Büyük resme yönelik bir yazý.
https://www.aydinlik.com.tr/iste-siz...i-agustos-2018
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Büyük resme yönelik bir yazý.
https://www.aydinlik.com.tr/iste-siz...i-agustos-2018
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
sayýn shorts ,
ahmak lafýný kullandým ama sizin için deðildi....
Türkiye ile Venezuela yý ayný kefede deðerlendirenler içindi....
ne yazýk ki felaket goygoyculuðu yapan bazý kiþiler mevcut...
Malesef içinden geçtiðimiz günler çalkantýlý zaman,
ancak ayný gemi de olduðumuzu unutan ve feryatçýlýk yapanlar mevcut,
her þeyden önce sakin olunmasý gereken bir durum,
adam poziyonunu almýþ sizi beni onuda yanýna çekerek durumun daha da kötü olmasý için buralarda provakötürlük yapýyor...
þahsi olarak bende yarý döviz deyim ancak gelip de buralarda 30 tl olacak paranýzý bankadan çekin þu olacak crash filan fýstýk insanlarý galeyana getirmek ne derece doðru.....
burada baþýndan beri savunduðum husus þu;
Merkezin yapacaðý pek bir þey yok,
þu an da zaman kazanmaya çalýþýyor,
eti belli butu belli
hükümetin devalüasyon tezini savunuyor
kuru belli bir seviyeye bilerek ve istemese bile isteyerek çekmek zorundalar,
uygun bir noktada faiz silahýný çekecekler hemde öyle böyle deðil 1000 baz dan fazla artýþa gitmek zorundalar.
burada anlatmaya çalýþtýðým herdaim zamanlama olmuþtur.
timing kazandýracaktýr.
bir malýn üzerine devamlý binilmez.
þunu anlamalý insanlar Türkiye batamayacak kadar büyük bir ülke dir....
beceriksiz ellerde heba olmasý üzücü ama bu dolara 30 tl hedef koymak ne demek....
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
o zaman kendi dolar rakamýný söyleyeyim,
3.cü bir dalgayý bekliyorum,
her bir dalga bir öncekinden daha büyük oluyor.
1.ci dalga 80 kuruþ oldu
2.ci dalga 160 kuruþtu
3.cü dalga 160 kuruþtan fazla olacak....
3.ncü dalga son darbe olmasý ihtimali çok yüksek,
anlýk olarak dolarý 9.5 -10 tl kadar görebiliriz grafik de
ancak biz KY lara satýþ fýrsatý vermeyeceklerdir.
daha önce 2.ci dalgada 7tl üzerinde dolarýmý satarým demiþtim fýrsat verilmedi
3.cü dalga sonunda 8 -8.5 tl arasý fýrsat verilirse satýþ yazarým.....
dolarý uzun bir süre 7-7.5 üzerinden sabitleyecekler...
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Ohooo 1 laf etmiþimiz bin laf edinmiþiz..
Bir kere yazýnýn 2. yarýsýný alýntýlamamýn sebebi sadece dolarýn globalde akibeti ile ilgili yazmak istememden kaynaklandý..birinci kýsmý ise 2. dalga, 3.dalga vb. kýsýmlarý sizin kendi düþünceleriniz olduðundan ve saygý duyduðumdan o kýsmý alýntýlama gereði duymadým..
Ayný þekilde yukarýdaki yazýnýzdaki dolar 30 TL olacak kýsmýný da alýntýlamadým , çünki bu görüþ bana ait deðil..
Þimdi öncelikle aðlayýp kazanamadýðýmý nerden çýkardýnýz.. epeydir beni bilen bilir dolar alýþ tarihlerim ne yaptýðým hepsi kayýtlýdýr..dilersen bulabilirm..
Ayrýca bilgi yok teknik yok analitik düþünce yok gibi tarzlara hiç girmeseydiniz daha iyi olurdu..yukarýda gördüðün 3800 küsür yazýnýn pek çoðu bu konulara aittir..gerçekte ise ben sizin bu konuda düzgün düþünemediðinizi düþünerek ve buradaki insanlar yanýlmasýn diye o yazýyý yazmýþtým..
Neyse uzatmadan yeri burasý deðil eðer kendinize güveniyor ve konuþmak/tartýþmak istiyorsanýz buyrun gelin Gund'ýn topiðine orada tartýþalým..orada ise bir ton yazým var..dilerseniz biraz okuyun bilgi edinin..selamlar..
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=13245
bir kiþinin yazýsýný yarým alýntý yapýp
bunlar züðürt avuntusu yazan bir yorum yapan bir kiþiyle ne tartýþýrým nede bilgi alýþveriþinde bulunurum,
öðrenilmesi gereken bir þey var ise
ilk önce nezakettir...
züðürt kelimesi parasýz, yoksul, meteliksiz olan
anlamýna gelmekte,
bilemezsiniz bu lafý dediðiniz kiþi sizin hayatýnýz da kazandýðýnýzýn daha fazlasýný kaybetmiþ olabilir...
saygýlar selamlar bizden size olsun
Yer Ýmleri