Originally Posted by
By Akýl
Elinizde, son dönemdeki yabancý ilgisinin boyutlarýný gösteren , somut bir veri varsa , paylaþýrsanýz sevinirim.
citibank yabancýnýn bundan 3 ay önce 1000 lot kadar acsel payý varken þimdi bu 402 bin lota ulaþmýþ.ilk beþe girmesine yaklaþýk 1500 lot kaldý.son 3 ayda deutsche de 139.996 lot acsel alýmý yapmýþ.bu rakamlarý küçümsememek gerek çünkü gelen son takas verilerinde perþembe günü en iyi alýcý 10.815 lot ile yine citibank yabancý oldu.yani sýð bir hisse.yabancý bu alýmlara devam ederse yýl sonunda ilk sýra olmasada 2 ve 3'ncü sýralar yabancýlara geçecektir diye tahmin ediyorum.seneye de belki ilk sýrayý kaparlar.uzun vade olarak acsel benim yeni egeen potansiyeli gördüðüm tek tahta.her yatýrýmcýnýn eldeki maddi olanaklar dahilinde þimdiden portföyüne eklemesini isterdim.sonra gidip ülkemizin kârlý þirketlerinin hisselerini yabancýdan uçuk fiyatlardan alýyoruz.uzun vade hisselerin efendisi bence acsel.
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri