Size katılıyorum . davranışlarımda hatta ailecek oldukça devrimci kararlar aldık . sadece uçak değil Sinema salonu Kapalı ve Klimalı tüm mekanlar artık ilgi alanımıza girmediği gibi . Alış verişimizi de internetten yapmaya başladık . Seyahat tatil şeklimiz de kadastrofik değişim oldu . Her sene yazlığımızı kullanmayıp kiraya veriyor seyahat ediyorduk .
Artık Yazlığımıza gitmeye ve Kiralama olayını bitirmeye karar verdik . Kiralık hir bir şey kullanmıyoruz . Kiralık araba bisikler scooter yasak oldu bize . Window shopping yapardık keyif amaçlı onu da bıraktık . Yürüyüş mekanlarımız bile değişti . Karavan satın almak ve tatili belki düşünülebilir . ve En önemlisi Aşı geliştirileceğne olan inancım yok .Gerçekten bu doğru olsa idi 7-8 sene önce yaşanan bir pandemi SARS ve MERS in aşısını görür ve kullanıyor olurdu dünya ,oysa o da yok hala geliştiriliyor deniyor.
Artık yalan dolandan sıkıldım ve haber kanallarında konuşan maaşlı bilim adamları ile siyasetçilerden çok bağımsız bilim adamlarını dinlemeye çalışıyorum kısaca haberi NET ten alıyorum. Ekonomi kapandı bence açılması diye bir şey yok . Pandeminin başı na göre 50% ticaret düşecek . Çin deki üretim dünya nın ilgisinden çıkacak . Devletler gümrük duvarları ile kendilerini koruyacak . Ben kötümserim galiba .Yalan söyleyenlerin dava edildiği tazminata mahkum edildiği ekonomiler daha çok güven telkin ediyor.
SADECE Adalet hak hukuk doğruluk güven ve huzur hissedilen yerler de ticaret daha çok artacak .
e-ticaret de bu güvenli bölgelerde çok ama çok yükselecek . Adalet konusunda ileri ülkeler birlikte hareket ederek daha güçlü hale gelecekler . Gelecek birlikte hareket eden demokratik ve adil ekonomilerin olacak . ABD Italya gibi yobaz dindar ülkeler ile Sudan Afganistan gibi fakir yerlerde çok can kayıpları olacak ve bu pandemi defalarca kıyafet değiştirip gelecek .

Originally Posted by
Egeli
Katılıyorum. Ama ufak bir sorun var. Tüketim davranışı değişirse, ekonomiyi kapatmasanız bile kapatmış kadar zarar görürsünüz. Tatil planımı iptal ettim. 2021’e kadar uçağa binmeyi planlamıyorum, öğle ve akşam yemeğini dışarda yemeyi düşünmüyorum. Bu davranışı, ben koronayı atlatısaya, aşı bulunasıya, tedavi geliştirilesiye veya ben coronadan ölesiye kadar devam edeceğim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri