Þu DMSAS analizi de bir çýksýn da... Meraktan geberiyorum![]()
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Temel Analiz Puaný (10 üzerinden)
Demisaþ : 4 (dört)
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Demisaþ 10 üzerinden 4 Puan almasýný saðlayan faktörler:
1- Finansal yapýsý saðlam.
2- Döviz pozisyonu Nötr.
3- Emtia fiyatlarýnýn yükseliþte olmasý.
4- Kurumsal kimliðinin olmasý (Sarkuysan iþtiraki)
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Elinize saðlýk Tolga bey ve Ýzci bey,
Benim prizma 594 beklentim gerçekleþti. 6 üstü kapanýþ güzel oldu. Ýlave beklentim ise 670e doðru ilerlemesi ve üstünde hýzlanmasý yönünde. Ýheva için hazýrlýklarýn devam ettiðini görüyorum, saatlik bende biraz þiþmiþti onu soðuttu bunu mal toplama evresi gibi görüyorum ama bu kesin doðru diyemeyiz.
Kendi taramalarým sonucu daha önce de bahsettiðim fonlar haftalýk ve günlük dip uyarýsý verdi. Kýsaca sabýrla bekleme sürecine geçildi.
Ýzci beyin puanlamasýný ve açýklamalarý takdirlik, elinize saðlýk.
Demisaþ 10 üzerinden 6 puan kaybettiren Faktörler:
1- Satýþlarýnda düþüþ, kar marjýnda azalma.
2- Ekonomik küçülmeden çabuk etkileniyor. (-) Karlýlýk
3- Banka kredilerini azaltabilme imkaný varken, yapmayýp üzerine ayrýca uzun vadeli kredilerin süresini kýsaya çekmesi.
4- 2020 yýlýný zayýf geçirmesi. (EFK, FAVÖK, F/K)
Sonuç (1)
Ulusoy Elektrik: Finansal verilerine göre aþýrý pahalý olmasý nedeniyle güzel taraflarýný saydýrtmýyor olmasý. Puan kaybettiriyor.
Yer Ýmleri