Hisseyi tanýmam etmem, bir dostum bakarmýsýn dedi, inceleyelim dedim. Ýlk iþim KAP' tan sermaye deðiþimine bakmak oldu. Buyrun, sermaye deðiþim oranlarý (diðer satýrlarýna dikkat edelim):
12.09.2020 Tarihli Sermaye Tablosu:
08.12.2020 Tarihli Sermaye Tablosu:
Kabaca, KY' nin üzerine güzel yýkýlmýþ. Þimdi de pamuk eller cebe deniliyor.
Gelelim Rüçhan hakkýnýn kullanýmýna. %400 bedelli var üzerinde, beher hisse baþýna 4 TL para istiyorlar. Bugünkü hisse fiyatýný (2.75) baz alýrsak, hissenin referans fiyatý 1.35 TL yapýyor, rüçhan hakký kupon pazarýnda ki hissenin fiyatý da 1.40 TL yapýyor. Bu doðrultuda, fiyatlarý kafa kafaya getirebilmeleri için (rüçhaný kullansýn millet diye) hissenin fiyatýný 2.65-2.68 aralýðýna çekmeleri gerekiyor.
Ekin biçe biçe deste olur, borsacý çarpýla çarpýla usta olur
Burada yer alan görüþ ve öneriler kiþisel fikirlerimi içeriyor olup yatýrým tavsiyesine girmez. Bu uyarýyý dikkate almanýzý rica ederim.
Mal KY'ye yýkýlmýþ diyoruz ama kim aldý bu kadar malý,(en azýndan takas öyle söylüyor) bu forum bir ölçüt deðil tabi ama 3 ayda malýn yarýsý ky ye verilse burasý aðlama duvarýndan farksýz olurdu gibi geliyor bana ama bir allahýn kulu yoktu neredeyse bir aydýr.Benim bildiðim ky olsa burasý feryat figandan yýklýrdý.Ya kynin maliyetine gelmedi ya da malý alan patronla iþ tutuyor.Üstelik yüzde 400 çok abartýlý bir oran sanki onaylanmasýn diye belirlenmemiþ gibi.Yanlýþ bir þeyler var ama bakalým.Hayýrlýsý ne diyelim.
Yukardaki beyanlarým yatýrým tavsiyesi olmayýp, þahsi fikir, deneyim ve öngörüleri ihtiva eder.Herkese bol kazançlar.
katmere gidip 3.30lardayken yazmistim bedelli oncesi .. sanada yaziyim 3 ay sonra satarim istersen tüm mali ky ver .. aldim bedeliye kadarr burdayim .. 3 ay sonra görüþürüz [emoji55]
SM-G925F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapta zaten hasan ve Ayþegül'ün sattýklarý var yeni birþey yada aniden olan bir þey deðil. Yatýrým için satýþ yapacaklarý ilan edilmisti. Son durumda ne oldu bilmiyoruz. Alan kiþiler bilerek aldý patron sattýklarýný alttan alýp surermi yada iþ tuttuðu birisi alýp elmi deðiþtirdi bilinmez kar eden gelecek vaad eden bir sirket
Yurt dýþý satýþlarý hakkýnda bilgisi olan var mý
ANE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam merhaba. Burda rüchan fiyatýný nasýl hesapladýnýz? Genelde 1 TL olarak baz alýnmýyor mu? Rüchan 1.4 TL olsa neden katýlayým ki satmak daha mantýklý deðil mi. Örneðin 1000 lotum olsa, 2.7 den bölündü diyelim. %400 de bedelli ile 2.700+4000=6700 TL maliyetli 5000 lotum olacak. Hisse baþý maliyet 1.34 TL olacak. Rüchan nasýl hesaplanacak.
Yer Ýmleri