Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 224/448 ÝlkÝlk ... 124174214222223224225226234274324 ... SonSon
Arama sonucu : 3581 madde; 1,785 - 1,792 arasý.

Konu: LIDFA - Lider Faktoring

1. Arkadaþlar Lider Faktoring, biliyorsunuz faktoring sektöründe bir þirket. Kendi alanýnda baþarýlý da bir þirket. Hisseyi deðerlendirirken sadece Lidfa için deðil diðer tüm hisseler þu konulara özellikle dikkat edin.

Bi halttan anlamayan ya da anlýyorsa bile manipüle edip, bizleri kandýrmak isteyenlere karþý kendinizi koruyun.

Önce þu tablolara bakalým, www.isyatirim.com.tr den alýnmýþtýr.

Lidfa'nýn sermayesi 30 mn liradýr. Bu ne demektir? Þirket kurulurken patron veya patronlar bu þirketin faaliyetlerini yapabilmesi için ortaya 30 mn lira para koymuþlar. Devlet en az 20 mn lira koyacaksýn diyor faktoring þirketi açmak için.

Örneðin sivri zekalýnýn biri diyor ki "Crdfa'nýn sermayesi 80 mn lira, Lidfa'nýn 30 mn lira. Ama Crdfa bu 80 mn lira ile 25 mn kar ermiþ, Lidfa ise 30 mn lira 21 mn lira. Bu bakýmdan Lidfa daha iyi bir þirkettir."

Sizce bu ifade doðru mu? Lidfa sadece 30 mn, Crdfa da 80 mn lira ile bu iþi yapmýyorlar ki! Adamlar bankalardan kredi çekiyor artý bono ihraç edip piyasalardan borçlanýyorlar ve ortalama 1,5 milyar liralýk iþlemle bu 20-25 mn lira net karý elde ediyorlar.

Yani sürümden kazanýyorlar. Kar marjlarý ortalama %2-3 gibi son derece düþük bir oran.

30 mn lirayla 21 mn kazanmak demek %70 kazanmak demek. O zaman biz de paramýzý verelim faktoring þirketlerine bize yýlda çok deðil %30 kazandýrsýnlar kalan 40 ý onlarýn olsun ben razýyým.

Kýsa ve özet geçiyorum. Þirketlerin defter deðeri vardýr. Borçlarý düþtükten sonraki kabaca deðeri özkaynaklardýr. Özkaynaklarý sermayeye bölerseniz o þirketin defter deðerini bulursunuz.

Lidfa 2017/9 için

Özkaynaklar : 128.274.000 lira
    Sermaye.......:..30.000.000 lira

Bölersek, defter deðeri 4,27 liradýr. Yani bu þirketin ederi aslýnda hisse baþýna 4,27 liradýr. Peki piyasa buna nasýl tepki vermiþ? Yukarýdaki tabloda var. Finans kurumlarý ve bankalarda tüm dünyada ortalama bir deðer var. Pd/dd. Yani piyasa deðeri, defter deðerinin kaç katý olduðunu gösteren bir deðer. Faktoring sektöründe tablonun en altýnda yazýyor bu deðer 1,08 ortalama. Yani defter deðerinin %8 fazlasý deðer biçmiþ piyasa.

Sanayi þirketlerinde ise bu deðer 7 lere kadar çýkabiliyor. Açýn bakýn Aselsan, Soda, Tüpraþ, Hektaþ, Þiþe, Boluc, Aksa, Adana, Sasa, Froto, Toaso vs. Bunlar da ortalama 2-3 arasý bu deðer.

Yani 100 liralýk bir daireye 200 - 300 lira ödemeye hazýr yatýrýmcýlar. Fþnans sektöründe ise 100 liralýk bir daireye en fazla 110-120 lira ödüyor yatýrýmcýlar.
    Çünkü bankalar ve faktoringlerin tüm gelir kaynaðý daðýttýðý krediler. Pimi çekilmiþ el bombasý gibi. Ulusal çapta büyük bir deprem olur, ani bir ekonomik kriz olur, iþletmeler batabilir veya müþterilerin sana borcunu ödeyemeyebilir, o zaman o yýlki belki de bir kaç yýllýk karýn güme gider. Ama bir sanayi þirketi, örneðin Tofaþ ya da Soda, kriz olsa bile satýþ yapamasa bile ürettikleri mallar depoda, stokta durur. Sadece satmaz onlarý, o kadar. Banka ve faktoringler gibi daðýttýklarý kredilerin geri gelmemesi riski yoktur. Bu yüzden riskleri daha azdýr. Düþünün, 1.3 milyarlýk iþlem yapmýþ Lidfa, örneðin 2 milyon liralýk bir çeki ödenmese gitti o para. Yýllýk 21 mn kar eden bir þirketin %10 karý gitti, geçmiþ olsun. Sen bu yýl %25 kar artsýn diye beklerken %10 aþaðý indi. Ýstediðin kadar teminat al, battý mý batar müþteri. Zaten bilançoda var yanýlmýyorsam 32 mn lira batýðý var bugüne kadar. Bankalarýn de ayný. Tahsil edilemeyen alacaklar her zaman olacaktýr ve bu büyük risktir.

Bazýlarý o kadar cahil ki diyor ki "bankalardan kredi alamayan kara listedeki kiþiler faktoring firmalarýna gider, esas müþterisi onlardýr" Bir de ekliyor "Faktoring firmalarý o kadar saðlam çalýþýr ki müþteri bankadan teminat mektubu alýr, faktoring firmasýna götürür, onlar da o adamýn çekini kýrar vs" Düþünün artýk, zýr cahillik mi diyelim insanlarý kandýrmak için kýrk takla arýp yalan söylemek mi diyelim bilemedim.

Lidfa, fiili dolaþýmdaki payý %8 gibi son derece düþük bir paya sahip olan bir hisse olduðu için þirketten baðýmsýz olarak manüpülatörlerin iþtahýný kabartan bir hisse. 15-20 bin lotla hisseyi yukarý sürerler, siz de dalarsýnýz aha gidiyor diye sonra hop yenþden baþladýðý yere iner. Yukardan aldýðýnýzla kalýrsýnýz. Ama üzülmeyin bu hareketi 1,5-2 ayda bir yapar. Forumlarda, twiterde gazlarlar, yeni sazanlar bulurlar, müthiþ hisse ben satmam satmadým da, sürekli de alýyorum derler, sonra da 2 ay sonra 5,80 den sattým, 4,90 dan geri aldým derler.

Hisse sýð olduðu için sert hareketler yapar. Þirket güzel bir þirket. Ama þirketin yapýsý farklýdýr hissesinin hareketleri farklýdýr.

Piyasanýn faktoring ve banka hisselerine biçtiði deðer defter deðerlerinin en fazla 1,2 bilemedin 1,3 katý. Hisse kýsa sürede 8 lira olacak, 10 lira olacak diyenlerin gazýna gelmeyin. Sýð hisse olduðu için 3 gün tavan bile gitse yeniden pd/dd oranýna geri gelecektir. Kalýcý olarak 8-10 lira olabilmesi için net karýný çok daha artýrmasý gerekir.

18 ayda 3 kez temettü verdi var mý böyle baþka hisse diyen tipler var. E bundan sonra da vereceði ne malum diyenlere kýzýp, hakaret ederlerdi. Þimdi geri vites yapýyor doðal olarak "ben nereden bilebilirdim artýk vermeyeceðini, beni de yanýlttýlar." Milletim beni affetsin deseymiþ bi de tam olurmuþ.

Lidfa profesyonel ve iþinin ehli bir ekip tarafýndan yönetiliyor. Þiþirme ve palavra sözlerle onu gazlamaya gerek yok. "14 ofis almýþ ama bunlarý þirket adýna almýþmýþ. Baþkasý olsa kendi adýna ya da oðlu adýna falan alýrmýþ. Ne kaddar ince ve kadirþinas bir davranýþ sergilemiþ þirket, helal olsun"muþ. Þirketler oyun oynamak ya da bizlere para kazandýrmak için kurulmazlar. Amaçlarý kar etmektir.

Ofisleri þirket adýna alýrsan kurumlar vergisi, gelir vergisi, kdv, amortisman vs avantajlarýn olur. Bu kadar temel bilgileri bilmekten aciz olan veya biliyorsa da yalan yanlýþ þeyler yazarak alýn terinizle biriktirdiðiniz paralarýnýzý hisselere yatýrmanýzý saðlayýp sizlerin sayesinde al sat yaparak kimsenin havadan para kazanmasýna müsaade etmeyin.

2.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Arkadaþlar Lider Faktoring, biliyorsunuz faktoring sektöründe bir þirket. Kendi alanýnda baþarýlý da bir þirket. Hisseyi deðerlendirirken sadece Lidfa için deðil diðer tüm hisseler þu konulara özellikle dikkat edin.

Bi halttan anlamayan ya da anlýyorsa bile manipüle edip, bizleri kandýrmak isteyenlere karþý kendinizi koruyun.

Önce þu tablolara bakalým, www.isyatirim.com.tr den alýnmýþtýr.

Lidfa'nýn sermayesi 30 mn liradýr. Bu ne demektir? Þirket kurulurken patron veya patronlar bu þirketin faaliyetlerini yapabilmesi için ortaya 30 mn lira para koymuþlar. Devlet en az 20 mn lira koyacaksýn diyor faktoring þirketi açmak için.

Örneðin sivri zekalýnýn biri diyor ki "Crdfa'nýn sermayesi 80 mn lira, Lidfa'nýn 30 mn lira. Ama Crdfa bu 80 mn lira ile 25 mn kar ermiþ, Lidfa ise 30 mn lira 21 mn lira. Bu bakýmdan Lidfa daha iyi bir þirkettir."

Sizce bu ifade doðru mu? Lidfa sadece 30 mn, Crdfa da 80 mn lira ile bu iþi yapmýyorlar ki! Adamlar bankalardan kredi çekiyor artý bono ihraç edip piyasalardan borçlanýyorlar ve ortalama 1,5 milyar liralýk iþlemle bu 20-25 mn lira net karý elde ediyorlar.

Yani sürümden kazanýyorlar. Kar marjlarý ortalama %2-3 gibi son derece düþük bir oran.

30 mn lirayla 21 mn kazanmak demek %70 kazanmak demek. O zaman biz de paramýzý verelim faktoring þirketlerine bize yýlda çok deðil %30 kazandýrsýnlar kalan 40 ý onlarýn olsun ben razýyým.

Kýsa ve özet geçiyorum. Þirketlerin defter deðeri vardýr. Borçlarý düþtükten sonraki kabaca deðeri özkaynaklardýr. Özkaynaklarý sermayeye bölerseniz o þirketin defter deðerini bulursunuz.

Lidfa 2017/9 için

Özkaynaklar : 128.274.000 lira
    Sermaye.......:..30.000.000 lira

Bölersek, defter deðeri 4,27 liradýr. Yani bu þirketin ederi aslýnda hisse baþýna 4,27 liradýr. Peki piyasa buna nasýl tepki vermiþ? Yukarýdaki tabloda var. Finans kurumlarý ve bankalarda tüm dünyada ortalama bir deðer var. Pd/dd. Yani piyasa deðeri, defter deðerinin kaç katý olduðunu gösteren bir deðer. Faktoring sektöründe tablonun en altýnda yazýyor bu deðer 1,08 ortalama. Yani defter deðerinin %8 fazlasý deðer biçmiþ piyasa.

Sanayi þirketlerinde ise bu deðer 7 lere kadar çýkabiliyor. Açýn bakýn Aselsan, Soda, Tüpraþ, Hektaþ, Þiþe, Boluc, Aksa, Adana, Sasa, Froto, Toaso vs. Bunlar da ortalama 2-3 arasý bu deðer.

Yani 100 liralýk bir daireye 200 - 300 lira ödemeye hazýr yatýrýmcýlar. Fþnans sektöründe ise 100 liralýk bir daireye en fazla 110-120 lira ödüyor yatýrýmcýlar.
    Çünkü bankalar ve faktoringlerin tüm gelir kaynaðý daðýttýðý krediler. Pimi çekilmiþ el bombasý gibi. Ulusal çapta büyük bir deprem olur, ani bir ekonomik kriz olur, iþletmeler batabilir veya müþterilerin sana borcunu ödeyemeyebilir, o zaman o yýlki belki de bir kaç yýllýk karýn güme gider. Ama bir sanayi þirketi, örneðin Tofaþ ya da Soda, kriz olsa bile satýþ yapamasa bile ürettikleri mallar depoda, stokta durur. Sadece satmaz onlarý, o kadar. Banka ve faktoringler gibi daðýttýklarý kredilerin geri gelmemesi riski yoktur. Bu yüzden riskleri daha azdýr.

Bazýlarý o kadar cahil ki diyor ki "bankalardan kredi alamayan kara listedeki kiþiler faktoring firmalarýna gider, esas müþterisi onlardýr" Bir de ekliyor "Faktoring firmalarý o kadar saðlam çalýþýr ki müþteri bankadan teminat mektubu alýr, faktoring firmasýna götürür, onlar da o adamýn çekini kýrar vs" Düþünün artýk, zýr cahillik mi diyelim insanlarý kandýrmak için kýrk takla arýp yalan söylemek mi diyelim bilemedim.

Lidfa, fiili dolaþýmdaki payý %8 gibi son derece düþük bir paya sahip olan bir hisse olduðu için þirketten baðýmsýz olarak manüpülatörlerin iþtahýný kabartan bir hisse. 15-20 bin lotla hisseyi yukarý sürerler, siz de dalarsýnýz aha gidiyor diye sonra hop yenþden baþladýðý yere iner. Yukardan aldýðýnýzla kalýrsýnýz. Ama üzülmeyin bu hareketi 1,5-2 ayda bir yapar. Forumlarda, twiterde gazlarlar, yeni sazanlar bulurlar, müthiþ hisse ben satmam satmadým da, sürekli de alýyorum derler, sonra da 2 ay sonra 5,80 den sattým, 4,90 dan geri aldým derler.

Hisse sýð olduðu için sert hareketler yapar. Þirket güzel bir þirket. Ama þirketin yapýsý farklýdýr hissesinin hareketleri farklýdýr.

Piyasanýn faktoring ve banka hisselerine biçtiði deðer defter deðerlerinin en fazla 1,2 bilemedin 1,3 katý. Hisse 8 lira olacak, 10 lira olacak diyenlerin gazýna gelmeyin. Sýð hisse olduðu için 3 gün tavan bile gitse yeniden pd/dd oranýna geri gelecektir.

18 ayda 3 kez temettü verdi var mý böyle baþka hisse diyen tipler var. E bundan sonra da vereceði ne malum diyenlere kýzýp, hakaret ederlerdi. Þimdi geri vites yapýyor doðal olarak "ben nereden bilebilirdim artýk vermeyeceðini, beni de yanýlttýlar." Milletim beni affetsin deseymiþ bi de tam olurmuþ.

Lidfa profesyonel ve iþinin ehli bir ekip tarafýndan yönetiliyor. Þiþirme ve palavra sözlerle onu gazlamaya gerek yok. "14 ofis almýþ ama bunlarý þirket adýna almýþmýþ. Baþkasý olsa kendi adýna ya da oðlu adýna falan alýrmýþ. Ne kaddar ince ve kadirþinas bir davranýþ sergilemiþ þirket, helal olsun"muþ. Þirketler oyun oynamak ya da bizlere para kazandýrmak için kurulmazlar. Amaçlarý kar etmektir.

Ofisleri þirket adýna alýrsan kurumlar vergisi, gelir vergisi, kdv, amortisman vs avantajlarýn olur. Bu kadar temel bilgileri bilmekten aciz olan veya biliyorsa da yalan yanlýþ þeyler yazarak alýn terinizle biriktirdiðiniz paralarýnýzý hisselere yatýrmanýzý saðlayýp sizlerin sayesinde al sat yaparak kimsenin havadan para kazanmasýna müsaade etmeyin.
    Kime yazdýnýz bilmiyorum ama tüm yazdýklarýnýza katýlýyorum. Ayrýca teknik denen de bir þey vardýr. Birde beklenti. Fiyatlama da göz önüne almak gerekir. Þirketi öyle göklere çýkarmaya saçmalamaya gerek yok. Güzel bir þirket mi bana göre bilançoya ve tekniðine bakarsam alýnabilir. Karý görünce kaçarým ama.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

3. Aydýnlatýcý bilgilere bayýlýrým,þapka çýkarýrým.
    Þirketlerde temel bilgiler esastýr.Hisseye o yön verir.
    Borsa baþka bir yer,burada kimi hisseler verilerine göre,
    kimi hisseler patronlarýna göre,
    kimi hisseler babalarýna göre vs...vs.... hareket ederler.

Benim yaklaþýk 25 yýllýk tecrübem bana bir þey öðretti.
    -Baþkalarýnýn,uzmanlarýn sözlerine fazla güvenme..?
    -Güven duygusu aþýlýyaman patronlarýn hisselerinden mümkün olduðu kadar uzak dur.
    -Borsada çeþitli sektörlerden güvenerk seçtiðin 10-12 hisseyi ,geçmiþlerine
    varýncaya kadar iyice incele,adeta DNA larýna kadar sahip ol.
    Seçtiðin bu hisseleri günlük olarak bütün yönleriyle takip et,izle,not tut.
    Hangi dönemde hangisine gideceðini bil.
    -Ýlk aldýðýn hisse veya hisseler olumlu dönemlerde ilk prim yapan hisseler olmasý ÇOK ÇOK ÖNEMLÝ.
    -Hiç bir hisseye asla AÞIK OLMA...!
    Belirlediðin kazanç oranýna (+%25-35) ulaþýnca karýný cebine koy.
    -Elde ettiðÝn karýn mutlaka en az %20-25 ni yedek akçe misali borsa dýþýna çýkar.
    -Asla günlükçü olma.

LÝDFA mý?
    SABIR......

YDKD.

4.  Alýntý Originally Posted by BEYPAZARLI Yazýyý Oku
    Aydýnlatýcý bilgilere bayýlýrým,þapka çýkarýrým.
    Þirketlerde temel bilgiler esastýr.Hisseye o yön verir.
    Borsa baþka bir yer,burada kimi hisseler verilerine göre,
    kimi hisseler patronlarýna göre,
    kimi hisseler babalarýna göre vs...vs.... hareket ederler.

Benim yaklaþýk 25 yýllýk tecrübem bana bir þey öðretti.
    -Baþkalarýnýn,uzmanlarýn sözlerine fazla güvenme..?
    -Güven duygusu aþýlýyaman patronlarýn hisselerinden mümkün olduðu kadar uzak dur.
    -Borsada çeþitli sektörlerden güvenerk seçtiðin 10-12 hisseyi ,geçmiþlerine
    varýncaya kadar iyice incele,adeta DNA larýna kadar sahip ol.
    Seçtiðin bu hisseleri günlük olarak bütün yönleriyle takip et,izle,not tut.
    Hangi dönemde hangisine gideceðini bil.
    -Ýlk aldýðýn hisse veya hisseler olumlu dönemlerde ilk prim yapan hisseler olmasý ÇOK ÇOK ÖNEMLÝ.
    -Hiç bir hisseye asla AÞIK OLMA...!
    Belirlediðin kazanç oranýna (+%25-35) ulaþýnca karýný cebine koy.
    -Elde ettiðÝn karýn mutlaka en az %20-25 ni yedek akçe misali borsa dýþýna çýkar.
    -Asla günlükçü olma.

LÝDFA mý?
    SABIR......

YDKD.
    Herþey iyiyse ve halen hissenin fiyatýna yansýmýyorsa o zaman þu soruyu soracaksýn.

Ulan herþey bu kadar mükemell fiyatý neden yükselmiyor kim ne haltlar karýþtýrýyor? Eee ne zaman yükselecek kim götürüyor malý biz durakta otobus bekler gibi beklerken

5.  Alýntý Originally Posted by enisar Yazýyý Oku
    Herþey iyiyse ve halen hissenin fiyatýna yansýmýyorsa o zaman þu soruyu soracaksýn.

Ulan herþey bu kadar mükemell fiyatý neden yükselmiyor kim ne haltlar karýþtýrýyor? Eee ne zaman yükselecek kim götürüyor malý biz durakta otobus bekler gibi beklerken
    Geçmiþ yýla göre %60 daha fazla kredi+bono daðýtmasýna raðmen ayný karý elde etti. Demek ki kar marjlarý çok düþtü bu süreçte. Bakma sen pohpohlayanlara. Ýleride marjlar düzelirse daha güzel karlar gelebilir. Ky hisseyi alýr bekler ama uyanýklar 4,00-4,50 civarý alýr 5 civarý satar %10 kârý cebe atar. Her 2 ayda bir oluyor bu. Sen de keko gibi al bekle ki para kazanacam.

6. Doðru söyleyeni dokuz köyden kovarlar .....
    Gerçi ben kendi isteðimle ayrýlmýþtým

SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alýntý Originally Posted by Omerva Yazýyý Oku
    Doðru söyleyeni dokuz köyden kovarlar .....
    Gerçi ben kendi isteðimle ayrýlmýþtým

SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben de kovulmadým, kendim ayrýldým. Ayný yalan þeyleri yazýnca baktým ki milleti kandýrýyor bazý "hoca"lar, uyarayým küçük yatýrýmcýlarý dedim.

Ama ky hak ediyor bunu, araþtýrma yok, inceleme yok, þirkete açýp doðrusunu öðrenme yok. Böyle tiplerin laflarýna inanýyorlar. Israrla diyor ki, "Þirket net karýnýn yüzdesel olarak

1. Çeyrekte, %20'sini,
    2. Çeyrekte %20'sini,
    3. Çeyrekte %25'ini,
    Son çeyrekte %35'ini kazanýyor."

Tablo koyuyorum son 5 yýlýn, yok böyle bir þey diyorum, bazen %40 'ýný ilk çeyrekte kazanmýþ bazen %5'ini ikinci çeyrekte falan. Ortalamasýný alýnca da bu rakamlar doðru deðil. Israrla kaç kere yazdým, uyardým. Ama ayný yalaný sürekli yazýyor. Ben hariç kimse de demiyor ki, bu dediðin yanlýþ.

"Vicdanýmýz yanýlmaz bir yargýçtýr, biz onu öldürmedikçe"
    Balzac

Sayfa 224/448 ÝlkÝlk ... 124174214222223224225226234274324 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •