ien Yapý, Aydýn Söke'de þube açýlmasýna karar verdi.
ien Yapý, Aydýn Söke'de þube açýlmasýna karar verdi.
Fiba Holding AÞ, iþtiraki Gelecek Varlýk Yönetimi AÞ'deki %69,9 oranýndaki paylarýndan %9,4'ünü temsil eden 13.131.800 TL nominal deðerli kýsmýnýn borsada iþlem gören niteliðe dönüþtürülmesi için Sermaye Piyasasý Kurulu'na (SPK) baþvurdu.
Galatasaray, Ýlkay Gündoðan ile 2 yýllýk sözleþme imzaladý.
Skyalp Finansal Yönetim Kurulu, baðlý ortaklýðý Dorýnsýght Araþtýrma ve Danýþmanlýk Hizmetleri Ticaret AÞ'nin tüm paylarýnýn 400.000 ABD Dolarý bedelle Tenk Biliþim Teknolojileri ve Danýþmanlýk AÞ'ye satýþýna karar verdiðini duyurdu.
QNB Bank AÞ paylarýnýn iþlem sýrasý, serbest marjla bugün yeniden iþleme açýlacak.
Turcas Petrol'ün Borsa Ýstanbul bülten adý Turcas Holding olarak deðiþtirilecek.
PÝYASAYA BAKIÞ-Capital Economics'e göre TCMB 300 baz puan yerine 200 baz puan indirimi tercih edebilir
03/09/2025 11:40:14
Capital Economics Geliþmekte Olan Piyasalar Baþ Ekonomisti William Jackson'a göre, çekirdek fiyat baskýlarýndaki yumuþama, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý'nýn (TCMB) para politikasýnda gevþeme ihtimalini canlý tutuyor.
Ancak, analiste göre, ekonominin Haziran ayýna kadar olan üç aylýk dönemde beklentilerin üzerinde, yýllýk yaklaþýk %5'lik bir büyüme kaydetmesi, TCMB'nin karar vericileri arasýnda ihtiyatýn artmasýna neden olabilir.
Jackson, bu durumun, bir sonraki toplantýda son 300 baz puanlýk indirim kadar büyük bir düþüþ yerine, politika faizinde 200 baz puanlýk bir indirimle %41,00 seviyesine inilmesinin daha olasý bir sonuç olduðunu belirtti.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Arçelik Azot Gazý Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci baþladý
03/09/2025 11:37:59
Arçelik tarafýndan Manisa'da yapýlmasý planlanan Azot Gazý Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci baþladý.
Çevresel Etki Deðerlendirmesi Ýzin ve Denetim Genel Müdürlüðünün internet sitesinde konu ile ilgili yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"MANÝSA ili YUNUSEMRE, ilçesi Keçiliköy Mahallesi, Karaçay Mevkii 1976 ada, 5 parsel mevkiindeki ARÇELÝK A.Þ. MANÝSA ÞUBESÝ tarafýndan yapýlmasý planlanan AZOT GAZI ÜRETÝM TESÝSÝ projesi ile ilgili olarak MANÝSA Valiliðimize sunulan P.T.D. Dosyasý Çevresel Etki Deðerlendirmesi Yönetmeliði'nin 16. maddesi doðrultusunda incelenmiþ ve projeye iliþkin ÇED Süreci baþlamýþtýr."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Yer Ýmleri