Mika sardi..14,11 e degip 13,70 kapatmakta marifet..yuzde 1 arti endekste sifir kalmak ta..)
Redmi Note 7 cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi
Mika sardi..14,11 e degip 13,70 kapatmakta marifet..yuzde 1 arti endekste sifir kalmak ta..)
Redmi Note 7 cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi
Bazen koca ordular bile inancn,cesaretin ve bilgeliin nnde eilirler....biz!biat etmeyenler...
Trkiye Cumhurbakan*Recep Tayyip Erdoan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl Tarafndan letmeye alnan “Hidroelektrik retim Tesislerinin Toplu Al Treni”ne video konferansla katld.
Cumhurbakan Erdoan,*"Santraller bizler iin medeni olmann adeta srama tahtalardr.*Enerjisi olmayan bir lkenin*medeni olmaktan bahsetmesi mmkn deildir"*dedi.
"Trkiye olarak bugne kadar mcadelesiz hibir kazanm elde etmedik"*diyen Erdoan, yle konutu:
"Tm dnyann kendi iine kapand bir dnemde yatrm, retimi ve istihdam destekleyerek sergilediimiz olumlu yndeki ayrma ile salgna teslim olmadmz gsterdik.
Salgn dneminde salk hizmetleri yannda hemen her alandaki yatrmlarn devam ettiren Trkiye, 2023 hedeflerine ulamaktaki kararlln ortaya koymutur.
zel sektrmz sadece OSB'lerde son 6 ayda 10 milyar liralk yatrmla 583 yeni fabrikay tamamlayarak retime geirdi."
Erdoan ayrca,*"Avrupa Birlii'nin effaflk sorunu olan lkeleri Trkiye'nin nne koyarak uygulad ifte standardn gerisindeki niyet aka ortadadr"*ifadesini kulland.
Cumhurbakan Erdoan,*"Salktan ekonomiye, diplomasiden gvenlie kadar her konuda kendimize gveniyoruz"*dedi.
'lkemize kar Dou Akdeniz'de kurulmaya allan oyunlar ve tuzaklar yerle bir ettik'
Erdoan,*"Avrupa Birlii'nin effaflk sorunu olan lkeleri Trkiye'nin nne koyarak uygulad ifte standardn gerisindeki niyet aka ortadadr"*ifadesini kulland.
"Salktan ekonomiye, diplomasiden gvenlie kadar her konuda kendimize gveniyoruz"*diyen Erdoan,*"Byk mcadeleler ve abalar sonucunda saladmz gven ortam, enerji yatrmlarna olumlu ynde yansmtr" ifadesini kulland.
Cumhurbakan Erdoan,*"lkemize kar*Dou Akdeniz'de kurulmaya allan*oyunlar ve tuzaklar yerle bir ettik"*diye konutu.
Erdoan,*"Son 18 ylda kamu ve zel sektr eliyle enerjiye 100 milyar dolarn zerinde yatrm yaplmasn temin ettik"*dedi.
'Madenlerimizin gn yzne karlmas iin youn almalar ierisindeyiz'
Trkiye'nin ilk yerli entegre gne paneli fabrikasnn alnn austos aynda gerekletirileceini belirten Erdoan, unlar syledi:
"Madenlerimizin gn yzne karlmas iin youn almalar ierisindeyiz.
evrecilik ve benzeri kisveler altnda*koparlan yaygaralarn amac, bu yatrmlar sekteye uratarak Trkiye'yi enerjide da bamlla mahkum etmektir.
2020 ylnn ilk 5 aynda yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik retimimizi yzde 66'ya ykselttik.
Getiimiz yl yenilenebilir kaynaklara dayal elektrik enerjisi retiminde Avrupa'da ikinci srada yer aldk."
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
https://www.facebook.com/groups/7056...906/?ref=share
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Kulu sitede kadn takipi says bugnlerde baya artt.
Yatrm tavsiyesi deildir
Kimse yok..alannsatan paylasacak ta kimse yik..tukkan kapal
Redmi Note 7 cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi
Bazen koca ordular bile inancn,cesaretin ve bilgeliin nnde eilirler....biz!biat etmeyenler...
Artk yazmaya gerek duymuyoruz nk. Herey ortada. Tahtac da ky de artk birbirinin elini gryor zamana ve sabra oynuyor. Ama altn fena gidiyor. Ben de artk onu izliyorum. Haftaya bir miktar daha ipeke alacam inallah. Tahtacnn en byk hatas kad toplama konusunda ar davranmak oldu. Bundan sonra salam yukarya vurmad srece de toplamas bence zor. yatrm tavsiyesi deildir
Maystan beri hissenin endekse ramen fiyat yatayda 13.5-15 aras...En byk satc ise HSBC zerinden yabanc. Geen haftadan beri Citi,YFAS,Merrill ve bugn an itibariyle HSBC 510K ve Citi 290K almda.Yabanclar alma dnm grnyor.
Bu iin grnen ksm bence maln kimde olduu, maliyeti ve de vadesi en az irketin temelleri kadar nemli. irkete gveniyorsak sabretmeyi bilmeliyiz.
Bu arada Yap Kredi robotu aktiften ilem yaparak mal toplayp gya pasife basarak pasifteki Citi ve HSBC ye seans ii virman yapyor.. Bugnn resmi bu bakalm HSBC ve Citi gn ne kadar almda kapatacak.
Merkez bankalarnn korona virs destekleriyle kresel para birimlerinin deerini kaybetmesi altna yarad. ABN Amro stratejisti altnn onsunun 2000 dolara ulaabileceini belirtiyor
*
BORSAGUNDEM.COM – DI HABERLER SERVS
Altn geleneksel olarak piyasalarn gvenli liman, frtnal dnemlerde snlacak yer olarak bilinir. Ancak bu durum geleneksel olarak riskli varlk olarak bilinen hisse senetleri piyasalarnn dip seviyesinden gl geri dn srasnda altnn dokuz yln zirvesine kmasna engel olmad.
Bu durumun sebebi ksmen frsat maliyetlerine bal. ABD Merkez Bankas’nn (FED) faiz oranlarn indirmesiyle negatif faizin nnn almas*altn tutan yatrmclarn normal artlarda tahvillerle kazanaca verimden daha fazlasn kazanaca bir ortamn olumasn*salad.
Makro ekonomi aratrma firmas Renaissance’n bandaki isim Jeff deGraaf, “Reel tahvil getirilerinin negatife dnmesiyle zellikle resmi karl olmayan para birimlerinin tarihsel bak as ve satn alma gcne bakldnda reel verimi olmayan varlklarn frsat maliyeti yok oldu” ifadelerine yer verdi.
Borsalarla beraber*hareket eden gvenli liman
Austos aynda altnn onsu 16,80 dolar ya da %0,9 orannda derek 1.803,80 dolara geriledi. Bir gn ncesinde ise %0,6 ykselerek 1.820,60 dolara ykselerek 14 Eyll 2011 tarihinden bu yana en yksek seviyesine ulamt. Altndaki bu zayf seyire hisse senetlerindeki kayplar elik etti. S&P 500 endeksi ayn gn %1 dt. Altn haftay %0,8 ykselile ylk bazda ise %18’i aan bir kla gtryor.
ABN Amro’nun Deerli Metaller Stratejisti Georgette Boele Perembe gnk notunda Dow Jones endeksini baz alarak altnn borsalarla yan yana hareket ettiini ve riskli varlk gibi davrandn belirtiyor. Boele mterileriyle paylat notta, “ncelikle*merkez bankas politikalar altn fiyatlarnn yukar ynl hareketinde gl bir srkleyici etkisi var. ok sayda lkede resmi faiz oranlar sfra yakn olmakla kalmyor bu lkelerin bir ksm grlebilir gelecekte faiz arttrmay da dnmyor”*ifadelerine yer verdi.
FED’in snrsz parasal genilemesi ve Japonya Merkez Bankas’yla Avrupa Merkez Bankas’nn uygulad geni programlar gibi birok merkez bankas parasal genileme programlarn aklad. Stratejist bu programlara ilikin,*“Parann piyasalara sel gibi akmas ve para birimlerinin dmesiyle altnn sesi kulaa bir mzik gibi geliyor”*szlerini kulland.
Altnn onsu 2.000 dolar hedefliyor
Dnya Altn Konseyi’nin sal gn yapt alamaya gre altn destekli borsa yatrm fonlar kaynaklarna 5,6 milyar dolar ya da kontrol altnda olan varlklarn %2,7’si deerinde 104 ton ekleyerek yedi aydr st ste 7 aydr pozitif seyir izliyor.*Yln ilk yarsnda kresel net giriler 39,5 milyar dolara ulaarak 2016 ylnn rekorunu krd. Boele bu srete FED’in verim erisi kontrol politikas uygulayarak ABD Hazinesi tahvillerinin verimini snrl seviyelerde tutma eiliminde olduunu belirtiyor.
Bu yatrmclarn uzun vadede potansiyel bir enflasyon artndan endielenmesi anlamna geliyor. Enflasyon artna ilikin endieler negatif ABD Hazinesi tahvilleri ve enflasyon beklentilerinden grlebiliyor. Mali destek politikalarnn nedeniyle ABD’de artan bte a altn etkilemiyor.
Boele yatrmclarn ralli srasnda her dle birlikte altn satn aldn belirterek altnda boa piyasasnn zemininin olduka gl olduuna dikkat ekti.
Stratejist, “u anda altnn onuunun psikolojik diren noktas olan 1.800 dolar ald. Grne gre yatrmclar ancak altnn ons deeri 1.921 dolar zirvesine ulanca tatmin olacaklar. Bunun dnda en nemli psikolojik seviye olan 2.000 dolar seviyesi ulalabilecek bir yerde”*ifadelerine yer verdi.
ABN Amro yl sonu altnn ons beklentilerini bir nceki seviye olan 1.700 dolardan 1.900 dolara ykseltmiti. imdiyse nceki beklentileri olan 1.800 dolar ile 2.000 dolar arasnda seyrediyor.
Ksa sreli d dipten alm frsat
Boele yatrmclar potensiye bir yakn vadeli d konusunda uyaryor. Speklatif pozisyonlarn nemli olmaya devam ettiini belirten Boele borsa yatrm fonlarnn tm zamanlarn en yksek seviyesinde olduunu kaydetti.
ABN Amro stratejisti “Piyasalar tekrar dolarn lehine dndnde altn fiyatlarnn risksiz ortam ierisinde nemli bir gerilemeye gideceini dnyoruz. Bu muhtemelen ksa sreli bir dzeltme olacaktr ve dipten alacak yatrmclar piyasaya girmek iin sabrszlkla bunu bekliyor” dedi.
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Yer mleri