Belli olmayan bir süre forumda yazý yazmýyacaðýmý belirtmiþtim,burdaki son yazýmdan önce.Son yazýmdada belirttiðim gibi it kopuk takýmýyla muhatap olmayacaðým.Bana küfredenlerede küfürlerini aynen geri iade ettiðimi belirtir buradada yatýrýmcý kardeþlerime saðlýklý ve bol kazançlý günler dilerim.
Pentada yýlsonu tahminim, yatýrým tavsiyesi olmamakla birlikte 6 milyar civarý bir ciro ile buna baðlý olarak 150-200 mn.tl kar olacaktýr.Brüt kar marjý %6-7,5 arasý deðiþmekte olup ayný sektördeki yüksek cirolu diðer ayar firmalara göre avantajlýdýr.
Önemli teknoloji firmalarýnýn Türkiye daðýtýcýlýðýný yapan firma ,kar üretme kabiliyetine baðlý olarak bu yýl ve önümüzdeki yýllarda, pandemininde katkýsýyla büyümesini sürdürecek gibi görünüyor.
Bu etkenlere baðlý olarak, hissenin borsa performansýný vadeli yatýrýmcýlarýn bu tip ,her yýl nerdeyse garantili satýþý olan ve istikrarlý kar açýklayabilecek hisseleri , portföylerine eklemek arzu ve isteklerine baðlayabiliriz.Burda hemen þu soru akla gelebilir, niye bu yatýrýmcýlar hisseyi 32 den almadýlar da þimdi alýyorlar. Evet buda borsanýn ve yatýrýmcýlarýn tabiatý icabýdýr.
Tabiiki her zaman olduðu gibi, borsa çýkýþýný spekülatif unsurlara da baðlayabiliriz.
188 fk.. 4 e bolsek 45 fk yullik da
Indes 8 fk larda
Ikisi de ayni isi yapiyor..
Borsa da mantik arayan para kazanamaZ
Benim gibi
Aslolan trenddir
Bunda trend var uzaya gidecek
Sonra birilerinin elinde kalacak
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Buyshell,hesaplarýnýz doðrudur ama piyasa bu þekilde hesap yaparak hisseler arasýnda tercihte bulunmaz.
Borsada her zaman nedensiz çýlgýn yükseliþ ve düþüþler olur.Ama bu hiç bir zaman borsanýn bir mantýðý olmadýðý anlamýna gelmez.
Biz yatýrýmcýlar borsada spekülatif hareketlerden ziyade ,piyasanýn hisse seçimindeki yerleþmiþ tercihlerini mantýklý kriterler olarak uygulamalýyýz.
Kendi gözlemlerinize göre bunlarý belirleyebilirsiniz.
Bunlarýn bana göre en belirgini,piyasanýn hisselerde aradýðý en önemli kriter ,þirketin gelecekte göstereceði performanstýr.
Þirketin gelecekteki istikrar görünümüdür.
Bu þirketlerin yýl sonu, hatta en azýndan önümüzdeki 1-2 yýl satýþ ve karlarýný hesap ederek ,f/k oranlarý en düþük çýkma ihtimali olan hisseleri bulmalýyýz. Bunlarý kendimiz tarama yaparakda bulabiliriz veya iþlem hacmi artan veya prim yapan hisseleri incelemek suretiylede tesbit edebiliriz.
Piyasa bu tip hisseleri daima görür ve tercih eder,önemli olan bizimde bunlarý geç olmadan tesbit etmemizdir.
Diðer piyasanýn önem verdiði temel ve teknik verilerde vardýr tabiiki ,dediðiniz gibi trend çok çok önemlidir ama trendin aþaðý, yukarý,kýsa ve uzun vade ve doðru olarak tesbiti var bunu da elliot sistemi ile bulmaya çalýþabiliriz.
Penta özeline gelecek olursak ,burada ben yukarýda anlattýðým bir tercih ihtimali görüyorum, bu yönde halka arzdan bu yana emareler var ama emin deðilim ,karþýmýzda dev bir ülker grubu var.Emin olabilmem için en azýndan yýl sonu bilançosunu görmemiz gerekir,bakalým deðerlerde bozulma varmý yokmu.Açýkcasý gözdenin yýllara sari borsa performansý daima gözümün önündedir.Bu yýl yukarda verdiðim satýþ ve kar rakamlarý gelmelidir ,2022 ve 2023 tede heryýl en az % 40-50 lik bir büyüme olacaðýný varsayarsak yada piyasa bunu öyle görüyorsa bu fiyatlar çok görülmeyebilir.
Borsada, birazda izleyerek ve görerek ihtiyatlý gitmek gerekiyor ,yoksa biranda herþey tersine dönüyor,dönebiliyor.
Bunlar benim fikirlerimdi,katýlýp katýlmamakta herkes serbesttir.
Bir süre yazmayacaðýmý belirtmiþtim.Ama bu yazýyý yinede yazdým .Çünkü bu yazýyý bana saldýranlara tuzak amacýyla yazdým .Ýlk yazýmdan rahatsýzlýk duyanlar bakalým 2. de ne yapacaklardý. Evet gerçekten tuzak amacýna ulaþtý ve birileri yazýlarýmdan ve benden rahatsýzlýk duydu.Ben böyle hissettim,çünkü 2 yazýda 2 saldýrý bana garip geldi,bu güne kadarki yazýlarýmýn hiç birine böyle bir tepki almamýþtým. ,bunlar normal þeyler deðil.Yaklaþýk 1,5 yýldýr yazýyorum,ilk defa böyle oldu.
Evet ben bunu hayra yordum.Hayýrlýsý olsun.
Yer Ýmleri