Satýcýlar Ýþ yatýrým 312.000 alýcýlar vakýf yatýrým 75.000 ak yatýrým 52.000 ahlakçý 30.000 kapital 27.000
Bu ülkede geçtiðimiz haftalarda katarla 12 tl den swap anlaþmasý yapýldý...döviz borcu olanýn tek temin kaynaðý borsa...
boþunamý þiþirdiler borsayý..daha birkaç gün önceye kadar "borsamýz çok ucuz " diye tv lerde boy gösteriyordu sözde ekonomistler...
Fizik kuralýdýr,fazla zorlarsan balonu patlar..Olan ky ye olur ..
Günaydý arkadaþlar
bu gün Türkiyenin en iyi teknikcisinin ve hatta teknik olayýný Türkiyeye getirenin sayýn Ahmet MERGEN olduðunu sanýrým herkes kabul eder ,bilmeyenler hariç .
þahsý taaa sokak borsasý günlerinden tanýrým iyi niyetli ve küçük yatýrýmcý dostu oalark bilirim ,ancak iyi niyetli olmak her zaman yetmiyor hatýrladýðým 2015 yýlýnda bir yatýrýmcý fuarý vardý oraya katýldým Beþiktaþ Fulyada elimde egeen hissesi vardý fiyatý o aralar 174 liralardaydý sayýn mergeni görünce ona sordum bu hisse ne olur 4 liradan maaliyetim var dedim þöyle bir baktý belanýmý arýyorsun ne duruyorsun sat dedi ,ihtiyaç olmadýðý için zaten epeyde karlý olduðumdan biraz daha bekliyeyim dedim satmadým ,
aradan yýllar geçti o günde bu günde hiç bir uzmanýn aklýyla yürümemeye karar vererek yolculuðuma devam etmeye çalýþýyorum,çünkü bu uzmanlarý dinleyerek kaybettiðim paranýn haddi hesabý yok kimi teknikci kimi temelciydi bunlarýn çoðuda teknik laflar ederlerdi.
teknik benim için kaðýdýn geçmiþte çizdiði grafiktir gerçektir sana kaðýdýn nerelerde nasýl düþtüðünün yada çýktýðýnýn resmini verir deiðim gibi gerçektir yaþanmýþtýr ,bak þu tarihte þu fiyattayým bu tarihte bu fiyattayým der ,
ancak geleceðe dair teknik benim için falcýlýktýr ,çarký felektir geleceði sadece allah bilir sen grafiðe göre hareket edersin iyide olaðan üstü bir felaket veya konjöktür bozlumasýnda ne yapacaksýn ve parada zaten ayrýca her an tekniði tekmeleyebilir
benim aklýma göre teknik küresel para baronlarýnýn oluturduðu bir olgudur bunu basýn ve yayýn yoluylada ciddi paralar dökerek insanlarý inandýrlar týpký þeyhin müritlerini aklýný baþýndan alýp mankurtlaþtýrmasý gibi artýk teknik aþaðý teknik yukaru iþin forsasý olmuþlardýr çýkamazlar o çukurdan tabi iþi bilenler þeyh gibi göbek yazmaya devam ederler
en kýsa yoldan size þunu söyliyeyim hak verip vermemek siz kalsýn yahu bunca teknikci televizyonlarda sabahtan akþama kadar çene patlatacaðýna üç on paraya ,neden kendileri madem iþi biliyorlar geleceði biliyorlar kendileri müli milyarder olmuyorlarda halen papaðan gibi ötüþüp duruyorlar,zaten Ahmet MERGEN de bun ara sýra söyler o kadarýný bilsek bizim burada ne iþimiz var kendimiz zengin oluruz ,yani diyeceðim o bu bir illizyon yiyene tabi
ancak burasý borsa en ufak olaylardan etkilenebilen bir yer konjöktör bozlulunca temelde geçerli olmaz ,aleme kýran gelmiþse sizede dokunmasý kaçýnýlmazdýr az çok sizede zarar verir yani bu iþin tekniði temeli sadece ülkenize deðil tüm dünyadaki olaylarýn geliþmesine baðlýdýr ,hele bu günkü dünyamýzda kuzey kore küçük bir ülke ancak nükleer silahlarýmý niyorkta görürsünüz deiði gün ABD borsasýnýn hatýrlayanýnýz varmý ne oldu teknik yada temel
ancak iþin en vurucu kýsmýna gelirsek ,bu tür geliþmeler olaylar savaþlar,depremler ,seller vs vs felaketler dün yaþandý bugünde yaþanýyor yarýnda yaþanacak ,ben en az körfez krizi dahil 20-30 büyük kriz yaþadým borsalar on gün üst üste her gün taban yaptýðýda oldu Rusya krizinde olduðu gibi ancak þirket yapýsý saðlam yönetimli ihracat ve sanayi aðýrlýklý þirketlerin hiç bir zaman dövizin arsanýn veya altýnýn altýnda kalmadýðýný gördüm ,o yüzden saðlam kaðýdý al korkma burasý borsa düþecek çýkacak ama saðlam hisse sizi üzmeyecektir ben bunu gördüm bunu yazarým ,teknikle düþüncesiyle vemantýðýyla çarký feleðe hiç para yatýrmadým ,bakýn balat hissesi 50-60 kuruþtan 15-16 liraya getirilmiþ hani teknik ,tekniklemi gelmiþ oraya temellemi gelmiþ benzeri onlarca örnek verebilirim az önce acsel de tabanda 130 bin lot vardý þimdi 30 bin lot kaldý az önce borsa düþüyordu þimdi toparlýyo
r bunu teknikmi saðladý az önce satanlar þimdi neden alýyor ,teknik biliyorsa az önce satmasaydýlar yani fal fal fallllll
dediðim gibi tutarsa ben dememiþmiydim tutmazsa bin derede su eh kimseyi inandýðýndan alýkoymayada niyetimiz yok herkes kendi bildiði þekilde çorbasýný içecek
Size gelip yakýnýyor muyum yok bir eylem. Yaptim sa bunun bedelini öderim ki ödüyorum bana bedel ödersiniz diye durmadan söylemenize gerek yok özgürlük isteyen bedelini öder
G8141 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sayýn nikiz telefondan yazdýðým için Tavan taban yazabilirim yanlýþlýkla sen Anla çok iyi bir borsacýsýn ya
ben böyle acayip illa da tabandan satacaðým diyen bir satýcýyý ilk defa görüyorum.
Yer Ýmleri