Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
64,35 10% 245,45 Mn 60,60 / 64,35
35,88 9.99% 151,37 Mn 34,10 / 35,88
172,00 9.97% 1,72 Mr 155,60 / 172,00
34,22 9.96% 1,38 Mr 31,32 / 34,22
43,96 9.95% 5,18 Mn 43,96 / 43,96
17,82 -10% 576,56 Mn 17,82 / 19,98
1.963,00 -10% 13,57 Mn 1.963,00 / 1.963,00
15,16 -9.98% 2,69 Mr 15,16 / 15,85
14,35 -6.7% 272,61 Mn 14,09 / 16,00
303,25 -6.4% 468,21 Mn 291,75 / 317,50
878,50 9.95% 10,16 Mr 741,50 / 878,50
2,96 1.72% 8,23 Mr 2,87 / 3,02
306,25 0.74% 3,91 Mr 305,25 / 307,50
340,75 1.72% 3,72 Mr 336,25 / 344,00
71,40 -0.21% 3,36 Mr 71,30 / 72,55
20,62 -0.39% 293,81 Mn 20,60 / 21,00
417,50 1.15% 1,77 Mr 414,75 / 420,25
340,75 1.72% 3,72 Mr 336,25 / 344,00
414,75 2.03% 2,11 Mr 409,25 / 425,00
99,55 -0.85% 132,41 Mn 99,30 / 101,10
113,50 0.09% 44,74 Mn 113,40 / 114,70
417,50 1.15% 1,77 Mr 414,75 / 420,25
37,16 0.98% 126,13 Mn 36,84 / 37,58
11,14 1.55% 101,93 Mn 11,03 / 11,22
84,60 -0.59% 197,57 Mn 84,55 / 86,20

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 278/326 ÝlkÝlk ... 178228268276277278279280288 ... SonSon
Arama sonucu : 2608 madde; 2,217 - 2,224 arasý.

Konu: DARDL Dardanel Önentaþ Gýda San.

1.  Alýntý Originally Posted by Denizdenizli61 Yazýyý Oku
    Sayýn Amateur, benim hissede canýma sýkan tek konu. Önen'in benim hissemin deðeri bu deðil 15 milyonluk en fazla 500 bin lot alacaðým deyip yaklaþýk 90 bin lot almasý ve 11 kasýmdan sonra alým yapmamasý.
    Ýþin daha ilginç olaný benim hissenin deðeri bu deðil dediði fiyatýn altýnda olmasý. Ve bu durumda bile alým yapýlmamasý.
    Bunun ilginç ve açýklanmaya muhtaç olduðunu ben de daha önce yazmýþtým. Belirttiðiniz gibi, 19-20'ye kadar düþtü, yine hisse alýmý olmadý. Hiçbir açýklama yapmaya da ihtiyaç duymuyorlar.

Patron, Dardanel'in 40. kuruluþ günü olan 17 Nisan'da Dudullu'da ek fabrika açacaðýz diye açýklamýþtý. Açýldý mý, açýlmadý mý, tek açýklama yok.

Daha önce, Yunanistan'ýn "en büyük balýk üreticisini" satýn almak için görüþmeler yapmak için oraya bir heyet gönderse açýklama yapýyordu, 4-5 aydýr çýt yok. Saðdan soldan bazý þeyler duyuyoruz.

Yýldýz Pazar'a çýkmýþsýn, birkaç güzel açýklamayla yerli ve yabancý yatýrýmcýlarýn ilgisini çekebilir, gözüne girebilirsin; ama tam bir sessizlik...

Fiyatýn düþük seyretmesinin iþlerine geldiði çok açýk.

"Patron hissesi" dedikleri bu olsa gerek...
    Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.

2. Arkadaþ, bu hisse dünkü açýklamaya göre bu seviyelerden kapanamaz... Eksiye bile gitti. Hiç normal deðil.
    Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.

3. Kapandý

4. - Abi, merhaba!... Görüþmeyeli nasýlsýn?
    - Ýyi diyelim iyi olsun. Sen nasýlsýn?
    - Ýyiyim abi, teþekkürler. Ya, kusura bakma ama, yine soracaðým: Ne olacak bu Fener'in, pardon, Dardanel'in hali?
    - D*****n kuyruðu kopacak gibi görünüyor.
    - Geçen gün yapýlan açýklamadan bahsediyorsun deðil mi? Gerçi ben neden böyle bir açýklama yapýldýðýný pek anlamadým.
    - Evet, haklýsýn. Finansal takvim açýklayan, yýllýk hedeflerini bir KAP olarak açýklayan çok fazla þirket yok.
    - Evet abi, ben de buna takýldým. Her þeyin altýnda bir þey araya araya paranoyak olduk ya...
    - Kardeþim, madem buraya yatýrým yaptýk, iyi tarafýndan bakacaðýz. Öküzün altýnda buzaðý aramaya gerek yok.
    - Ben de öyle düþünüyorum; daha önce açýkladýðý yýllýk satýþ artýþý hedefini 5 puan yükseltmiþ adam. Demek ki, ilk çeyrek iyi gitmiþ. Ama piyasa neden buna tepki vermedi sence?
    - Ne bileyim? Ben de þaþýrdým. Borsa böyle iþte: Özellikle biz KY'ler bir þey bekledik mi, gerçekleþmez. Her þey en ummadýðýmýz zamanda olur.
    - Peki bundan sonra ne olur?
    - Ya, istersen bana sorma. Bugünlerde ne düþünsem tersi çýkýyor.
    - Bilmiyorum abi, dedim ya paranoyak olduk. Ama daha önce rahat ol falan diyordun?
    - Ayný þeyi yine söylüyorum. Ama zamanlamasý bizim beklediðimiz kadar yakýn görünmüyor.
    - Olsun abi, bekleriz.
    - Bekleriz de, her hafta zarar yazýyoruz. Öbür taraftan da fýrsatla kaçýyor. Her türlü kayýp.
    - Valla, aynen. Sasa500 vardý, son zamanlarda sesi çýkmýyor.
    - Abim, o var ya, þeytana pabucunu ters giydirir. Bu iþi iyi bilir. Sinyalini de verir aslýnda, ama biz anlamadýk. Açýkça þöyle yap, böyle yap diyecek deðil ya!... Daha ne yapsýn?
    - Evet abi, bence de... Yarýsýný verdim demiþti. Bence kalanýný da vermiþ, 20'lerden almýþtýr.
    - Yok oðlum, alsa onu da yazardý. Bir hareket görmeden dalmaz o!...
    - Abi biz bunlarý ne zaman göreceðiz ya?
    - Nasýl yani?
    - Ne zaman almak, ne zaman satmak gerektiðini...
    - Oðlum, sen borsanýn en zor sorularýný soruyorsun. Bunu bilsen, bir sene içerisinde multimilyoner olursun. Baksana, 600'e yakýn hisse var. Düþünsene biri sana "þimdi al", "þimdi sat" diyor, veya kendin bunu biliyorsun; acayip para kazanýrsýn.
    - Abi o da doðru. Ama yapanlar var.
    - Ýyi yapanlar var, ama emin ol ki herkesin yanýldýðý noktalar da var. Herhangi bir hissenin bir hafta sonra %25 pirim yapacaðýný bilse, ama kesin olsa, herkes evini, arabasýný satýp girmez mi? Borsa, belirsizlikleri deðerlendirip, öngörüde bulunma ve ona göre yatýrým yapma yeridir. Bilinenler zaten fiyata yansýmýþtýr. Sen bilinmeyenleri görmeye çalýþacaksýn.
    - Abi, haklýsýn. Bir de genel trendi takip etmek lazým, deðil mi?
    - Tabi, oðlum, borsa yatýrýmcýsý siyaseti de takip edecek, ekonomik geliþmeleri de. Bunlar olmazsa olmazlar.
    - Abi konu daðýldý ya, gelelim bizim Dardi'ye...
    - Ya, iþte söyleyecek bir þey yok. Ben mesela dün iyi primli kapatacaðýna o kadar inanmýþtým ki, eksiye düþtüðünde ekleme yaptým. Çok param olsa, hepsini yatýrýrdým... Ama olmadý iþte. Daha ne diyeyim? Bekleyip göreceðiz.
    - Bekleyelim abi. Nasýlsa uzuncu olduk.
    - Ya, bak sana daha önce de söylemiþtim. Dardanel'in geleceðini iyi görüyorum; bu yüzden uzuncu olma iyidir.
    - Yani yükselse bile satmayacak mýsýn?
    - Satacaðým tabii; ama hepsini deðil. Ben her zaman kademeli alýþ, kademeli satýþ tarafýndayým. Son düþüþlerde hissemi daha önce düþündüðümden çok daha fazla arttýrdým. Kâr görünce, en azýndan yavaþ yavaþ bu fazla kýsmý satarým; ama diðer kýsmýyla bekleyeceðim.
    - Bu þirket sence temettü falan verir mi?
    - Valla, þu an yatýrýmdan baþka bir laf çýkmýyor dillerinden. hep büyüme peþindeler. Temettü olacaðýný sanmam. Belki çoook ileride.
    - Yani, þirketin büyümesinden faydalanacaðýz???
    - Aynen öyle... Tabii olursa. Patronun biraz deðiþik hareketleri de var, çok kurumsal bir firma sayýlmaz. Bu da beni korkutmuyor deðil.
    - Evet abi ya!... En azýndan þu geri alýmlarý yapsaydý. Þimdi herkes "patron hissenin daha da düþeceðini bekliyor, ondan almýyor" diye düþünüyor.
    - Evet, bu bir sýkýntý. Açýklama yapma ihtiyacý da duymuyor. Fiyatla oynamayý, kontrol altýnda tutmayý seviyor. Adam þirketin %75'ine sahip, gözü dýþarýdaki %25'in cebinde... Allah gözünü doyursun!...
    - Abi, bu iþ böyle. Asýl oyunu patronlar ve spekler oynuyor. Biz sadece figüranýz!....
    - Aynen öyle...

5. - Abi, bu Dardi'nin iþlem hacmi dikkatini çekiyor mu?
    - Çekmez mi, oðlum? Acayip düþük. Cuma günü 278 bin hisse el deðiþtirmiþ. Bunlar içinde ayný gün satýlýp geri alýnan, ya da alýnýp tekrar satýlanlar da var. Ýþlem hacmi 7 milyonu bulmadý.
    - Sadece Cuma deðil ki abi, ben 10 milyon TL'yi görmedim.
    - Hareketli olduðu, bunun üstüne çýktýðý zamanlar oldu, ama özellikler son bir aydýr tamamen ölü taklidi yapýyor.
    - Abi sence bunu nasýl yorumlamak lazým?
    - Herkes beklemede demek. Satan çok az. Hisseye ilgi oluþturacak önemli bir geliþme de olmadý, alýcý da az...
    - Tabii, böyle olunca da, patronu, speði fiyatla istediði gibi oynar, deðil mi?
    - Aynen öyle...

6. - Abi, hisse bir ay içinde gözaltý pazarýndan Yýldýz Pazar'a zýpladý. Bu sence yeterince iyi bir geliþme deðil miydi?
    - Çok iyiydi, ama nedense bize faydasý olmadý. Hisse o tarihten itibaren düþtükçe düþtü.
    - Neden düþmüþ olabilir.
    - Ya, borsada "beklenti alýnýr, gerçekler satýlýr" derler ya, o oldu galiba...
    - Yani 30 TL üstü fiyatlarda bu beklenti vardý, þu an yok öyle mi?
    - Þöyle diyelim: Pazar yükselmesi beklentisi kalmadý. Çýkabileceði en yüksek yere çýktý.
    - Bana ilginç geliyor, ama ne yapalým. Yavaþ yavaþ öðreneceðiz bu iþi. Peki diðer beklentiler gerçekleþince de böyle mi olacak?
    - Olabilir... Ama bak þimdi, sesli düþünelim: Dardi'nin pazarý yükseldi de ne oldu? Cebine bir kuruþ ekstra para girdi mi?
    - Hayýýýýr!...
    - Peki, þirket bedelli sermaye arttýrýrsa girecek mi?
    - Eveeet!...
    - Peki, þu Yunanistan'ýn en büyük üreticisi dedikleri þirketi satýn alýrsa ne olacak?
    - Ne olacak?
    - Yunanistan AB'ye üye mi?
    - Evet...
    - Peki biz üye miyiz?
    - Hayýr...
    - Bir AB'ye Yunanistan gibi kotasýz, gümrüksüz, -daha doðrusu gümrük yok, ama onun yerine geçecek bir sürü koruma tedbiri var- mal satabiliyor muyuz?
    - Ne gezer...
    - Ýþte o adým Dardanel'e sýnýrsýz koþulsuz Avrupa'ya mal satma imkâný verecek.
    - Abi bir de bu Avrupalýlar Yunanistan'ý nedense çok seviyor.
    - Aynen öyle. Ýþte Dardanel bundan faydalanmýþ olacak.
    - Ama abi, bu biraz uzun vadeli bir iþ.
    - Aynen öyle. Zaten bakarsan, Dardanel uzun vadeli bir yapýlanma içinde. Baksana, Enez OSGB'de yebni bir üretim tesisi açacaklardý, þimdi Kepez'deki fabrikalarýný bile oraya taþýmayý planlýyorlar.
    - Neden öyle yapýyorlar sence?
    - Tam olarak emin deðilim, ama þu anki fabrika þehir içinde kaldýðýndan arsa deðeri artmýþ olabilir.
    - Peki bunun faydasý olur mu? Zaten arsa deðeri deðerleme olarak bilançoda yer almýyor mu?
    - Yer alýyor tabii, duran varlýklarýn içindedir sanýyorum; ama tamamen boþaltýp, burada AVM, konut, iþyeri yapýlacaðý zaman daha da deðer kazanabilir. O bakýmdan faydasý olur. Ayrýca, Edirne Enez'de fabrika kuruyorlar, Dudullu'da ikinci fabrika bitti dediler, sözde 3 hafta önce açýlýþý bile yapýlacaktý. Yani þirket büyüyor.
    - Abi, büyüse ne olur? Alt tarafý ton balýðý deðil mi? Daha fazla mý satacak?
    - Oðlum, sadece ton balýðý olur mu? Dondurulmuþ deniz ürünleri, sandviç vs. iþlerine de girdiler. Ürün çeþitliliðini arttýrýyorlar.
    - Abi, böyle ataklar baþarýlý olabileceði gibi, baþarýsýz olup ölü yatýrým da olabilir. Sonuçta girdikleri yeni alanlarda baþka firmalar var.
    - Bak onda haklýsýn. Ama bir avantajlarý var: Ýmajý güçlü bir marka ile piyasaya çýktýklarý için, daha baþtan avantajlýlar.
    - Abi sen raflarda böyle ürünler gördün mü?
    - Doðrusunu istersen görmedim. Dondurulmuþ deniz ürünü alýyorum, ama hiç Dardanel'e rastlamadým. O Mr. NO dedikleri sandviçleri ise hiç görmedim.
    - Ben de görmedim. Dur bakalým, markete gittiðimde özellikle bakacaðým. Sana da söylerim.
    - Ýyi olur. ben de bakarým...

7. - Alo, abi nasýlsýn?
    - Oðlum, biz daha az önce ayrýlmadýk mý? Ne istiyon?
    - Abi kusura bakma ya, kafama takýldý. Bir þey soracaktým...
    - Tamam, uzatma... Sor bakalým!...
    - Abi, þu Çanakkale Enez OSGB'de yeni tesis, fabrikayý da oraya taþýma iþi ne zaman olacak? Meraklandým þimdi...
    - Oðlum, hiç KAP okumuyor musun lan? Genlerde açýkladýlar ya; ana fabrikayý da oraya taþýmak için 5 bin metrekareye yakýn bir arazi daha almýþlar. Zaten daha önce 25 mi, 27 bin metrekare mi ne almýþlardý...Ýþte o KAP'ta 2023 deniyor.
    - Ooooo!.... Ölme eþeðim ölme. Reis de hep 2023 deyip duruyor.
    - Oðlum, 2023'e þurada ne kaldý?...
    - Koskoca iki sene var abi, ben o kadar bekleyemem.
    - Bir kere, iki sene deðil... Saðdan say bir buçuk, soldan say bir buçuk sene.
    - Olsun abi, ben almayayým.
    - Sen bilirsin, saygý duyarým. Ama ben en azýndan hissemin bir kýsmýyla o günleri görmeye kararlýyým.
    - Neden o kadar kararlýsýn ki?
    - Bilmiyorum iþte... Ya þu Çanakkale 18 Mart Köprüsü var ya, o da 2023'te açýlacak.
    - Ne alâkasý var?
    - Oðlum, Çanakkale'ye bir hareket gelecek o zaman.
    - Abi, köprü yapýyorlar da millet geçebiliyor mu? Çok kazýk oluyor.
    - Sen de haklýsýn. Ama takip ettiysen, daha köprü haberi çýkar çýkmaz, Çanakkale'de arsalar deðerlenmiþti. Köprü tamamlanmaya yakýn ve sonrasýnda yine öyle olur.
    - He he, yok abi, bana göre bunlar boþ iþler...
    - Tamam kardeþim, dediðim gibi, saygý duyarým. Sonuçta senin paran, istediðin gibi deðerlendir...

8. - N'aber abi?
    - Ýyidir. Senden n'aber?
    - Ben de iyiyim abi.
    - Ne yaptýn görüþmeyeli?
    - Abi, Dardi geçen sene Q1de ne yapmýþ, ona baktým.
    - Afferin lan, geliþme var sende!...
    - Sað ol abi.
    - Peki ne gördün?
    - Abi Dardi geçen sene ilk üç ay tam 64 milyon kâr yapmýþ...
    - Aynen öyle. Büyük bir bombaydý, ama biz kaçýrdýk biliyorsun. Hisse 2-3 liradan 8 liraya, sonra da 12 liraya fýrlamýþtý.
    - Abi, biz 8'den yakalamýþtýk ama.
    - Evet, geç de olsa trene atladýk. Yalnýz, o zamanki özkaynaklara da baktýn mý?
    - Yoooo!...
    - Oðlum, o da çok önemli: O zaman -200 milyon falandý.
    - Nasýl yani, ekside miydi?
    - Aynen öyle...
    - Ne yapmýþlar da öyle olmuþ?
    - Karýþtýrma oralarý þimdi. O yüzden gözaltý pazarýndaydý. Hatýrlasana, günde birkaç kez iþlem yapabiliyorduk. Talep toplama, eþleþme vs... Þimdi bugüne bakalým. O günler geride kaldý.
    - Abi, gerçekten, nerelerden nerelere geldi... Þimdi özkaynaklar artý 120 milyon...
    - Þimdi patron diyordu ki, yani geçen ayki bir söyleþide, "Bu seneki hedefimiz satýþlarýn %40 artmasý. Ýlk iki ay bu hedefi %100'e yakýn yakaladýk."
    - Evet abi, beraber izlemiþtik. Galiba Bloomberg'teydi.
    - Yok lan, A Para'daydý. 25 Þubat'ta. Burada linkini paylaþmýþtýk ya. Gerideki sayfalara bak istersen.
    - Evet abi ya, pardon. Þimdi hatýrladým.
    - Peki sonra ne oldu?
    - Patron geçen hafta KAP'a hedefimiz %45 (+5, -5) dedi. Zaman içerisinde deðiþiklik olursa bildireceðiz dedi.
    - Gördün mü?
    - Abi, þimdi 64 milyonun üstüne mi %45 hesaplayacaðýz. Dur bakayým, yuhhh!... Abi, yaklaþýk 93 milyon ediyor. Vay anasýný!....
    - Oðlum, bence o kadar uçmayalým. Geçen seneki o kâr bir istisnaydý. Biliyorsun, geçen senenin tamamýnda 92 milyon kâr vardý. Þimdi bunu kabaca 4'e bölelim. Kaç eder?
    - Ýkiye böl 46, onu da ikiye böl, 23 milyon...
    - Hadi, geçen senenin hatýrýna ilk çeyrek biraz daha fazla olsun: Diyelim ki 30 milyon. %45 eklersen 43,5 milyon eder. Biz bu kadar bekleyelim, fazlasý olursa ballý kaymak olur.
    - Abi, bu da çok iyi ya. 52 milyon sermayeli bir þirketin üç ayda yaklaþýk 45 milyon kâr yapmasý süper olur. Ama sence bu kadar olur mu?
    - Oðlum, tabii ki bilançoyu görmeden ne söylesek yalan olur, ama haberleri yan yana koyunca ortaya bu çýkýyor. Yalan söyleyecekleri yok ya!...
    - Abi aðzýndan bal damlýyor. Ýnþallah öyle olur.
    - Ýnþallah...

Sayfa 278/326 ÝlkÝlk ... 178228268276277278279280288 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •