Originally Posted by
TBZ
Sayýn Deepdiver insan can sýkýntýsýndan daha komplike sorularý akla getiriyor. Ama gözüken iþ aslýnda çok basit. Nasýlki fon alýrken Yatýrým Fin, Deniz gibi kurumlardan ordino vererek yüksek hacimle alýmlar yapýp kap da bildirerek coþku verdilerse, yine benzer kurumlarda geri satmaya baþladýklarýný açýkladýlar.. Elimizdeki somut bilgi bu. 2 liradan yukarý çýkarken de bu fon baþka fonlarýn elindeki mallarý da aldý belki. Ama o fonlarýn hiçbiri % 5 den fazlasýna sahip deðilmiþ ki kap da açýklama yükümlülüðü doðmamýþ. Þimdi ise % 9.85 ine sahip bir fon var ve elinde 25.5 milyon lot mal var. Ben satmaya baþladým mesajý veriyor ve son 2 günlük satýcýlardan da o fonun olduðu anlaþýlýyor. Fotoðraf gayet net.. Gönül istiyor ki istikrar olsun.. Koskoca yabancý fon 3 aylýk bir kumar için mi aldý ve þimdi satýyor.. Bu olaðan bir þey deðil. Bu fonu ben Masak a bile þikayet ettim. Arkasýndaki sermaye araþtýrýlmalý diye. Fetöcü hýrsýz akýn ipek yurt dýþýna bizim bildiðimiz þirket üzerinden 70 milyon sterlin kaçýrdý. O parayý arrowstreet denen fonla gizli bir protokol yapýp aktararak þirkette hala % þu kadarý yabancý fonun diyerekten kuyruðu dik tutup þirketi sahiplenme kastý mý var. Arkasýnda ne var bilmiyoruz. Fetöcüler 15 temmuzdan önce ülkemizden milyar dolarlar kaçýrdý. Barýþ dumankaya nýn 1.5 milar dolar.. Naksan grubunun bir devlet bankasýndan 4 milyar tl kredi çekip onu yurt dýþýna aktardýðý gibi.. somut bir sürü þey var. Ve bu para örgüt tarafýndan organize hareket ederek kullanýlýyor. Altýn üreten þirketlerin mülkiyetini kaybetmemek için belki de bu malý þantaj amaçlý kullanacaklar. Çünkü bu arrow nedir, kimdir. bu kadar malý hangi mantýða ve gerekçeye beklentiye göre aldý da þimdi satýyor bilmiyoruz. Kim ne bilgi yumurtladý da bu adam bu hiseleri cazip görüp aldý ve hemen ne deðiþti de geri satmaya baþladý.. SPK da kafasý çalýþan derin araþtýrma yapýp iþ iþten geçmeden olaya tedbir alarak 1-2 haftada iþi çözecek profilde adam olduðunu da düþünmüyorum. Yoksa milli menfaatler gözetilerek çok acil tedbir alýnabilirdi. Bu þirketler 2 lirada iken Varlýk fonuna, devlet fonuna veya þirketin kasasýndaki parayla geri alým yaparak mülkiyetin devlet kontrolünde arttýrýlmasýnýda önerdim. Dilekçeler yazdýk. Bimer den tüm ilgili kurumlar okudu.. Ama sadece okudu... Burada elin ne idüðü belli olmayan fonu türk halkýný göstere göstere soyuyor ve bize malesef siz zýndýksýnýz, kumarbazsýnýz, yabancý fon sizi soysun, biz de seyredeceðiz deniliyor. Çýkan mesaj bu kardeþim..
Yer Ýmleri