ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Kayseri Nisan ayý tekstil ve hammaddeleri ihracatý geçen yýla göre %10 artmýþ. Bu þartlarda Karsu'nun ikinci çeyrek bilançosunun da þahane geleceðini kestirmek zor deðil.
Aynen öyle dostum...bilançoyu ben de merakla bekliyorum...internetten biraz araþtýrma yaptým 2018 yýlýnda bir alman firmasý ile özelikli bir kumaþ üretmek için anlaþmýþ....bunun için büyük miktarlarda makina yatýrýmý yapmýþ...bu yatýrýmlarýn meyvelerini ilk defa 2021 yýlý son çeyrek ve 2022 yýlý ilk çeyrekte yüksek ciro ve kar olarak almaya baþlamýþ...son iki yýlda bu yatýrýmlarýn biraz cemeresini çekmiþ...yani þirket yeni yeni kabuk deðiþtirken hisseye damlamýþ oluyoruz..tamam fiyat olarak son aylara göre çok da ucuz almadýk ki yarýmada gibi dostlarýn maliyeti 8 tl lerde...ama gelecekteki fiyat için bence hala çok ucuz..
ciro beklediðim gibi 1,250 milyara ulaþýrsa vede 250 milyon net kar oluþursa ?? bu hisseyi tutmak çok zorlaþýr...böyle bir firmanýn finansal gideri de azalýr buda net kar marjýnýn artmasýný saðlar...kýsacasý bir dev ortaya çýkar...
bakýp göreceðiz..bilançolar güzel ipuçlarý verecektir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
sürekli karþýlaþtýrýlan yünsa kardeþimiz tavan olmuþ...karþýlaþtýrýlýyorsa demek ki birbirlerine denk sayýlýrlar veya çok benzerler (ben onu hiç incelemedim
) bakalým karsu tekstil de bir atraksiyon yapabilecek mi ??gerçi yapsa da yapmazsa da sýkýntý olmaz...ama olursa göze hoþ gelir...
![]()
Geçen yila gore artýþ var dogrudur ama nisan ayina gore Kayseri degil tum ihracat rakamlarinda düþüþ var. Kayseri özelinde ise tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatý nisan da 28.9 mln dan mayis ta 19.3 mln usd ye düþmüþ. %33 lük bir düþüþ var.
Ramazan bayrami tatili vardi Mayista, umarim onun etkisidir. Haziran rakamlari önemli hale geldi simdi. Haziran da da düþüþ devam ederse ulkemiz ve tüm sektörler için alarm zilleri çalmaya baþlýyor diyebiliriz.
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
balýkadam dostum bir önceki sayfada pmý verilerini paylaþmýþ idin ..orda tekstil sektöründe artýþ görünüyor þimdi de azalýþ var diyorsun..acaba ben mi yanlýþ anlýyorum..bunu bize açýklayabilir misin ??
Selamlar herkese,
Sonunda forum hareketlenmiþ, sevindirici
Bugün açýklanan Mayýs 2022 verileri ile birlikte TIM Kayseri Tekstil ve Hammaddeleri sektör performansý bilgileri aþaðýdaki gibidir;
(*1000usd)
31.01.2022 25.381,93
28.02.2022 24.689,12
31.03.2022 28.729,73 (1q22 toplamý = 78.800,78)
30.04.2022 28.927,38
31.05.2022 19.303,44
30.06.2022 (2q22 toplamý = 48.230,82 (haziran hariç))
Mayýs ayýnda düþüþ görünüyor, Ramazan bayramý dolayýsý iledir diye tahmin etmekteyim.
Çeyreksel ihracat ilk iki ay için toplamlarý mukayese edildiðinde ise;
2022 Ocak+Þubat = 50.071,05
2022 Nisan+Mayýs = 48.230,82 þeklinde oluþmakta.
Yatýrýmcý iliþkilerinden ay içerisinde aldýðým bilgi satýþlarýn ilk çeyrektekine paralel devam ettiði yönünde idi, Haziran 22 ne gösterecek bakalým.
Naçizane ben umutluyum
Yer Ýmleri