8
EDÝP GAYRÝMENKUL YATIRIM SAN. VE TÝC. A.Þ.
01.01.2013 - 31.12.2013 DÖNEMÝ YÖNETÝM KURULU FAALÝYET RAPORU
Faaliyet ve Yatýrýmlar
Lüleburgaz / Kýrklareli Tesisleri
Büyükkarýþtýran mevkiinde 1995 yýlýnda alýnan arazi üzerinde baþlanan boyahane, dikiþ ipliði
ve kojenarasyon yatýrýmý 1998 yýlýnda tamamlanmýþtýr, bu tarihten itibaren Ýstanbul'da bulunan iplik
üretim tesislerini kýsým kýsým bu tesise taþýmýþ olan Þirket, 2005 yýlýnda tüm üretimini buraya
taþýmayý tamamlamýþtýr. Yaklaþýk 288.000 m2
yüzölçümü 58.000 m2
kapalý alaný bulunan tesis 3 adet
üretim binasý, iki adet depo binasý, boyahane binasý, sosyal bina ve diðer yardýmcý binalardan
oluþmaktadýr.
Þirket'in 2008 yýlýnda iplik üretim faaliyetine son vermesinin ardýndan, tesisteki tüm makina,
tesis ve demirbaþlar satýlarak, binalarýn boþaltýlmasý saðlanmýþ, ardýndan kira geliri elde etme
amacýyla bölgede bulunan çeþitli þirketlere kiralanmýþtýr. Bugün itibarýyla tesisin toplamda yaklaþýk
41.000 m
2
'lik kýsmý farklý firmalara kiralanmýþtýr. Tesis içerisinde 21.769 m2
ile en büyük kiracý
Paþabahçe Cam San ve Tic. A.Þ.'dir. Tesisin 2013 Temmuz ayýnda Lotus Gayrimenkul Deðerleme ve
Danýþmanlýk A.Þ.'ne yaptýrýlan www.kap.gov.tr ve www.edip.com'da "Kurumsal Yönetim/Özel
Durum Açýklamalarý" kýsmýnda yayýnlanan deðerleme raporuna göre deðeri 36.820.000 TL'dir. Þirket
uygun teklif gelmesi halinde tesisin satýþý konusunu deðerlendirmeyi düþünmektedir.
Tesis konumu : Lüleburgaz / Büyükkarýþtýran E5 Karayolu üzeri
Toplam arsa yüzölçümü : 288.300 m2
Kiralanabilir alan : 58.000 m2
Tesis, Þirket bilançosunda Yatýrým Amaçlý Gayrimenkuller altýnda sýnýflandýrýlmýþ olup, elde edilen
gelir ise Gelir Tablosunda kira gelirleri içerisinde gösterilmektedir. Tesisin idari ve teknik yönetimi
Þirketimizce yapýlmaktadýr.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri