Açýklamalar
10.01.2020 tarihli özel durum açýklamamýza iliþkin olarak; Þirket Yönetim Kurulu'nun 25.12.2020 tarihli, 2020-23 sayýlý (bugün) alýnan kararý çerçevesinde; Þirketimiz ile VERDE Yað Besin Maddeleri San. Ve Tic. A.Þ. (VERDE) arasýnda mevcut sözleþme yenilenerek, 25.12.2020 tarihinde, bir yýl süreli " Zeytinyaðý Alým-Satým ve Fason Üretim Sözleþmesi" imzalanmýþtýr.
Sözleþmede; 01.01.2021 tarihinden geçerli olmak üzere, EKÝZ adýna VERDE' nin üretim tesislerinde fason rafine üretimi ve/veya ham ve rafine zeytinyaðý, sýzma zeytinyaðý, natürel yemeklik zeytinyaðý, pirina yaðý ile zeytinyaðý türevlerinin alým -satýmý ile VERDE' nin teslim aldýðý ham zeytinyaðýnýn ve VERDE' den teslim edilen rafine zeytinyaðýnýn piyasa þartlarý mümkün olduðu müddetçe (fiyat, tedarik, satýþ) 250 ton / ay olarak yapýlmasý öngörülmüþtür.
Þirket ile Verde arasýnda 10.01.2020 tarihinde imzalanan "Fason Rafine Üretim ve Alým-Satým Sözleþmesi" kapsamýnda ise; 2019-2020 sezonunda ülkemizde zeytinyaðý üretim noksanlýðý ve bundan ötürü zeytinyaðý fiyatlarýnda yaþanan yükseliþ sonucu, Þirketimizin finans kaynaklarý ve piyasa þartlarý çerçevesinde, 10.01.2020 tarihinden bu yana toplam 42.596.453.-TL.'lik 253 ton / ay zeytinyaðý alým-satým iþlemi gerçekleþtirilmiþtir.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri