dyo boya da böyle güzel bilanço gelmiþ bizimkiler nerede saklýyor karlarý acaba nezamana kadar kar saklýyacaklar
https://twitter.com/MatriksB/status/...456097794?s=20
dyo boya da böyle güzel bilanço gelmiþ bizimkiler nerede saklýyor karlarý acaba nezamana kadar kar saklýyacaklar
https://twitter.com/MatriksB/status/...456097794?s=20
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Bu konu aslýnda milli bir mesele. Çünkü bu yabancý þirket Türk Genel müdürüyle yollarýný ayýrdýðý 2010 yýlýndan bu yana art niyetli tutum sergiliyor. Kazancýný az göstererek vergi vermiyorlar temettü vermiyorlar üstüne üstlük kasasýnda bu para gözükürken yatýrýmcýsýna tek kuruþ koklatmadan borsadan kaçmaya çalýþýyor. Hissede yabancý yatýrýmcý yok. Yerli yatýrýmcý yetim gibi ketum þirketle vicdansýz tahta yapýcýlar arasýnda sýkýþmýþ halde.
18.05.2020 tarihli KAP açýklamamýzda özetle;
Hayýr (No)
18.05.2020
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Stratejik gerekçelerle, 24 Temmuz 2017 tarihinde Kap açýklamasý ile duyurduðumuz üretimi yurt dýþýna taþýnan Solvent üretiminin tekrar yurt içinde üretilmesi için gerekli Þirketimiz makina ve teçhizat modernizasyonuna iliþkin, 38.780.090 TL tutarlý, baþlangýç tarihi 20 Ocak 2020, bitiþ tarihi ise 20 Ocak 2023 olan Yatýrým Teþvik Belgesi alýndýðý açýklanmýþtý.
Söz konusu yatýrýma iliþkin gelinen safhada, Solvent bazlý ürünlerin üretimine ve müþteri sevklerine kýsmi olarak baþlanmýþtýr.
Pay sahipleri ve kamuoyunun bilgisine sunarýz.
Normalde halka açýk þirketler borsada bu tip durumlarýný izah ederken bu kadar kýsa açýklama yapmaz. Isterler ki yatýrýmcýlarýmýz tüm detaylarý öðrensin ve þirkete güven tazelensin. Þirketimizin öyle alýþkanlýklarý olmadýðý için bu bilgilendirmeleri yapmak biz yatýrýmcýlara düþüyor.
Marshall Boya solvent üretimi için sadece teþvik aldýðý tutar kadar yatýrým yapmamýþtýr. Aksine iki katý ve hatta daha fazla sermaye ayýrmýþtýr. Ülke ekonomisindeki bu sýkýntýlý süreçte devletimizin yabancý yatýrýmcý çekebilmek için sunduðu bu fýrsatlarý sonuna kadar kullanýp bilançoda ve ürün yelpazesinde önemli bir yeri olan solvent bazlý ürünlerin üretim ve pazarlama maliyetlerindeki bu avantajlý dönemi iyi deðerlendirmiþlerdir. Bu yatýrýmýn bilançodaki kârlýlýða yansýmasýný tam kapasiteyle üretime geçildiðinde göreceðiz.
![]()
Bi uyuzluk var son zamanlarda gerçi borsa genelinde var uyuzluk
gelen kar güzel ama ben çoook daha yüksek beklerdim malum dyo boya karýný %7bin artýrmýþ sen slovent ten gelen karlarý ne yaptýn uyuz
Yer Ýmleri