topik kurucularý yok
iþgal kaçýnýlmaz olabilir kaptan
bendede pozizyon yok
gelde iki geyik yapalým
topik kurucularý yok
iþgal kaçýnýlmaz olabilir kaptan
bendede pozizyon yok
gelde iki geyik yapalým
Kapattýk pozisyonu yine baþabaþa...
Hergün deneme devam narin hocam, gün içi yüksek olabilecek yerlerden...
Marj arttý, adam bir yöne 2% yapsa makasýyla 5.000 puan alabilir senden...
Yani batan çok olacak...
Biraz da spottakine hedge amaçlý ama oda yaðmurlu havadaki susuz misali ekside bugün ...
Bakalým nereye varacak bu iþin sonu...
sayýn zinedrimed,
mantýklý pozizyon taþýyorsunuz
taktirle izliyorum...
spottaki mala endeks tepedeyken þort açmak
bunlardan biri
yurt dýþý ralli yaparken,bizde onlara uyuyoruz
ilk balon kimin elinde patlýyacak merakla bekliyorum
bol þans ,bol kazanç..
Ýyi günler herkese...
Mert Hocam boþ býrakma lütfen en azýndan muhabbete gel...
Teþekkürler sayýn narin...
Ben kendimi hiç takdir etmiyorum maalesef...
Düþünce ve eylem arasýnda fark var...
Kýsmet deyip geçiyoruz...
Herkesin gönlünce olsun...
Eminim burada yazan arkadaþlardan birçoðu borsaya geçen sene baþý baþlamýþ olmayý isterdi...
Ýlk baþlayanlar abuk subuk kaðýtlara dalýp para katlamayý kovalar malum...
Ben misal Galip’in Mepet’te taban yemiþimdir...
Pahalý dersti ama hakkýný vermiþti tabaný bozup bozup mal aldýrýp günlerce boncuk boncuk terletmiþti...
Esemspor hissesi almýþtým misal bir tavan alýp sevinçten takla atarken ertesi günler çok pahalý derslerden birini de o vermiþti...
Geçen sene girmiþ olsam yine þu anda da ismini bilmediðim 3 sessiz 2 sesli harf seçip parayý 3-5 e katlamýþtýk muhtemelen...
Þimdi bakýyorum bu geçen sene parayý katlayan arkadaþlar da ne teknik ne temel var ama özgüven tavan...
Aralýksýz ismini bilmediðim hisse önerileri geliyor, abi al 2 aya 3’e katlar modelinde...
Bugüne kadar nispeten temeli dolu olan sadece bir tanesini denemelik aldým...
Kendi adýma önümüzdeki 3 yýllýk planýmý belirledim , tabi ki ülkede 3 gün ötesi zor ama ben normal þartlar altýndaki plandan bahsediyorum...
Çünkü en kötü plan bile plansýzlýktan daha iyidir bunu öðretti zaman bana, yoksa þuursuzca savrulup duruyoruz...
Zaman hýzlý geçiyor, geriye dönüp bakýnca 3 yýl önce aklýma gelip yapmadýklarýmý yapsaydým þimdi bambaþka olabilirdi...
3 yýl sonra aynýsýný dememe adýna, þimdi planlarýma baþladým...
Viop hedge ve volatiliteden en iyi þekilde yararlanma amaçlý portföyün 25% si olarak duruyor ve spotta temettü verimi yüksek olan parlak sektör ile devam...
Yer Ýmleri