Originally Posted by
cimþit
2. Olarak KAYITLI SERMAYE mevzusu ..
Sirketler süre sonunda 5 yýllik haklarini kullanmayip Ticaret Bakanligindan yeni bir 5 yil icin yeniden izin alabilirler..
ve yine kayitli sermayeyi artirmak illede sermaye artiþý yapilacak anlamýna gelmez..
Sermaye artýsý yükseltilen kayitli sermaye icinde ÖDENMIÞ SERMAYE kadarýný artýrarak yapýlýr.. insanlar daha süreci gormeden anlamadan bilmeden bir BEDELLIDIR yazýp ciziyorlar.... umarým kasýtlý degildir !..
Bunu yazarkende fabrika yatirim maliyeti üzerinden güya hesaplar...
Adamlar gayet net yazmýþ aciklamýs YATIRIM TESVIKI ILE yapacagýz !
Kaldý ki devlet IHRACATA , ISTIHDAM ARTISINA ve HAMMADDE uretimine dayali yatirimlara SIFIR FAIZLE ve UYGUN ÖDEME PLANLARI ile tesvik veriyor..
Herhalde bu kadar PROFÖSYÖNEL bir yonetim böyle büyük bir yatirim karari alirken bunlarý dusunmustur ! FIZIBILITESÝ yapýlmýstýr..
Ben kendi adima cok onemli bir karar olarak göruyor ve kendimi daha güvende hissediyorum. Umutla..
Fiyata da mutlaka yansýyacaktýr...sabredenler karsiligini alacaktir..
Bir sirkete yatirim yaptiysak eger o sirkete de güvenmeliyiz..sirket hakkinda olumsuz moral bozucu korku verici seyler düsunmemeli ve yazmamaliyýz ..kotulememeliyiz..Hem hissede kalip hemde olumsuz....kendi sesli dusuncelerimdir ! Ytd
Pardon da ozkaynak/ odenmis sermaye orani 5 küsür... 15 nereden çýktý
2 )bedelli neden yapýlýr bedelsiz neden yapýlýr gayet iyi biliyor insanlar. Siz de bir öðrenin derim.
3) kimse burda kesinlikle bedelli yapacak diye birsey söylemedi. Olasýlýklarý konuþuyoruz
4) bedelli semaye artýþýný öcü gibi göstermiþsin. Her firma yapabilir gayet doðal birsey
5) yatýrým teþvik belgesinin ne malum genel yatýrým teþvik belgesi olmayacaðý. Nerden bu kadar eminsiniz sýfýra yakýn faiz konusunda
Dipnot: genel yatýrým teþvik belgesinde faiz konusunda yardým olmaz. Gümrük vergisi , kdv gibi vergilerde Vergi muafiyeti olur
6)"Sermaye artýsý yükseltilen kayitli sermaye icinde ÖDENMIÞ SERMAYE kadarýný artýrarak yapýlýr.. insanlar daha süreci gormeden anlamadan bilmeden bir BEDELLIDIR yazýp ciziyorlar"
Bunu demiþsiniz
Sermaye artýþý ödenmiþ sermaye kadar artýrýlýrsa %100 oranýnda bedelli olur.
Her sirket KST si yettiðince yapabilir. %100 zorunlu deðil.
Bunu da ben buyuk yazayým o zaman
BENCE BÝR NATEMATÝK HOCASI TUTUN KENDÝNÝZE
SM-A315F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Zengini fakir eden müsrif evlattýr .Memuru fakir eden süslü avrattýr .Fakiri fakir eden kuru inattýr
Yer Ýmleri