Originally Posted by
Morph
Deðiþken faizli kredilere yapýlan geri ödemelerin tahminlerden fazla oluþu, 2017'nin ikinci yarýsýnda, özellikle üçüncü çeyrekte karlýlýðý törpülemiþti hatýrlarsanýz.
2017'nin ikinci yarýsýnda gösterge faiz oraný %11.2'den %13.3'e gelmiþti.
2017/Haziran için alýnan deðiþken faizli krediler:
Alýnan deðiþken faizli krediler müþterilerin kullanýmýna alt banda göre sunuluyor ve hýzla yükselen gösterge faiz yüzünden þirket kredi geri ödemelerini üst banda yakýn oranlardan yapýyor ise, þirket karý olumsuz etkilenecektir.
2018/Mart için alýnan deðiþken faizli krediler:
Mart sonunda %14.03 olan gösterge faiz oraný þu anda %17.3'lerde. Yine ayný senaryo yaþanabilir mi, bilemiyorum.
Bu konuda daha iyi analiz yapabilecek biri yorumda bulunursa sevineceðim.
dolar artisi ile sirketlerin odeme guckugu cekecegi asikar bu druum sirketleri krediye yonlendirecek ama bankalar risk almak istemez yni kredi notundan dolayi kredi cekemeyen sirketler faktoringlere yonelir ... teminat ile kredi veren ve faizin buyuk kismini verdigi para icinden alan faktoringlerin kar ini artacagini dusunuyorum
gecem seneye gore karlilim ciddi artis gosterdi
1 kotu olan 1.38 crdfa 25 kurus verirken
3.90 larda olan lidfa 27 kurus veriyor burda sikinti var
2 sermaye tavan artisi olumlu tarafi
3 uzun suredem sonra temettu vermesi yetersiz de olsa olumlu tarafi hic vermese daha kotuydu 
4 cs payini satmasindan ise %20 ye cikar masini isterdim .... bekkide yarin obur gun satistan vazgecti payini %20 yapacak derler mi bilemem ...
5 satis kactan olur normalde en kotu defter degerinde olmasi lazim ... bbakacaz artik burada pay satin alma ile ilgili tarih vermedigi icin bekleemede yakim tarih oksa guzel olurdu ... temettu sonrasi da olabikir bittabiki
yani bi anda 7 lere de gidebikecek potansiyel var 1 sene bekletmek gibi durum ile 2.80 lere de cekilebikecek potansiyel var ytd ...
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri