Borsalarý salgýn krizinden küçük þirketler kurtaracak PÝYASA*- 27 Mayýs 2020, 13:17Salgýnýn yayýlma hýzýndaki düþüþ ekonominin tekrar hareketlenmesini saðlarken uzmanlar borsalarda küçük þirketlerin son günlerdeki güçlü performansýný krizden çýkýþý umudu olarak görüyor

*

BORSAGUNDEM.COM – DIÞ HABERLER SERVÝSÝ

ABD borsalarýnda küçük sermayeli þirketlerin yükseliþi korona virüs krizinden çýkýþ süreci için olumlu iþaretler veriyor. Sermayeleri S&P 500 ya da Dow Jones endeksindeki þirketlere göre daha sýnýrlý olan Russell 2000 endeksi þirketlerinin performansý uzmanlarý resesyon sürecinden çýkýlmasý konusunda umutlandýrýyor.

Russell 2000 endeksi saðlýk sektörü þirketlerinin korona virüs aþýsý sürecinde ilerleme kaydetmesinin ardýndan geçtiðimiz hafta %8 oranýnda yükseliþ yakaladý. Ayný hafta S&P 500 sadece %3’lük bir ilerleme kaydedebildi.

Yatýrým ve para danýþmanlýðý þirketi Gradient’in baþýndaki isim Michael Binger CNBC’e verdiði röportajda saðlýk þirketlerinin endeksi harekete geçiren tek sektör olmadýðýný ifade ediyor. Binger konuyla ilgili, “Tarihsel olarak baktýðýnýzda resesyon sürecinden çýkýþta ki ikinci çeyrek rakamlarý resesyonda olduðumuzu kesinlikle gösterecektir, düþük sermayeli þirketlerin onda dokuzunun büyük sermayeli þirketlere göre daha iyi performans gösterdiðini görürsünüz” dedi.