-

Originally Posted by
MAHARAJ
Günlük bakmamak lazım bu hisseye. UV düşünülmeli artık Niğde Bor fabrikasının faaliyete geçmesinden sonra.
hocam temel bedavayım dıyor ama sırket cok ketum guven vermıyor maalesef umarım guzel olur eskı zırveyı asamadı daha
-

Originally Posted by
wracker
hocam temel bedavayım dıyor ama sırket cok ketum guven vermıyor maalesef umarım guzel olur eskı zırveyı asamadı daha
Su akar yolunu bulur. AB bu elektrik fiyatları ile gıdada Türkiye ye bağımlı olur.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...8PxqKFGpcaOGqw
-

Originally Posted by
MAHARAJ
hocam domates fıyatları nasıl etkıler pekı cok artması ucuz mal bulmak sorun olurmukı
-

Originally Posted by
wracker
hocam domates fıyatları nasıl etkıler pekı cok artması ucuz mal bulmak sorun olurmukı
Çok önceden bağlanıyor fiyatlar çiftçiden. Sıkıntı olmaz o konu. Tukaş hasat öncesi istediği kadar malı bağlamıştır belirli bi fiyat üstünden.
-
Benim bildiğim sözleşme olsa bile eğer domatesin piyasa fiyatı daha düşükse firma domatesi sözleşme yaptığı üretici yerine piyasadan alıyor. Tersi durumda da sözleşme yapan çiftçi fabrikaya vermek yerine piyasaya satmayı tercih edebiliyor. O yüzden bildiğim kadarı ile sözleşmeler sene başında 1.40 liradan yapılmasına rağmen fiyatlar 2.40 liraya çekildi fabrikalar tarafından.
-
2 yıl evvel gördüğü zirveye doğru gidiyoruz. 9.89 za
2 yılda hisseler 10 na katladı bu daha zirveye gelecek
-

Originally Posted by
default16
Benim bildiğim sözleşme olsa bile eğer domatesin piyasa fiyatı daha düşükse firma domatesi sözleşme yaptığı üretici yerine piyasadan alıyor. Tersi durumda da sözleşme yapan çiftçi fabrikaya vermek yerine piyasaya satmayı tercih edebiliyor. O yüzden bildiğim kadarı ile sözleşmeler sene başında 1.40 liradan yapılmasına rağmen fiyatlar 2.40 liraya çekildi fabrikalar tarafından.
Evet doğru sözleşmelerde iyileştirme oldu. Çifçileri madur etmemek adına fiyatlarda revize yapıldı.
-

Originally Posted by
MAHARAJ
Evet doğru sözleşmelerde iyileştirme oldu. Çifçileri madur etmemek adına fiyatlarda revize yapıldı.
Yoksa çiftçi seneye domates ekmezdi. Bu fiyatlarla çiftçiler de iyi kazandığı için seneye domates daha çok ekilebilir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri