duruldu alan satan yok ama nasip bekliyoruz
duruldu alan satan yok ama nasip bekliyoruz
Toplantý tutanaklarýnda arsa ve efeler çiftliði sorulmuþ. Efeler ile iligli týk yok denmiþ. Arsa 1-1.5 yýl içinde mali yapýyý düzeltecek filan demiþ. Birde belediyeden resmi yazý geldiðinde ek açýklamalar filan. 1-1.5 yýl dendiðine göre satmak yerine avm, otel vb. biþeyler yapacaklar galiba.
Kürþat ve 40 çerisi baþkaldýrýyor ise çine ve esarete senin neyin eksik...
sabit kýymet deðerlemelerinden gelen artýþlar bedelsiz sermaye artýrýmýnda kullanýlabilir mi diye de sorulmuþ,konunun tetkik edileceði cevabý verilmiþ
kap haberi yayýnlanmýþtýr yapistirabilecek varmýdýr? açýk açýk okuyabilmek istiyoruz hepimiz biliyoruz
Bu haber hiç iç açýçý deðil tahminimce spek bunu kullanacaktýr...
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
***SKTAS*** SÖKTAÞ TEKSTÝL SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.( Faaliyetlerin Kýsmen veya Tamamen Durdurulmasý ya da Ýmkansýz Hale Gelmesi
***SKTAS*** SÖKTAÞ TEKSTÝL SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.( Faaliyetlerin Kýsmen veya Tamamen Durdurulmasý ya da Ýmkansýz Hale Gelmesi )
Ýlgili Þirketler []
Ýlgili Fonlar []
Türkçe
Faaliyetlerin Kýsmen veya Tamamen Durdurulmasý ya da Ýmkansýz Hale Gelmesi
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Evet (Yes)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
29.05.2017
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Bildirime Konu Durumun Niteliði
Fiili ana iþ kolumuz kumaþ üretiminin toplam iplik ihtiyacýnýn bir kýsmýný karþýlayan iplikhane bölümünün üretiminin durdurulmasý.
Durdurulan/Ýmkansýz Hale Gelen Faaliyetler Hakkýnda Bilgi
Ýplikhane bölümü iplik üretim kýsmý
Faaliyetlerin Durdurulmasýnýn/Ýmkansýz Hale Gelmesinin Nedeni
Mevcut iplik üretimi tesisimizin ekonomik bir tesis olmaktan çýkarak iplik üretiminin rekabet edebilirliðini yitirmesi, maliyet ve kalite avantajý saðlayan iplik temin edilecek tedarikçiler bulunmasý, yurt içi/yurt dýþý piyasalarda güçlü bir iplik tedarik aðýna sahip olunmasý
Varsa Yetkili Organ Karar Tarihi
29.05.2017 tarihli Yönetim Kurulu Kararý
Faaliyetlerin Durdurulmasýnýn/Ýmkansýz Hale Gelmesinin Geçerlik Tarihi
03.07.2017
Faaliyetlerin Durdurulmasýnýn/Ýmkansýz Hale Gelmesinin Þirketin Toplam Üretimine Etkisi
-
Faaliyetlerin Durdurulmasýnýn/Ýmkansýz Hale Gelmesinin Þirketin Toplam Satýþlarýna Etkisi
-
Kýsmen Durdurma Sözkonusu ise Durdurulan Faaliyetlerin Toplam Üretim ve Satýþlar Ýçindeki Payý
Durdurulan iplik üretimi toplam maliyetinin konsolide üretim maliyeti içindeki payý %7'dir. Konsolide satýþlara etkisi bulunmamaktadýr.
Ýþ Akitleri Feshedilen/Feshedilecek Kiþi Sayýsý
Yaklaþýk 75 kiþi
Ödenen/Ödenecek Kýdem Ve Ýhbar Tazminatlarýnýn Toplamý
Yaklaþýk 2.145.000 TL
Þirket Yönetimince Alýnan Tedbirler
-
Yeniden Faaliyete Baþlanmasý Ýçin Gerçekleþmesi Gereken Olaylar
Yeniden faaliyete baþlanýlmasý þu an için düþünülmemektedir.
Yeniden Faaliyete Baþlanacaksa Öngörülen Tarih
-
Þirketin Süreklilik Varsayýmýnýn Nasýl Etkileneceði
Þirketin sürekliliðini etkileyecek bir durum bulunmamaktadýr.
Açýklamalar
Þirketimizin 29.05.2017 tarihli Yönetim Kurulu Kararý ile
1. 28.01.2017 tarihli Yönetim Kurulu toplantýsýnda iplik üretiminin azaltýlmasý ile ilgili araþtýrma yapýlmasý yönünde alýnan karar kapsamýnda yapýlan çalýþmalar neticesinde
• Türkiye ve Uzak Doðu'da artan iplik yatýrýmlarý karþýsýnda mevcut iplik üretimi tesisimizin ekonomik bir tesis olmaktan çýkarak iplik üretiminin rekabet edebilirliðini yitirmesi,
• Maliyet ve kalite avantajý saðlayan iplik temin edilecek tedarikçiler bulunmasý, Hindistan'da kurulu fabrikamýzda iplikhane tesisi olmadan yýlda 1500 tonluk tüm iplik ihtiyacýnýn dýþarýdan karþýlanmasý modelinin olumlu sonuç vermesi, bu sayede satýn alma açýsýndan önemli deneyim kazanýlmasý, yurt içi/yurt dýþý piyasalarda fiyat/kalite dengesinde son derece rekabetçi koþullarla güçlü bir iplik tedarik aðýna sahip olunmasý,
nedenleriyle iplikhane bölümü iplik üretim kýsmýnýn tamamen kapatýlmasýna, dýþarýdan tedarik edilecek ipliðin büküm iþleminin yapýldýðý tesiste ise daralmaya gidilmesine,
2. Ýplik üretim bölümünün kapatýlmasýna baðlý olarak yaklaþýk 75 kiþinin iþ akdinin 3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren feshine,
3. Ýplik üretim bölümünde yer alan tüm makine/ekipmanlarýn ve iþletme malzemelerinin satýþýna, büküm iþletmesinde yer alan 12 makinadan 5 adedinin, 2 adet katlama makinasýndan 1 adedinin satýlmasýna,
4. Ýplik üretim bölümünün kapatýlmasýnýn aþaðýdaki nedenlerle SPK mevzuatý çerçevesinde önemli nitelikte iþlem olmadýðýna,
• Söktaþ Tekstil A.Þ.'nin iplik üretimini sadece baðlý ortaklýðý Söktaþ Dokuma A.Þ.'ye satmasý nedeniyle, konsolide mali tablolarý dikkate alýndýðýnda iplik üretiminin durdurulmasýnýn SPK düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açýkladýðý konsolide ciroya etkisinin olmamasý,
• Kapatýlacak iplik üretim bölümü makine ve ekipman net defter deðerinin 31.3.2017 itibarýyla 7.7 milyon TL, ayný tarihli yayýnlanmýþ olan Söktaþ Grup konsolide toplam aktifler içindeki payýnýn ise %1 olmasý,
• Kapatýlacak iplik üretim bölümü nedeniyle iþ akdi feshedilecek kiþi sayýsýnýn 31.3.2017 itibarýyla yayýnlanmýþ olan çalýþan sayýsý içindeki payýnýn %4 olmasý,
• Söktaþ Tekstil A.Þ.'nin bütün iplik üretimini baðlý ortaklýðý Söktaþ Dokuma Ýþletmeleri San. Ve Tic. A.Þ.'ye satmasý, bu satýþýn grubun toplam iplik ihtiyacýnýn 2016 yýlýnda %19'unu, 2017 ilk dört ayýnda sadece %16'sýný karþýlamasý, geri kalan kýsmýn zaten diðer firmalardan tedarik ediyor olmasý,
• Grubun, fiili ana iþ kolu olan kumaþ üretiminin devam ediyor olmasý.
5. Yukarýdaki kararlarla ilgili kamuya gerekli açýklamalarýn yapýlmasýna, oy birliðiyle karar verilmiþtir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/609886
BIST
(30/05/2017 - 20:38:12)
Bu bildirimde yeni bir durum yok. Arsa için kullanýlacak yer boþaltýlýyor. Çalýþanlarýn durumuna üzülmemek mümkün deðil, umarým kýsa zamana yeni iþleri olur. Herkese saðlýklý günler dilerim.
En önemli konu projenin 1 - 1,5 yýl içine gerçekleþmesi. buda makul bir süreç zaten ,,,,
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri