Secim sonuclarý ile Ýnvest grupta yeni bir evreye girmis bulunuyoruz...grup hisseleri hareketlenmeye basladý. Acsel de buna uyacak ve yatýrimcýsina verdigi zararlarý hýzla telafi edecektir insallah..ytd
Secim sonuclarý ile Ýnvest grupta yeni bir evreye girmis bulunuyoruz...grup hisseleri hareketlenmeye basladý. Acsel de buna uyacak ve yatýrimcýsina verdigi zararlarý hýzla telafi edecektir insallah..ytd
Bir kaç gün önce Denizlide bazý yerlerde sel olmuþtu..Fabrika su altýnda mý kaldý ne oldu.https://www.aciselsan.com.tr/ ye giriþ yapmak bile çok zor.Sayfaya girmek beþ dakika sürüyor.Bu kaðýtta altý ay genelde hiç yaprak kýmýldamaz.Süründürmekte üzerine yoktur.Yeni tesis ne durumda bilen yok.Kaðýtta büyük bir sessizlik hakim.Fýrtýna öncesi sessizlik mi bekleyip göreceðiz.
2022 4.çeyrekte 40 milyon kar açýklarken 2023 1.çeyrekte 5 milyon kar açýkladý.3 ay içinde ne oldu da kar 8 kat düþtü.Satýþ mý yapamadý.Mevcut kapasite ile ürettiðini satmakta zorlanýyor ise üretimi artýrmak için ek tesis faaliyete geçecek mi.Bilmediðimiz muallak durumlar var gibi.Bir KAP atsalar da aklýmýzdaki bu sorular cevabýný bulmuþ olsa
Bir BURCELIK in yarisi kadarda mi etmez bu sirket ? Arsa satisý ,gecmis yýl kârlarý sermayesi , bedelsiz potansiyeli , iki donemdir stok artisý ve ardindan gelen kur avantajý , son ceyrekte yaklasik % 25 kambiyo kârý ki kasasinda 27 Milyon TL ye yakin dolar mevcut..stoklarý yeni kur ile satmasi bunun gelecek done.mlerde kâra katkisi..urettigi urünun ( saglik sanayi kozmetik gýda...) bircok alanda kullanilmasi. Afrika Körfez pazarlari gibi gelisen yeni pazarlar..ilk akla gelenler ve bunlarin hepsi de masada...
Bir tek eksik olan güven kaybý ve sirketin sahipsiz kalmasý....Bunu da ilk saglayacak sey sirketin yeni fabrika yatirimlari ile ilgili gelecek olumlu bir haber ! ki Haziran ayininda ortalarina geldik ve hâla ?..
Evet kilidi acacak anahtar bekleniyor sabirla. Ytd
Sirket kapali kutu. Ama sizin belirttikleriniz yanitlari bilinen seyler. Her yil 4. Ceyrekte tasinmaz degerlemesi nedeniyle kar yuksek cikiyor. Bu yil q1 ile 2022 q4 icin faaliyet karina bakip oyle yorum veya cikarim yapin. Karlilik dususu icin dovizin baskilanmasi, ihracat dovizini bozdurma zorunlulugu ve global pazardaki yavaslama temel etkenlerdi. kisacasi toparlayacak.
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
2. çeyrek bilançonun son günü olan 30 Haziran itibariyle olacak kapanýþ "geri alýmdan" alýnanlarýn ortalama fiyatýnýn altýnda kalýrsa,
o iþten de zarar yazma durumu olacak..
Ortalama alým fiyatý kaç liralardadýr bilemiyorum ama büyük çoðunluk 67-68 lira civarýnda alýnmýþtý diye hatýrlýyorum...
Umarým o fiyatýn üzerine çýkarýz da zarar yazmayýz..
Daha yukarýlar kar yazmamýza sebep olacaktýr.
Deniz dibinden inci çýkarmak isteyen; vurgun yemeyi göze almalý..
Kap ta geri alýmlarý inceledim.
Ýlk çeyrek içinde çeþitli fiyatlardan 288.900 (iki yüz seksen dokuz bin dokuz yüz) lot alýþ için 19.195.000 (on dokuz milyon yüz doksan beþ bin) TL ödenmiþ...
Ortalama alýþ fiyatý 66,44 TL (altmýþ altý lira kýrk dört kuruþ) den olmuþ..
31 Mart kapanýþ fiyatý 63,2 liradan olunca hisse baþý 3 lira zarar yazýlmýþ..
Ýkinci çeyrekte 79.300 lot alýþ için 3.958.000 TL ödenmiþ...
Ayný çeyreðin ortalama alýþý 49,91 TL den gerçekleþmiþ..
Tüm alýþlarýn ortalama maliyet fiyatý 62,87 lira olmuþ...
Piyasa þartlarýnda göre dalgalanmalar olsa da
Yönetim, fiyatýn en azýndan 62,87 nin altýna düþmesini istemeyeceðini sanýyorum..
Deniz dibinden inci çýkarmak isteyen; vurgun yemeyi göze almalý..
Yer Ýmleri