Yýldýz Holding 2017'de yüzde 22 artýþla 42.3 milyar TL ciro elde etti ve 2018 öngörülerini açýkladý
Bizim Toptan ve Ülker Bisküvi ana hissedarý Yýldýz Holding'in 2017'yi yüzde 22 büyüme gerçekleþtirerek 42.3 milyar TL ciro ile tamamladýðýný; 2018 yýlýnda da toplamda yüzde 19 büyüme öngörüldüðünü duyurdu.
Þirketler ayrýca kendi satýþ gelirlerinde bu yýl çift haneli büyüme beklediklerini belirtti. Þirketlerden KAP'a yapýlan açýklamada, Yýldýz Holding'in geçen hafta grubun 2017 kesinleþmemiþ finansal sonuçlarýna yönelik bankalar ile olaðan toplantýsýný gerçekleþtirdiði belirtildi. Yýldýz Holding'in ayrý ayrý ve çok sayýda olan kýsa vadeli kredilerinin bir çatý altýnda toplanarak uzun vadeli bir sendikasyon kredisine çevrilmesi hakkýnda basýnda yayýnlanan haberler üzerine yapýldýðý belirtilen açýklamada, "Bu kapsamda bir yerel bankanýn liderliðinde çalýþmalara devam edilmektedir" denildi. Geçen hafta basýnda yer alan haberlerde, Yýldýz Holding'in bankalarla yaptýðý toplantýda kredilerinin üç yýl geri ödemesiz olarak yapýlandýrýlmasýný talep ettiði belirtilmiþti.
Açýklamada bir yerel banka liderliðinde çalýþmalara devam edildiði belirtilerek, geçen hafta içerisinde Yýldýz Holding'in bahsi geçen kýsa vadeli kredilerden 1 milyar dolar tutarýndaki bir kýsmýn, uzun vadeli bir kredi þekline getirilmesi sürecini baþarýyla tamamladýðý ifade edildi. KAP açýklamasýnda, Bizim Toptan ve Ülker Bisküvi'nin bu kapsamda bir kredisi bulunmadýðý belirtildi. Açýklamalarda ayrýca, Bizim Toptan ve Ülker Bisküvi'nin 2017 yýlýný piyasa beklentilerinin üzerinde kapatacaðýnýn öngörüldüðü; 2018 yýlýna yönelik de çift haneli büyüme hedeflendiði belirtildi. KAP'ta yer alan hissedarlýk yapýsýna göre, Bizim Toptan'da Yýldýz Holding'in yüzde 55.19 payý bulunuyor. Yüzde 9.36 pay EMAP Limited'e, yüzde 35.45 pay ise diðer hissedarlara ait.
http://www.borsagundem.com/haber/yil...oruyor/1276888
Bir hisse ucuzsa almaya baþlarým, ama ucuz bir hissenin hemen yükselmeye baþlamayacaðýný da bilirim.
Yer Ýmleri