bu arada çimento fabrikasýnýn 1 bacasýný yapmak 50 mýlyon dolar dýyen sayýn. xxxxxx de selam olsun..okuyorsa. çimento hissesi sevenlerin, bana göre piridir.
bu arada çimento fabrikasýnýn 1 bacasýný yapmak 50 mýlyon dolar dýyen sayýn. xxxxxx de selam olsun..okuyorsa. çimento hissesi sevenlerin, bana göre piridir.
Çocuk koþarak babasýna gelir, “baba deveyi bir liraya satýyorlar kaçýrmayalým.” der. Baba “Alamayýz oðlum pahalý.” der.
Bir ay sonra çocuk “ Baba bir liraya almadýðýmýz deveyi iki liraya satýyorlar.” der. Baba “Oðlum git hemen al, çünkü yarýna göre bugün çok çok ucuz olacak.” der. Borsanýn kuralý budur. Yeni bir hikaye oluþursa fiyatlar güncellenir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Oyak,borsadan aldýðý yaklaþýk 8.790.000 lot hisseye yaklaþýk 320 milyon TL para ödedi.. Þimdi Oyak Çimentonun kasasýnda 1.5 milyar TL den fazla nakit var.. Genelde çimento þirketleri nakit zengini olduklarý için bu nakit parayý ya dövizde yada repoda deðerlendiriyorlar.. Oyak finans yönetimi bu nakdin bir kýsmýnýda ileride deðerleneceðini düþündükleri kendi hisselerine yatýrým yaparak deðerlendirmiþ oldular.. Þu an zaten ptesi itibarý ile 46 tl den kapansa 100 milyon TL aldýklarý hisseden kaðýt üstünde para kazanmýþ oldular..Zaman zaman Oyak yönetimi borsadan Ereðli hisseside alarak bu þekilde para kazanmýþlardýr..Akýllý bir yol
Benim icin asýl soru 39 dan aþþagýsý yok demek mi istedi.![]()
Bence orta vade kasadaki fazla para için kendi Þirketinden daha karlý bir yatýrým görmediðinden. Þirketin ederini hepimizden iyi biliyor sonuçta. Ama Pala ne derse o olur. Ýlk denemesinde mani olmayý baþardý. 39 aþaðýsý bence de çok zor. Yine de geliþmeleri ve trendi takibe devam edelim.
Rasyolar çok yüksek ve pahalý 25 milyardan 56 milyara çýkan piyasa deðeri var deprem sonrasý. Dönüþünde çok canlar yakar. Afet bölgesine gidecek olan çimentoda eski marjlarla iþ yapmasý beklenmiyor..
Yer Ýmleri