Uzun sürünme sonrasý, bu tavan bilanço ile ilgili olabilir mi ?
Uzun sürünme sonrasý, bu tavan bilanço ile ilgili olabilir mi ?
Bugüne kadar aldýðým hisseler içinde en aðýr kanlýsý. Bunun derdi nedir anlamadým. Tamam borçluluk oraný yüksek ama fabrika çalýþýyor iþler iyi gidiyor üstüne üstlük sektörün en ucuzu daha ne olacak anlamadým ki? Millet mersine bu gitti tersine sabýr diyip bakýp duruyoruz öyle...
Olsun be yaradan yardýr.Mazlumun ahý indirir þahý.Herþeyin bir vakti vardýr...Yunus Emre
Bu þirkette 3. çeyreðin ciro ve karlýlýk olarak zayýf olacaðýný düþünüyorum.
Toplamda 790-800 milyon ciroya karþýlýk 135-140 milyon lira kar etmesini bekliyorum.
Hammadde fiyatlarýnda ki düþüþ maliyetlerin azalmasýdýr ki bu da karlýlýða olumlu yansýr. Yani þirket açýsndan oldukça olumlu geliþmedir. Eðer derseniz enerji ve iþçilik maliyetlerinde ki artýþ çok yüksek çünkü tekstil sektörü emek yoðun çalýþan bir sektördür, maliyet artýþlarýný satýþlarýna yansýtamamýþtýr ondan dolayý karlýlýk düþecektir kýsmen mantýklý. Ama piyasa da çarþý pazarda fiyatlar oldukça yüksek ve yükselmeye devam ediyor. Benim görüþüm ciroda 820-830 ml., karlýlýk ise 170 ml. seviyesinde bekliyorum. Velev ki sizin dediðiniz olsa bile sektöründeki en ucuz hisse senedi olma özelliði devam edecektir. Asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Yalnýzca amatörce yapýlmýþ çalýþmadýr.
Olsun be yaradan yardýr.Mazlumun ahý indirir þahý.Herþeyin bir vakti vardýr...Yunus Emre
Hammadde fiyatlarýndaki düþüþ ilk bilançoda olumsuz yansýr sonraki bilançolarda olumluya döner çünkü elinde yüksek fiyattan aldýðýn hammadde vardýr. Krtek'in stok tutma süresinin yaklaþýk 4.5 ay olmasý zaten dediðimi destekliyor. Þu ana kadar açýklanan tekstil bilançolarýnda marjlarýn düþtüðü görülüyor.
Enerji ve iþçilik de var ama onlar tali etkenler. Ciro ise dediðiniz rakamdan düþük gelecek.
Yer Ýmleri