Bu konuyu daha önce yazdýk zaten, arkasýnda çok ciddi Suud ve BAE sermayesi var ve özellikle GES alanýnda tekel hale gelmiþ durumdalar:
https://www.google.com.tr/search?q=s...t+Asunim&cad=h
O dediðiniz taþþak durumu 54 milyon blokeden sonra ne durumda bunu bilemiyoruz. Bu bloke olayý ve sonrasýnda MKK'ya yapýlan ilave müracaatlar oyunun nasýl bir parçasý bunu anlamaya çalýþýyoruz. Yoksa bu konuda sizinle hemfikirim üstadým.
Küçük bir çalýþma, herkes kendine göre çýkarýmýný yapsýn arkadaþlar:
Hareketin baþladýðý 11.04.2019 tarihinden sayýn bakanýn açýklama yaptýðý 26.04.2019 tarihine kadarki grafik ve aracý kurum daðýlýmý aþaðýdadýr:
Görüleceði gibi, (muhtemelen) birileri sayýn bakanýn programýný ve bu program doðrultusunda Ýstanbul Finans Merkezi ile ilgili yapacaðý açýklamayý öðrenmiþ ve hissede pozisyon almaya baþlamýþ. Bu süreçteki Aracý Kurum Daðýlýmý aþaðýda:
Sayýn bakanýn yaptýðý açýklama ile birlikte ayný grup alýmlarýný hýzlandýrmýþ ve fiyat yaklaþýk olarak 2 ye katlanmýþ ve durum aþaðýdaki gibi geliþmiþ:
Ak Yatýrým tabiri caizse ne var ne yok hisseyi süpürmüþ ve 07.05.2019 tarihinde Asunim'e iþlem yasaðý gelmiþ. Bu süreçte topladýðý ve eskiden elinde olanlar da dahil edildiðinde toplam 54 milyon lota bloke konulmasýyla birlikte takaslardaki azalma miktarý ise þu þekilde:
Ýþ Yatýrým: -19 milyon lot
Ak Yatýrým: -18 milyon 600 bin lot
Deniz Yatýrým: -9 milyon 400 bin lot
ICBCT Yatýrým: -3 milyon 900 bin lot
Diðerleri : -3 milyon 100 bin lot
------------------------------------
Toplam 54 milyon lot
*
Bence gayet net...
Takas 221 +35 oldu. 7milyon kaldý. 5,5luk baþvuruda AK'a gitmiþ.Yanlýz ben akyatýrýmla çalýþýyorum.Sordum bunlara ne iþ diye.hiç birþey bilmiyorlar.Nasýl olabilirkii??Baþka çalýþan varsa bir sorun illa biri biliyordur.
evett kaldýðýmýz yerden devam.70veriliyor.kademedeki emir sayýsýndan belli KY olduðu ayný lot alýþta satýsta alýþta 45 emir satýþta 13
Bugun de satisa devam ederler ama tekrar soyluyorum par kazanmak istiyorsabiz 0.50-0.60 bandindan yukunuzu alin gelirse tabi oraya.Bunlar kendileri alip kendileri satiyor çunku.
Yer Ýmleri