Yaw evin önündeki Ford marka 4 yaþýndaki arabam 1-2 ay arayla 3.kezdir çiziliyor..muhtemelen ayný kiþi tarafýndan..hadi bmv audi felan olsa anlayacaðým..düþmanýmda yok ama..
Dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz..![]()
Yaw evin önündeki Ford marka 4 yaþýndaki arabam 1-2 ay arayla 3.kezdir çiziliyor..muhtemelen ayný kiþi tarafýndan..hadi bmv audi felan olsa anlayacaðým..düþmanýmda yok ama..
Dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz..![]()
reza davasina net ve kesin cozum; yeni safak denilen gazeteden bi yazar (arkadaslari ona einstein diyor) olaya son noktayi koymus..
buyrun planimiz su sekilde;
yok efendim abd bize þöyle þeyler yapacak, böyle yaptýrýmlar uygulayacak.paniðe gerek yok. abd nin yapabileceði ne varsa zaten yaptý, yapýyor. diyelim ki reza zarrab üzerinden türkiye'ye yüklü miktarda para cezasý kesti. hiç önemli deðil.
yukarýda alýntý yaptýðým iddianameye baktýðýmýzda karþýmýza abd baþkaný jimmy carter'ýn 1979 tarihinde yayýmladýðý khk çýkýyor. yani abd 38 yýl öncesinin kararnamesi bizi mahkum edecek de bizim elimiz armut mu toplayacak?
diyelim ki abd, türkiye'yi 10 milyar dolar para cezasýna çarptýrdý. bizde þu an ohal var. biz de khk yayýmlayabiliyoruz. biz de 15 temmuz darbecileri ve arkalarýndaki güçler hakkýnda tazminat davalarý açýlmasý ile ilgili bir khk çýkarýrýz. pensilvanya'da ikamet ettirilen terörist baþý fetullah için abd'ye 20 milyar dolar ceza keseriz. abd nin bize kestiði 10 milyar dolarlýk cezayý mahsup ettikten sonra üste kalan 10 milyar dolarý bahþiþ olarak býrakýrýz. no panik, yes we can.
ilgili link.http://www.yenisafak.com/yazarlar/hu...-panik-2041282
Yaw bu araba cizilme iþinden bende muzdaripim.
Bulunduðum semtte tek yön trafik olmasý gerekirken maalesef iki yönlü çalýþýyor.
Birde bu trafiðin arasýnda seyyar satýcýlar, bisikletler, motosikletler, çöp toplayicilar
Bu sene iki sefer park halindeyken dikiz aynam kýrýldý.
Artýk usandým þehrin dýþýnda bir ev almayý düþünüyorum.
Benim arabamda çizik içinde.
HTC Desire 816 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dogal gaz piyasasi yerel piyasadir. Avrupada NBP ve daha cok TTF kullanilir. GAzprom yani Rus gazi ise German Border price olarak nitelendirilen fiyat ile belirlenir. Rus gazinin fiyati ulkeden ulkeye degisir hickimse formulu acik acik soylemez bizim botas ta soylemiyor
Cin in Turkmenistan dan aldigi gazin baska bir fiyati var ama fix fiyat ve ne kadar bilmiyorum. Buda cok buyuk bir hacim sozkonusu o yuzden onemli
LNG ye gelince yani sivilastirilmis dogal gaz, bunda fiyatlar JKM yani Japon piyasasi NBP ise Ingiltere deki National Balance POint denen yerdeki fiyat ki cogu zaman orada piyasayi Katar belirler
Turkiye ise LNG yi spot ise NBP bazli fiyatla aliyor yani NBP+$0.50 gibi cunku tasima maliyeti var. Eger anlasmali ise onun formulunu kimseye soylemiyorlar ama ya Katar yada Cezayirden geliyor
Ayrica LNG nin Pacific ve Atlantic bazli fiyat diye ana iki fiyati vardir birisi JKM oburude NBP ye cok yakindir. Bir exchange yoktur herkes kafasina gore fiyat gelirler ama fiyatlar cok yakindir.
Neyse sizin yazdiginiz yanlis demedim yalnizca Henry Hub i sanki dunya piyasasinin fiyatiymis gibi yazmissiniz yani degildir onu demek istedim. ve henry hub dunyadan kopuk bir fiyati vardir daha dogrusu vardi ama HH ile NBP arasinda koralosyon artacak diye raporlari okuyorum analiz ediyorum hesapta oyle olmasi gerekiyor ama olmuyor hala.
Neyse boylece meslegimide ogrenmis oldunuz![]()
ABD Ankara Büyükelçiliðinin Türkiye için stratejik ortak teyidi piyasalara çok sevimli gelmiþ...
Zarrab davasýnýn seyrini bekleyelim derim...
Biz de dün kardeþ ilan ettiðimiz çok kiþiyi birden tanýmaz olduk.
Esad oldu Esed gibi...
Þimdi gene Esad olma hallerinde.
Ama Bu kez de ABD de tad vermiyor...
Onlara göre Esad hala Esed...
Aynen..Saðolasýn dostum..
Sizede geçmiþ olsun..
Oooo bayaðý detay olmuþ..saðolasýn..sonuçta anladýðým birbirlerine yakýnlar..biri Hanya'da biri Konya'da deðil..sanýrým baz fiyat yine Nymex'te belirleniyor, deðil mi?
Yer Ýmleri