Þu andaki skor:
Teknikçiler 3: Alaycýlar:0 Teknikçiler Hat trick yaptý...
1.bolum
Öðrenme burada alým satým yapýyorsanýz temel ve teknikten en az birini ogrenmeniz gerekiyor dýþarda saatlerce çalýþýyor sonra emeklerinizi buraya yatiriyorsunuz. Ama saðdan soldan duyduklarinizla hareket ediyorsunuz yada tecrubelerizle onun yerine günde akþam bir saat çayý demleyip hanýmla oturup renkli renkli grafiklere baksanýz öðrenmeye çalýþsanýz örneði ikili tepeyi bilseniz þu an elinizde acsel olmazdý. Ben aldým uzuncuyum olur almanyada ABD de olur 10 yýlda bir dönemsel kriz çýkaran bizim gibi ülkelerdede olabilir nasýl temettü yatirimciligi ile ama bunun için þirketin en az %7 10 arasý temettü daðýtmasý lazým o yüzden grafik çok önemli neden
2. Bölüm
Grafikte gördüðünüz fiyat deðildir insan sürüsünün davranislaridir o kadar ki epi topu 15 20 tür davranýþ tekrarlar bunu fark eden bazý acikgozler þablonlar çýkartmýþlar bu þablonlar size bundan sonraki davranýþlarda da yardýmcý olur.
Gördüðünüz fiyat deðildir arz ve taleptir fiyat sizin aklýnýzý çelen ilizyon sihirbazlýk týr o yüzden teknik öðrenin 50 yaþýndayým hala öðreniyorum en azýndan don kisot olmamak için.
Bu kadar sert yazmamýn nedeni hayatým boyunca cahillikle savaþtým burada hiç bir þey yazmadan içi boþ laflarla saðdan soldan bilgi dilenen ama etrafýna bilgiçlik taslayanlar hatta karsisindakini aþaðýlamak için otizimli çocuklarý kullanan cehalet yüzünden ülkem bu halde ve bu tiplerin murutleri hep vardýr çünkü söyledikleri gercekle baðdaþmaz
Soruyorum 23 den alýnan milyon lotlar ne oldu
2020 12 aylýk hatta 2021 12 aylikta 20 milyon kar bekleyen varmý ben beklemiyorum ben dedim diyemi hisseyi düþürüyorlar
Bir planýnýz olsun para kazanýn az ama geceleri rahat uyursunuz öðrenmeden 20 yýlda bir kere 2 kere þansýnýz yaver gider ve en kötüsü buna dayanarak ben bu iþi biliyorum diye boburlenmektir.
Tepeden 9 lira paranýn 3 te biri yazýk degil mi tabaniniz hayýrlý olsun
14.40 ortalamayla fonun aldýðý 1000 000 adet hisse var 5 liradan satmaya gelmemiþtir herhalde.
Teknik vs hikaye bu tip sýð kaðýtlarda 2000 adetle yüzde beþ düþen kaðýtta ahkam kesmek zor iþtir çýkar adam tekrar alýma geçer.
Ben bildim yok sen bildin olmaz burada.
Adamýn bugün caný satmak istemiþ hisse düþüyor yarýn caný almak ister yükselir burasý borsa düþer çýkar.
panik yapan gider yapmayan kalýr.
Elindeki hisseyi satmadýktan sonra zarar da karda sadece kayýtta kalýr.
Ayrýca brütten çýkan kaðýtlarý aþaðý basmak moda olmuþ bu aralar.
LKMNH de ayný þeyi yaptýlar þimdi izliyorsanýz bakýn nerede,
acsel de 35 liralarý göreceðimizden hiç þüphem yok.
Atma diyorsanýz eðer bu fonun hangi kaðýtlara girdiðini ve girdikten sonraki fiyatlarýný araþtýrmanýzý öneririm.
Mesela link e fonet e bakabilirsiniz.
The miri strategic emerging market, 2 veya 3 hafta önce acsel in yüzde beþini almýþtý biliyorsunuz.
Bu fonun girdiði tüm kaðýtlarda fiyat üç katýna çýkmýþ.
burada da öyle birþey olur mu bilemeyiz tabii; ancak bu bize bir öngörü saðlayabilir.
Yer Ýmleri