Originally Posted by
burarc
O deðil de gençler bu hisse sizce bedelli yaparmý? Þimdi düþünüyorum, beþiktaþ muhtemelenen gelmiþ geçmiþ tarihinin en baþarýlý sezonunu yaþýyor. 1 maç önceden gruptan 1. çýkmayý garantilemek nedir ya. ligde hala þampiyonluðun 1 numaralý favorisi... peki her baþarýlý sonuç karþýsýnda kaðýt neden kasýtlý olarak baskýlanýr ve alýnamayacak kadar mal 1 kademeye sýkýþtýrýlýr? Ve böyle birþeyden yönetimin haberi olmaz mý? Tabiki imkansýz...
Kaðýt 6 liralardan bu yana sürekli geri gelmiþ ve en son kim girdiyse düþürülerek girilen fiyata birdaha getirilmeyerek kaðýttan kaçmasý zorlaþtýrýlmýþ. Yani küçük yatýrýmcý zarardan çýkmama piskolojisinde olduðu için malý verdiklerinden sonra birdaha küçük yatýrýmcýya satma imkaný yaratmýyorlar. Sebep her fiyattan ky elinde hisse varken bedelli sermaye arttýrýmý yapmak istemeleri olabilirmi? Çünkü bedelli hisseler ky olmadan yapýldýðýnda bir anlam ifade etmez. Bu sebeplede normalde bedelli öncesi kaðýtta agresif hareketler yaratarak ky nýn dikkatini çekmek amaçlanýr ve mal kitlenir. Sonra gelsin bedelli bkz. gsray... Ama beþiktaþta zaten tüm küçükler kaðýtta. ve kaçmamalýlar... Ben bu yükseliþin kasýtlý olarak baskýlanmasýný buna baðlýyorum. Sonuçta þirket kar da etse muhteþem bir borcu var. Ve borçlar ortaklarla kapatýlma fýrsatýný es geçmeyebilirler.
Yer Ýmleri