Ustadim mv dokunulmazligi aslinda zayif bir koruma herhangi bir cogunluk öngörülmediði icin meclisin cogunluguna sahip olmak karari kaldirmak icin yeterli olacaktir
https://www.aa.com.tr/tr/politika/mi...sliyor/2479243
Ustadim mv dokunulmazligi aslinda zayif bir koruma herhangi bir cogunluk öngörülmediði icin meclisin cogunluguna sahip olmak karari kaldirmak icin yeterli olacaktir
https://www.aa.com.tr/tr/politika/mi...sliyor/2479243
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Devlet dediðimiz ulusalcý Kemalist milliyetçi þimdi ona muhafazakar kan eklendi..
Bu kesim Reisin yanýnda..
Reis haricinde birine tahammül edeceklerini sanmam...
Bu nedenle muhalefet Reisin meclisten yeniden seçime girmesi için erken seçime de yasa deðiþikþðne onay verecekler....
Bu nedenle reis seçilememe riski olduðu an yada kýlýçtar aday olursa
Derin tavþan zafer tarafýndan plase Mansur devreye sokulacak...
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Araç kredisi aldým. Bu ülkede 6 aylýk yerleþik hayatým var, kredi kartý kullanýyorum, her ödemeyi banka üzerinden yapýyorum vs.. maksat güvenilir gözükmek.
Kredi þartlarý: 58 bin avro, 5 yýl sabit 620€, 5. Yýl sonunda 27 bin tek ödeme.
Brüt her þey dahil oran 2.99 senelik!
Elektrikli araç olduðu için 5000 euro geri iade alacaðým devletten vergi iadesi seneye.
Bakým yok, yakýt þirkette beleþ, sigorta ucuz ve 10 yýl vergi yok.
Ozetle bu araba bize hediye edildi dedim eþime, bu koþullarýn baþka açýklamasý yok.
Ev de eðer kalýcý olur gibi düþünürsek hemen 6 ay içinde alýrým isterse oran 3 deðil 5 olsun.
Bizim görevimiz enflasyonu düþürmek veya bununla ilgili yas tutmak deðil. Bu koþullarda maksimum ne fayda saðlarýz ona bakmamýz gerekiyor. Gundi baþkan o anlamda haklý.
Küresel piyasalarda Haftanýn gündemi
It will be a busy week in the US with Fed Chair Powell's speech at the Jackson Hole symposium taking central stage followed by several data releases including personal income and spending, durable goods orders and the second Q2 GDP estimate. Also, flash PMIs for August will be published for the US, the UK, Australia, Germany, France, and Japan. Finally, investors will closely follow the monetary policy meeting in China, South Korea, and Indonesia.
Monday August 22 2022 Actual Previous Consensus
04:15 AM
CN
Loan Prime Rate 1Y 3.65% 3.7%
04:15 AM
CN
Loan Prime Rate 5Y AUG 4.3% 4.45%
https://www.reuters.com/markets/euro...wn-2022-08-22/
China cuts lending benchmarks to arrest economic slowdown
China cut its benchmark lending rates on Monday, adding to easing measures announced last week, as Beijing steps up efforts to spur credit demand in an economy hobbled by a property crisis and a resurgence of COVID infections.
The one-year loan prime rate (LPR) was lowered by 5 basis points to 3.65% at the central bank's monthly fixing, while the five-year LPR was slashed by a bigger margin of 15 basis points to 4.30%.
Not:Çin'de yýllýk enflasyon %2.7 ve faizler hala reel olarak pozitif bölgede .Çin merkez bankasýnýn bu faiz indirimlerinden sonra da negatif bölgeye geçmeden hala aþaðý yönlü hareket alaný var.
https://www.paraanaliz.com/2022/duny...ek-mi-g-35972/
Avrupa Kýþý Çýkarabilecek Mi?
CB lýðý yapmýþ kiþiler vatana ihanet suçu dýþýnda yargýlanmýyorlar. Ben muhalefetin seçimi kazansalar bile Erdoðan'ý yargýlayacaðýný sanmýyorum. Onun yerine akýllý bir yönetim bir önceki dönemin yaptýklarýný medya yardýmýyla halkýn gözüne sokar resmen ve oradaki devletin zararýna olan uygulamalarý sonlandýrýr.
Muhalefetin erken seçime kesinlikle onay vereceðini düþünüyorum, seçime giremeyen maðdur bir Erdoðan yaratmayacaklarý gibi, Ekmeleddin Ýhsanoðlu vakasý, mühürsüz pusularýn geçersiz olmasý için hareket edilmemesi vb olaylarý yapan muhalefet Erdoðan'ýn erken seçimine de evet diyecektir.
Öte yandan Erdoðan yönetimi ekonomide alýnan kararlara raðmen son anketlere göre oy oranlarýnýn düþüþünü durdurmuþ gibi görünüyor. Yani þuan halkýn çoðunluðu enflasyonla yaþamaya alýþmýþ gibi. Seçin öncesi verilecek ilave zamlar ile durum lehine dönerse þaþýrmýyorum.
Bu coðrafyada vatandaþlýk denen konu biraz tanzimat dönemi ile baþlasa da Atatürk sayesinde oluþan bir durum. Halbuki Roma'da 2000 yýl önce vatandaþ tanýmý var, senato var, Avrupa'da Fransýz ihtilali sonrasý oluþan durum vb bizim coðrafya'ya Atatürk olmasa belki de hiç gelmeyecekti. Yani seçme ve seçilme hakkýndan bahsediyorum. Bizim halkýmýz vatandaþ olmanýn içeriðini anlayamamýþ, oy vermenin ne kadar büyük sorumluluk olduðunu çözememiþ. O nedenle isterse tüm iktidar dönemine iþler kötü de gitse son 2-3 ayda þahsi çýkarlarý için tekrar ayný partiyi seçmeleri çok muhtemeldir.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri