Originally Posted by
eloy
Sanýrým artýk pek sistem kullanan kalmadý. Sistemler iyi kötü bir þekilde ayakta kalmaya devam etse bile bizim piyasa ciddi zor bir piyasa oldu. Örneðin eskiden dow yuzde 2 dustugunde býzým piyasa da yuzde 2 ye yakýn eksi gaple acýlýr ardýndan tepki beklenirken uzerýne býr yuzde 2 lýk daha hareket yapardý. Sonraki gun yýne yuzde 2 civarý bir dusus ve ucuncu gun yýne eksi gaplý bir acýlýs ardýndan bir bakardýk ki sistemler tek iþlemle sadeece 3 gunde yuzde 7-8 e yakýn kar yapmýs, yani þimdiki endeks degerýne gore 10-12 bin puanlýk hareketten bahsediyorum. 2 hafta içinde yuzde 12 asagý sonraký 2 haftada yuzde 8 yukarý hareketler gorurduk. Þimdi ise sanký dunyanýn en stabil piyasasý biz olduk, hareketlerin buyuk cogunlugu hemen sönümleniyor, aylýk ortalama 10 dan az iþlem yapan orta vadeli sistemlerin beklediði biraz daha buyuk dalgalar ya cok az olusuyor ya da hemen ardýndan baþlayan yatay surecýnde karlar eriyip gidiyor.
bu kanýya varmak için henüz erken. benim sistem ayný yerde dalgalanýp duruyor bugun kazanýyor yarýn kaybedýyor.
ayný terane donuyor ama zarar eden robot sayýsý cok fazla yoktur diye düþünüyorum.
kazandýrmýyor ama koparmýyorda anca komýsyona calýsýyoruz.
o sebeple bu yatay giden ciddi anlamda insan psikolojýsý býrakmayan UZUN ÇUBUKLAR eþþliðinde trade etmeye devam ediyor sýstemler. ANcak henüz MC kývamýna gelen bir robot olduðunu sanmýyorum. Karlarýmýzda yataya sardý piyasada yataya sardý.
Bunun üzerine zarar gelip mc boyutlarýna kadar inersek o noktada evet piyasa artýk...... diyebiliriz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri