2. Çeyrek bilançoda, son 2 çeyrek bilanço gibi olursa yükseliþ trendinin devam edeceðini düþünüyorum.
Ytd
2. Çeyrek bilançoda, son 2 çeyrek bilanço gibi olursa yükseliþ trendinin devam edeceðini düþünüyorum.
Ytd
FD/FAVÖK yani Firma deðeri yani piyasa deðerinin, FAVÖK yani Faiz+Amortisman+Vergi öncesi kara bölünmesidir. Krtek in Yunsaya göre daha fazla borcunun olmasý ve buna baðlý olarak faiz giderinin daha yüksek olmasý nedeniyle FD/FAVÖK deðeri yünsadan daha iyidir.
Finansman Gideri Öncesi Faaliyet Karý/Zararý
Krtek -->81.251.519
Yünsa-->76.534.026
Görüldüðü üzere sizin söylediðinizin aksine faiz ve vergi öncesi karý krtek in yünsa dan çok daha iyi. Buna raðmen Yünsa 1,5 kat daha pahalý.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
Dostum, hisse senedi yatirimi ayni zamanda bir gayrimenkul yatirimidir ve anaparayý büyük ölçüde enflasyona karþý korur. Þirketin fabrika, arazi vb.yaklasik olarak enflasyon oraninda kendini korur. Þirket buna ilave olarak ilgili donemde kar da elde edebilir ve bir kýsmýný da ortaklarina daðýtabilir.
Hisse senedine alternatif getiri olarak faiz görüldüðü için ikisi arasýnda piyasa tarafýndan þu formül kullanýlýr:
Hisse senedi fk= 100/nominal faiz oraný
Yaklaþýmý bu nedenle mantýklý deðildir. Burada nominal faiz oraný yerine enflasyondan arýndýrýlmýþ reel faiz oranýný kullanmak gerçeðe daha yakýndýr. Þuan Türkiye de reel faiz negatiftir ve bu nedenle faiz asla borsanýn alternatifi olamaz.
Borsanýn alternatifi ev/dükkan alýp kiralamaktýr. Ýkisi de anaparayý enflasyona karþý korur. Ev/dükkan kira geliri ile þirket fk sýný karsilastirmak daha mantiklidir.
Þuan piyasada Ev/dükkan kira fk sý ( yatirimin veri dönüþ senesi ) 25-30 senedir.
Bu nedenle temel analizde þirket hedef fiyat belirlemede fk yý 25-30 a kadar almak mantýkla olacaktýr.
Þirket karýný daðýtmasa bile þirket özsermayesine eklenir ve bu da hisse fiyatýný yükseltir.
Fabrika, arsa vb. nin enflasyona karþý yeniden deðerleme farký özsermayeye eklenir. Bu da hisse fiyatýna yansýr.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
ev fiyatlarý uçuyor dostum..biz her ne kadar ev ölü yatýrýmdýr diyorsak da nereden bakarsak ev fiyatlarý geçen yýla göre yüzde yüz arttý..ne yazýk ki borsadaki birçok hisse bu oranda artmadý...bunun yanýnda mal fiyatlarý bir kaç arttý..mesala 5 kg toz þeker geçen yýl 35-40 tl iken bu gün bu 120 tl olmuþtur...50 kg un 150 tl iken bu gün 400 tl olmuþ....v.b borsa bu ortamda en ucuz kalan yatýrým aracýdýr....borsaya yatýrýmýn artmasý için alternatiflerinin yükseliþlerinin durmasý gerekiyor...
alternatifleri nedir ?? faiz ,döviz, kripto paralar, ev konut fiyatlarý , mal ürünlerinin fiyatlarý (ki buda enflasyona baðlý ) ...tüm bunlara ek olarak da avrupa ve batý ile uyumlu bir yönetimin de gelmesi ile yabancý yatýrýmcýnýn gelmesi borsamýza olan talebi artýrýr...þu anda bist30 da fk sý 2-4 aralýðýnda olan bir çok þirket var...
bistin bu güne kadar ki fk ortalamasý 7 olmuþtur...bence bu aralar en makulü fk yý 5 veya 7 olarak hesaplamak daha reel olacaktýr...iþte buna göre bir hesap yaptýðýmýzda bile karsu tekstilin olmasý gereken fiyatý 28-35 tl ler civarýnda oluyor...bence bilançolar geldikçe o hedefe doðru ilerleyecektir..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
arkadaþlar bu gün yünsa karsu tekstilden temel rasyolar yönünden pahalý görünebilir ama piyasalar geleceði satýn almak ister...ben bire bir duymadým ama duyanlar yünsanýn patronunun bu yýl ciroda 3 katlýk bir artýþ olacaðýný söylediðini söylüyor...bence þu anda piyasa bu söylemi fiyatlýyor ki bu yüzden hissesi agresif çýkýyor...
ben karsuyu beðeniyorum vede güveniyorum...bu yüzden de tutmak istiyorum...bakalým nasibimizde neler olacak ??
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Tekstil sektörünün ve þirketimizin faaliyetlerine etki eden en önemli maliyet unsuru iþçilik ve enerji
olup, verimlilik en önemli rekabet unsurudur.
Ayrýca pazara yakýn olup, hýzlý servis vermek gibi lojistik faktörlerle birlikte kaliteli ve marka ürünü
üretmek sektörün önemli faaliyet faktörlerindendir.
Ýç piyasada Türkiye'nin genel ekonomik faktörleri önemli olup özellikle perakende piyasalardaki
hareket ve döviz piyasalarýndaki deðiþkenlikler sektörü etkileyen diðer faktörlerdir.
Ayrýcý son dönemlerde yaþanan kurlardaki aþýrý hareketlenme ve artýþlar iç piyasada
daralmalara yol açsa da, dýþ piyasada rekabet gücünü olumlu etkilemektedir.
https://karsu.com.tr/wp-content/uplo...yet-Raporu.pdf
geçmiþ faaliyet raporlarýndan bir kesit...bu kesit tekstil sektörünün adeta röntgenini çekmiþ...geçen gün karsu tekstil hakkýnda yorum yaparken iþçilik ve enerji fiyatlarýnýn önemini dile getirmiþtim...bu iki faktör þu anda türk tekstil ihracatýnda baþrol oynuyor...tabi döviz kurunun yükselmesi de ihracatý kamçýlayan bir unsur...þu anda bu üç unsur da tekstil sektörünün lehindedir..
https://www.dunya.com/sirketler/kars...-haberi-416438
Karsu ile Kelheim, Viloft 'lu iplik üretimi için anlaþtý
Karsu Tekstil Genel Müdürü Nevzat Seyok, Kelheim'in elyaf olarak ürettiði ve kesit yapýsý ile global pazarda tek olan Viloft'lu ipliði üretmeye baþlayacaklarýný açýkladý.
YAYINLAMA
21 Mayýs 2018 10:31
GÜNCELLEME
21 Mayýs 2018 14:33
Karsu ile Kelheim, Viloft 'lu iplik üretimi için anlaþtý
ÝKBAL FÝDAN
KAYSERÝ - Ürün gamýný geliþtirme çalýþmalarý kapsamýnda Avrupa'nýn önde gelen selülozik elyaf üreticilerinden Kelheim ile stratejik iþ birliði anlaþmasý imzalayan Karsu Tekstil, bu anlaþma çerçevesinde Viloft'lu iplik üretimini Türkiye'de yapan tek firma olacak. Kelheim'in elyaf olarak ürettiði ve kesit yapýsý ile global pazarda tek olan Viloft'lu ipliði üretmeye baþlayacaklarýný açýklayan Karsu Tekstil Genel Müdürü Nevzat Seyok, "Viloft, giyim ürünlerinde konformizmi artýran bir yapýya sahip. Termal izolasyon özelliði oldukça fazla. Hýzlý kuruyan ve nefes alabilen yapýsý ürünü muadillerinden ayýrýyor" dedi.
Doðal, rejenere selülozik ve sentetik birçok elyaftan yüzde 100 karýþým iplik ürettikleri bilgisini veren Nevzat Seyok, doðal lifl erden; pamuk, yün, keten, kaþmir ve ipek kullandýklarýný söyledi. Rejenere selülozik lifl erden ise Modal, Tencel, Viskon, Promodal, Lenzing FR, Viloft, Seacell ve Clima kullandýklarýný ileten Seyok, "Sentetik lifl erde ise polyester, akrilik, polyamid ve aramid liflerini iplik üretiminde kullanýyoruz" diye konuþtu.
"Viloft, giyim ürünlerinde konformizmi artýrýyor"
Nevzat Seyok, Viloft içerikli iplikler kullanarak Kelheim ile ürün geliþtirme ve pazarýn büyütülmesi konusunda küresel ölçekte ortak çalýþmalar yapmalarýnýn son derece kritik bir adým olduðunu vurguladý. Öte yandan, bundan iki yýl önce yaklaþýk 12 milyon euro'luk modernizasyon ve yeni makine yatýrýmýnda bulunarak, ürün kalitelerini ve çeþidini artýrdýklarýný dile getiren Seyok, "Bu yatýrýmla daha ince ve özellikli iplikler yapabilme kabiliyetimizi artýrmýþ olduk" ifadesini kullandý.
Viloft hakkýnda detaylý bilgiler veren Nevzat Seyok, öncelikle liflerinin selülozik ya da sentetik esaslý olmasýnýn, enine ve boyuna kesit yapýsýnýn, bu liflerden üretilen giysilerin konfor özelliklerini doðrudan etkilediði yönünde bir deðerlendirmede bulundu. Kelheim tarafýndan üretilen Viloft'un ise rejenere selülozik özellikli bir lif olup, mikroskop altýnda incelendiðinde uzun yassý kanallý bir görüntüye sahip olduðu bilgisini veren Seyok, bu durumun giyim ürünlerinde konformizmi artýrdýðýný vurguladý.
Ürünün özellikle polyester, pamuk ya da polyamid ile yüzde 50/50 karýþýmlý olarak üretildiðinde, iplik yapýsýnda oluþan ekstra hacimli yapý nedeniyle son üründe hissedilir derecede farklýlýk oluþtuðuna dikkat çeken Nevzat Seyok, Viloft'un kesit yapýsýndan dolayý iplik üretimi sýrasýnda lifl er arasýnda hava boþluklarý oluþmasýna imkan vererek, hacimli bir görüntü ve yumuþak bir dokunuþ saðlama özelliðine sahip olduðunu bildirdi. Bu yapýnýn ayný zamanda tekstil ürününün termal bir özellik taþýmasýný saðladýðýný dile getiren Seyok, þöyle devam etti: "Viloft'un termal izolasyon özelliði oldukça iyi olup elyaf yüzeyinin standart viskona göre yüzde 90 oranýnda daha geniþ olmasý nedeniyle, mükemmel nem yönetimi ve kolay buharlaþma saðlar. Hýzlý kurur. Nefes alabilir yapýdadýr. Viloft, tekstil ürünlerinde daha çok pamuk, polyester, polyamid, Tencel gibi lifl erle yüzde 50/50 karýþýmlý olarak kullanýlýr. Selülozik esaslý olmasýndan dolayý polyesterli olarak üretildiðinde boyamada melanj efekti elde edilebilir. Pamuk ve Tencel ile karýþýmlarýnda ise parça boyama ya da iplik aþamasýnda tek boyama ile renklendirilebilir."
Üretimini yaptýklarý ürünlerin birçoðunun temelinde kendi yaptýklarý Ar-Ge ve Ür-Ge çalýþmalarýnýn bulunduðunu vurgulayan Nevzat Seyok, Ar-Ge konusundaki birikimlerinin kendilerini global pazarda ileri taþýdýðýný kaydetti.
arkadaþlar benim gördüklerime göre karsu tekstil alman firmasýnýn viloflu bu ürününü ürettikten sonra kabuk deðiþtirmiþtir...önceleri bu üretimi yapmak için ciddi yatýrýmlar yapmýþ ve bana göre son aylarda da bunun meyvelerini yemeye baþlamýþtýr..özelikle son iki çeyrekte yaptýðý ciro ve kar ile bunun yansýmalarýný görüyoruz...
yeni yeni kabuk deðiþtiren bir karsu tekstilin geleceðinin parlak olduðuna inanýyorum...
Son düzenleme : keko; 04-06-2022 saat: 10:01.
Yer Ýmleri