Acsel düþüþ yaþayabilir o ayrý fakat hissesine sahip çýkmasý daha önemli neyse teknik iyi deðil 1, çeyrek kar zayýf fakat þans vermeye deðer sonuçta kimya hissesi ihracat oraný yüksek küçük hisse olmasý avantaj bakalým zaman ne gösterecek ? ytd.
Sayýn Radyocu þirket hisse geri alým kararý aldý bunu biliyoruz.Yanýlmýyorsam 500 bin lot hisse geri alým yapacak.66.44 tl den 288 bin 900 lot gibi yüklü bir alým gerçekleþtirdi.Bekleseydi biraz daha 60 liradan alýrdý 50 den hatta 49 dan alýrdý bir miktar aldý da.Bu nasýl oluyor.Fiyat 66.44 iken kim bunu 49.91 e çekti.Ordan ciddi bir tepki oldu ve tekrar 60 liranýn üzerine geldi.88 den 49 a nasýl geldi bu senet.Kim kime sattý.Paylarýn % 47 si Verusa Holdingin elinde ise bu hisse senedinde tahta yapýcý kim ya da kimler.O zaman bunlar da bilmiyordu fiyatýn ne olacaðýný.Toplamda 5.5 milyon lotluk bir hisse senedinin 3 milyon 800 bin lotunun uzun yýllar garanti yatýrýmýn elinde blokeli bir þekilde durduðu da söyleniyor yazýlýyor. Þu alým kademelerine baktýðýmýz zaman tahta yapýcý Verusa görünmüyor.O kadar sýð bir tahta ki bu kaðýdý indirip kaldýran kimler.Var mý bilginiz.Bir türlü çözemedim.
2, çeyrek kar tahmini olan var mý ?eski hissede olan yatýrýmcýlardan ?
Yatýrýmlar konusunda mail atmýþtým ama cevap vermediler. Buradan okuduklarým dýþýnda bir bilgim yok.
Petrol fiyatlarý düþük seyrettiði için yeni yatýrýmlar azalmýþ durumda bu da sondaj da kullanýlan pac ürününe olan talebi azaltmakta olacaðýndan yatýrýmlarýn gecikmesine sebep oluyor sanýrým.
Geri alýmlarda piyasadan deðil de bazý kiþilerin hisselerinin alýndýðý konusunu yazmýþtý bir arkadaþýmýz.
Zaman ilerledikçe ona hak vermeye baþladým doðrusu.
Çeyreklik çok iyi kârlar geldiðinde bile ertesi gün þelale olduðu zamanlarý da gördük.Son bir yýldýr böyle bir huy edindiðini biliyorum.88 den 49 a gelmenin tek nedeni bu yýlýn 1.çeyreklik kârý olamaz.Tamam önceki çeyreklere göre kâr düþtü ancak 5 milyon 700 bin lira kar etmiþ.Kâr kârdýr zarar yok bir þey yok.Kaðýt sebebini bilemediðimiz bir þekilde baskýlanýyor diye düþünüyorum.Ýnþallah faaliyete geçecek ek tesisin devreye alýnmasý bir kez daha ötelendi þeklinde bir KAP ile karþýlaþmayýz.Hepimiz için bir yýkým olur bu.
Teþekkürler beklenti üstü kar açýklayan hisse yükseliþ olmazsa baský vardýr tespiti ben böyle yaparým ayrýca 55 civarlarý bence þuan için acsel dip seviyeler daha altý yoktur ytd. 2, çeyrek bilanço belli edecektir durumunu þuanda normal olan eski zirvesine yükseliþ yaþamasýdýr ayrýca dolar TL 23,64 acsel ucuzlamaya devam ediyor aslýnda yýl sonu dolar TL farklý seviyelerde olabilir ytd.
Yer Ýmleri