Yönetim Kurulumuzun 23.12.2022 tarih ve 2022/15 nolu kararý gereði;
Ekonomide yaþanan çalkantýlar ve finansal piyasalarýnda yaþanan geliþmelerle birlikte Tekstil sektöründe hissedilmeye baþlayan kriz ve etkileri deðerlendirildi. Avrupa'nýn çok ciddi enerji krizi içerisinde olmasý, Avrupa ve Amerika'da hýzla artan enflasyonun etkileriyle birlikte 2022 yýlýnýn 2.yarýsý itibariyle hissedilmeye baþlanan resesyonun 2023 yýlýnda daha da etkinleþebileceði deðerlendirildi. Bunun etkileri ile yaþanan pazar daralmasý ile birlikte, üretimde artan enerji maliyetleri gibi artan maliyetlere karþýn mamul satýþ fiyatlarýndaki düþme eðiliminin þirketin yaratacaðý kaynaklarý olumsuz etkileyebileceði görüþüldü.
Yönetim Kurulu olarak alýnmasý gereken önlemler çerçevesinde finansal disiplinle birlikte ayrýntýlarý verimlilik raporunda sunulan enerji maliyeti yüksek verimliliði düþük makinelerden oluþan bir hattýn 1 Ocak 2023'ten itibaren kapatýlmasýna karar verilmiþtir. Kapatýlmasýna karar verilen bu hattýn kapasitesi verimlilik raporuna göre üretim miktarýnýn %10'unu kapsamasýna raðmen iþgücü maliyetinin %12'sini ve toplam tüketilen enerjinin %26'sýný kapsamakta olup bu nedenle oluþan iþgücü fazlalýðýnda Ýþ Kanunu, TÝS hükümleri dikkate alýnarak çalýþanlarýn yasal haklarý ödenmek suretiyle tasfiye edilmesine karar verilmiþtir.
Bu hattýn kapatýlmasýndan sonra, bu hattýn teknolojik ve yüksek verimli makinalara yatýrým yapýlarak üretime yeniden açýlabilmesi için gerekli alt yapý (klima santral ve kanallarý ile teknolojik yatýrýmlar) çalýþmalarýna tekstil piyasalarýnýn hareketleri ve ekonomideki geliþmelere göre uygun bir zamanda baþlanmasýna karar verilmiþtir.
BÝST'in en ucu kaðýtlarýndan biri. Yukarýda haberi bilerek kötü þekle sokarak göndermiþ. Verimliliði artýrmak için satýþlar içinde payý %8 olmasýna raðmen enerji maliyetlerinin %26'sýný kapsayan üretim hattýnýn kapatýlmasýna karar verilmiþtir dese hiç sýkýntý yoktu. Ama muhtemelen tahtada mal kaptýrýldýðý için bu haberi gönderdi.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri