýn kendisine gelmesini beklerler.
- Yani daha çok bekleyeceðiz??
- Evet. Öyle görünüyor.
- Þirketin hisse geri alýmý iþi vardý. O da durdu uzun süredir.
- Bak buna ben de þaþýrýyorum. Fiyatlar buralara geldi, yine týk yok. Durdurduysanýz açýklayýn kardeþim. Anlarýz.
- Peki, Sen ne yaptýn bu düþüþte? Kol falan kestin mi?
- Keþke yapabilseydim!.. Daha 10 gün önce 32'ler vardý. Sat be kardeþim 27-28'e gelince!... Bunu yapan çok. Þu an kazançlýlar.
- Peki sen ne yaptýn?
- Valla, düþtükçe azar azar aldým. Düþen býçak tutulmaz diyorlar, ama ben bu meret hisseye inanýyorum. Bir yerden dönecek, ama iyi dönecek!...
- Ýnþallah beklediðin olur.
- Ýnþallah kardeþim. Ýnþallah!...
Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri