Ben sizin baþlýðýnýzý, yayýnladýðýnýz grafikleri çok anlamasam da öðrenmeye ve takip etmeye çalýþýyordum. Bir gün (belki birkaç ay önce) Sistem Takibi - III baþlýðýna TRCAS yorumu yaptýðýnýzý gördüm. Hisse benim de radarýmda idi ama elimde baþka hisse olduðu için alamamýþtým. Orada daha da dikkatimi çekmeye baþladýnýz ve size baþlýðýnýzda sorular sormaya baþladým. Umarým baþýnýzý aðrýtmamýþýmdýr.
Abi benim yazdýðým kodlar bana yetiyor ama hýz (zaman) sýkýntýsý yaþýyorum. Metastock formül dili kolay olmasýna raðmen program çok hantal çalýþýyor. Matriksten otomatik veri aktarýmý gerçekleþtirerek tarama yapabiliyorum. Bu taramalar kýsa periyotlar için. 5-60 dk. Ama tarama süreleri uzun olduðundan sonuç alana kadar veriler çoktan deðiþmiþ oluyor. Matriksten 5 dk bir veri alýyorum. Ama tarama 5 dk’dan uzun sürüyor mesela. Bugün onun için sordum 7,64 saniyeyi…
Sayýn dostum rica ederim. Ýstediðiniz zaman yazabilirsiniz.
Herhalde 500 küsür hissenin tarama süresi bu 60 dakika; kaç adet gösterge hesaplattýðýnýzý bilmiyorum ama uzun sürüyormuþ.
Sorgularda yakýn tarihli son barlardaki deðerlerin önemi olduðundan;
görmek istediðim deðerleri hesaplayan yöntemin sonuç gösterebilmesi için en az 200 bar verisine ihtiyacý varsa ve iDeal 60000 adet bar verisi indirmiþse, yönteme bu 60000 barý veri seti olarak vermiyorum, bar sayýsýný 200'e düþüren bir teknik ile hesaplatma yapýyorum. Bu da sorgularý oldukça hýzlandýrýyor.
Çok basitinden 50 periyotluk hareketli ortalama hesabýnda son bar seviyesinin ortalamanýn altýnda - üstünde olduðu tespit etmek için 55 - 60 bar verisi yeterli. H.O. hesaplayan yöntem 30 - 40 bin gibi veri ile hesaplama yapýyorsa.. uzun sürer. Bilemiyorum sizin Metastock uygulamasý nasýl bir yöntemle hesaplama yapýyor?
Bazý hesaplama hatalarýný düzelttim.
Geçen hafta baþýndan itibaren (12.08.2024 Pazartesi) yapýlan sanal iþlemlerin
kar - zarar deðerlerinden devam edecek þekilde bu hafta da performans testlerine devam.
Performans testlerinin öncelikli amacý iþlemlerin kontrollü bir þekilde yapýlýyor oluþunu denetlemek.
Kar / zarara yönelik ya da alým - satým noktalarý ile ilgili optimizasyon çalýþmalarýný henüz yapmýyorum.
![]()
Sermaye deðiþimi olacak hisseler sýkýntý yaratýyor, mesela bugün HEDEF hissesi %400 bedelsiz bölünecek, portföy kar zarar durumlarý alt üst olacak.
Þu an için hesaplamalarýn dýþýnda býrakmam gerekiyor.
iDeal bar periyot verilerini güncellesin önce. O da ayrý bir sýkýntý.
Zaten iDeal'in iþlev bakýmýndan en büyük zaafý bu.
Verilerin nasýl ve hangi þartlarda güncelleneceði konusunda sýkýntým var.
Zamanýnda bu sermaye deðiþimlerinin hakkýndan iyi geliyordum.
Þu an güncel veriyi her zaman bulmam ve dosyalarda güncellemem biraz sýkýntýlý.
Ýþ yatýrýmýn sitesinden sermaye deðiþimi olacak hisselerin verisini alýyorum.
Geçen SASA apar topar %700 bedelsiz yapmýþtý, Ýþ Yatýrýmýn sitesine sonradan eklendi verisi.
Bugün de HEDEF yapacak, yine Ýþ Yatýrým sitesinde yoktu bu sermaye deðiþikliði, yeni eklemiþler.
Daha önceden kayýtlý olan verilerde sorun olmuyor, mesela BORLS hissesinde yarýn sermaye deðiþimi var.
Robot bugün BORLS hissesinde yeni pozisyon açmayacak, son iþlem günü itibariyle pozisyonda bulunuyor ise seans bitiminden önce pozisyon kapatacak.
invertor abi çalýþmalarýn cidden harika.
benim sorum hisse alýrken piyasadan mý emir veriyorsun pasif mi ?
pasife yazýyorsan. % sel kaçta kaçý gerçekleþiyor emirlerinin.
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Yer Ýmleri