Dostum, Gelecek ile ilgili bir Veri kimse veremez. Bunlar içsel bilgilerdir. Sizin ki de tahminden öteye gidemez ve bir dayanaðý olamaz. Yukarýda gerekçelerini söyledim. Siz de söylediniz. Hayal deðil, sadece ihtimal olur.
hani derler ya nefes alsýn yeter
bizimde fabrika þu aþamada çalýþsýn üretime devam etsin yeter
kar marjý þu olsun bu olsuna gerek yok þu aþamada
cepten yemesin yeter çoðu iþletme daha üretime geçemedi ne zaman geçeceði aþikar
...Özetle ve son söz olarak ,Firmanýn aslýnda üretim faaliyetlerinden ürettiði net kar rakamý 3,3 mil tl dir
43 mil tl satýþ yapýp %8 net kar marjý çok yetersiz.
Öte yandan,uhdesindeki sanayi arsasýný satýp ki bu koþullarda bir ilçede 5-6 mil tl ye satabilmesi baþarý olur.Zaten alan da tesis kurma amaçlý alacak,yatýrým yapacak vs.Eðer böyle bir satýþ olursa cok zayýf olan iþletme sermayesi güçlenir.Eli daha güçlü olur.
Sevgili izci sizin 3 aylik kar tahmininiz nedir sakýncasý yoksa
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir
SM-A107F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn anatolien son çeyrekte %10'lara düþen brüt kar marjý muhasebeleþtirme farklýlýðýndan kaynaklanýyor. Dikkat ederseniz üçüncü çeyrek ile son çeyrek arasýndaki dönemde pazarlama giderleri 1.97 milyondan 1.05 milyona düþmüþ. Normalde 2.5 milyon civarýna çýkmasý gereken bu gider 1.05' e inmiþ.Bu da pazarlama giderlerinin bir kýsmýnýn satýþlarýn maliyetinde muhasebeleþtirildiðini gösteriyor. Dolayýsý ile o da brüt karlýlýðý düþmüþ gibi gösterdi.Yani normalde öyle bir düþüþ yok.
Dipnotlarda önceden pazarlama giderlerinde takip edilen 1.06 milyon liralýk nakliye giderinin satýþlarýn maliyetine yansýtýldýðý yazýlmýþ zaten. Onu eklediðimizde yine %20 civarlarýnda brüt marj çýkýyor.
Yer Ýmleri