20 Eylül'deki ani hacim artýþý ve hareketler dün yapýlan ikinci açýklama ile beraber düþünüldüðünde can sýkýyor.
20 Eylül'deki ani hacim artýþý ve hareketler dün yapýlan ikinci açýklama ile beraber düþünüldüðünde can sýkýyor.
I, a stranger and afraid
In a world I never made. ―AE Housman
Yanýlmýyorsam bu ortaklýk 5 yýllýktý 2016 da son buldu...cs sürdürmek þirket ise bitirmek niyetindeydi 2 yýl süren görüþme sonucunda þirketin eline geçmiþ oldu...þöyle düþünelim cs gibi büyük bir yatýrým niye sürdürmek istedi ve þirket ise cs gibi büyük bir yatýrýmý niye ortaklýk etmek istemedi...fiyat 5.00 tl olsaydý patronun cebinden 15 milyona yakýn para cýkýcaktý...fiyatý baskýlamalarýnýn sebebi bu muydu acaba diyemeden gecemiyorum...sonuçta patron payýný % 50 ye yaklaþtýrdý...her çeyrek karýný artýrmasýna raðmen fiyata yansýmadý bence bu hisse satýþý baskýsý yüzünden...bir de 100 milyon dolarlýk kredi haberi gelirse ballý kaymak olur...hakkýmýzda hayýrlýsý artýk...
Sn Morph cs bir an önce satýp kaçtýlarsa sizde satýp kurtulun bence [emoji16]
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satýþ öncesinde bir prestij kaynaðý sayýlan, güvenilir ve iþ-bilen bir ortak olarak düþünülen yabancý yatýrýmcýya, satýþ sonrasýnda, "durup dururken ucuza sattý adamlar, hiç anlamýyorlar bu iþten" þeklinde yaklaþýlmasý saðlýklý deðil. 2016 sonundaki duruma kýyasla bu büyüklükteki bir zarara razý þekilde ayrýlmalarý "bir ay sonra bu hisse $0.58 da etmeyebilir" düþüncesinden kaynaklanmýyordur umarým.
Ýlgili olarak, hangi tarafýn sebep olduðunu bilemediðim, satýþ fiyatýnýn belirlendiði gün yaþanan rezillik de sorgulanmalý.
"Ballý kaymak" olacaðýný söylediðiniz $100m tutarýndaki kredi ve avantajlarý ile ilgili detay verirseniz sevinirim bu arada. Yanýlmýyorsam geçmiþ yýllarda CS ile yapýlan 550 milyon TL tutarýnda bir anlaþma olmuþtu zaten. Yatýrýmcý açýsýndan gelinen durumun bal ve kaymaklýðý tartýþmaya açýk deðil ne yazýk ki.
Not: ParaGaranti verilerine göre dolaþýmdaki pay sayýsý 2.450.722 adet. Piyasadan 1.850.722 hisse daha toplanmasý durumunda benzer bir hareket ile kottan çýkýþ yapýlabilir. Bu kadar küçük bir sermaye için borsa düzenlemelerine uymak zorunda kalmak ve þirket fiyatýnýn birkaç küçük yatýrýmcý tarafýndan belirlenmesine katlanmak istemeyebilirler.
I, a stranger and afraid
In a world I never made. ―AE Housman
Geçmiþ yýllardaki kredi anlaþmasý 550 deðil 150-160 milyon tl olmasý lazým bunu araþtýrmak lazým...geçen aylarda yatýrýmcý sorumlusuna sormuþtum...100 milyon dolar kredi onanýrsa 5 yýl sonra kur 3 katýnca çýkarsa nasýl ödenecek demiþtim....bana kredi onaylandýðý an kur üzerinden ödeme yapýlacak demiþti....5 yýl sonraki kurdan deðil...böyle bi anlaþma olursa benim için ballý kaymak bi durumdur...fakat ülke þartlarý göz önünde bulundurulduðunda bu kredi onaylanmaz...geçmiþ yýllarda citi Akbank hisselerini sattý 4 liradan...sonra Akbank 8-9 a gitti...yabancýnýn her hamlesi doðrudur diye bi kaide yok...kottan cýkma olayýna gelirsek 2 milyona yakýn lotu toplamasý lazým piyasadan....ve toplamaya baþlarsa fiyat burda kalmaz...dgazte olayý var önümüzde 11-12 tl ye kadar çýktý...þirket her sene kar ediyor sermayesine yakýn...bu sene belli ki sermayeyi de geçecek...bir gün fark edilir umarým o zaman bu gemide olurum
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hissede bir elin parmaklarý kadar ky ya var ya yok...spek efendi pek aç gözlü hepsini istiyor galiba...istese Stratosfere götürür ama caný istemiyor..olsun ben beklerim bi gün o tren kalkacak
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
1 üye 1 misafir var...misafir nasýlsýn çay söylim mi ? [emoji16]
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri