Monday June 22 2020 Actual Previous Consensus
05:00 PM
US
Existing Home Sales MoM MAY -9.7% -17.8% -3%
US
Existing Home Sales MAY 3.91M 4.33M 4.12M
https://tradingeconomics.com/united-...ing-home-sales
Monday June 22 2020 Actual Previous Consensus
US
Existing Home Sales MoM MAY -9.7% -17.8% -3%
US
Existing Home Sales MAY 3.91M 4.33M 4.12M
https://tradingeconomics.com/united-...ing-home-sales
Asagidaki linkte Is Yatirim'dan Sant Manukyan ABD borsalarinin neden yukselmesinin normal oldugunu anlatiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=W4T0zArbvlU&t=0s
Sn deniz
yatrmdan aldm. Her gn okuyorum. Her gn farkl hikaye okuyorum.
“Finansal basklama ortamnda yatrmc tercihleri nasl deiiyor? ki eilim gryoruz. Vade uzatarak, kamudan zel sektr tahvillerine geerek faiz getirisini artrmak. Faiz getirisinin dt bir ortamda emlak ve hisse senedi gibi reel varlklara ynelmek.
Yabac yatrmcnn katlmad bir ortamda Borsa stanbul’da son haftalarda yaanan ykseliin arkasndaki temel gerekelerden birisi dk faiz ortamnda yerleik yatrmclarn hisse senedine ynelmesi. Neredeyse her gn 4.000 yeni yatrmc hisse senedi hesab ayor. Trk yatrmclarn hisse senedine ilgisi tarihsel olarak snrl kalmtr. Faiz oranlarnn ykseklii ve piyasalarn oynakl yatrmclarn mevduat ve devlet tahvili gibi yatrm aralarna ynlendirmitir.
Merkez Bankas’nn nden yklemeli faiz indirimleri ve BDDK’nn aktif oran uygulamas sayesinde bu eilim deimeye balad. Dk faiz ortamnn geici olmadn gren yatrmclar Borsa stanbul’a ynelmeye balad. Bu eilimin devam etmesi Borsa stanbul’un yeni zirveler grmesini salayabilir. MSCI Trkiye MSCI Gelimekte Olan lkeler oran Mays sonunda geemedii tepe seviyesini bu kez krabilir.”
Sorum su ekilde borsadaki parann reel ekonomiye bir faydas yok. En fazla servet etkisi yaratarak tketimi destekleyebilir.
Dier yandan piyasann ihtiyac olan kaynak tasarruflardan deil, hazine veya merkez bankasndan geliyor.
Sizce parann borsaya ve emlak’a akmas 6 ayda ne sonular dourur.
Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi
O egeli ben deilim
2001 ylnda seyrettiimiz filmin tekrarn izliyoruz gibi hissediyorum.O zaman da,imdi olduu gibi faizler enflasyonun altnda kalm,dviz kurlar bask altna alnm,medyada "tek yol borsa" manetleri altnda o zamana kadar daha nce borsayla hi ilgisi olmayan yzbinlerce insan borsaya ynlendirilmiti.Sonucun ne olduunu hepimiz biliyoruz;tetikleyici bir nedenle dviz kurlarnn ve faizlerin frlamasyla ,borsa bir anda kt ve borsaya yeni gelenler birikimlerinin byk ksmn kaybettiler,byk sosyal facialar yaand,intihar edenler oldu,bir daha borsann nnden bile gemeye tvbe ettiler ve uzun yllar borsadan uzak kaldlar ,imdi anlalan aradan geen yaklak 20 yldan sonra yaananlar byk lde unutuldu ya da bu tecrbeyi yaamayan yeni nesil ortaya kt,byk ihtimalle ayn filmi yeniden greceiz,tarih tekerrr edecek...
nallah olmaz diyelim.
Ancak o zaman dnyada likidite bu kadar bol deildi. Ve iktidar bu kadar gl deildi (kat kurallar anlamnda) Bu nedenle bizdeki sre daha uzun srebilir.
Bende bu ii coin iine benzetiyorum. Ykseldike coku artyor. nsanlar kazanc, trendden ziyade kendi baarlar kabul ediyorlar. Bu onlar daha fazla para yatrmaya tevik ediyor (burada yeni girenleri kast ediyorum).
Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi
O egeli ben deilim
Bi coin sevdas var..bir de altin gm rasyosu, gm lehine deimeli sevdas..5 yldr srekli ayn hikaye..,bir de dow srekli kacak sevdas...bir de ons altn buralar gemekte zorlanr sevdas..piyasada en deer verdiim ilk3 piyasa uzman arasna girer...ama bana ok yn saplantl geliyor...hemen her enstrmanda bir saplants var.
nemli dnm noktalarn, beendiim analizleri Twitter dan da paylayorum...@cautionary53
Bunun olmas iin, ABD nderliinde tm global borsalarda k yaanmal...daha nce de bu balkta tartmtk bu konuyu...kasm daki seime kadar byle bir d zor demitim. Grnt imdilik realizasyon gelse de, k tarz bir de Trump ve tayfas engel olacak gibi gzkyor.
Sonuta, piyasa ben dahil, V tipi k olmaz diyen herkese gzel bir gol att. Ama orta vade dediimizde de, orta vadede hepimiz zaten leceiz diyorlar![]()
nemli dnm noktalarn, beendiim analizleri Twitter dan da paylayorum...@cautionary53
Yer mleri