Sn buffett,
Size gore finans merkezi ve evoranin bitisi/bitimine yakin hissenin lot basi degeri ne olmalidir?[/QUOTE
Finans merkezi bittiði zaman beklenen deðerlemenin 5milyar TL olmasý gerekiyor. Bunu nereden attýn diyenler olacaktýr þimdi. Ziraat gyo halka arz edilirken finans merkezi için þuan 1.7milyar gözüken deðerine 4.5 milyar 2021 sonu deðeri diye hesaplatýp bu fiyattan halka arz ettiler.(Bu arada böyle bir þeyde ilk defa gördüm. Benim þirketim gelecekte bu kadar olacak deyip milletten o tutarda para toplanýyor. Ancak devlet yapar heralde. özel þirket yapsa höst derler) Bu hesapla hlgyo binasý ondan büyük olduðuna göre 2021 sonu 5 milyar oradan göreceðiz. Evora 2024 de biter ordan da 2 milyar koy bunlarýn payýna düþen.Finans merkezi 2024 de 6,5-7 milyar arasý olur Diðer mülkleride ekle 2024 de hepsi 12 milyar TL üstünde olur. Ziraat gyo kira beklenti raporda finans merkezi 2021 için 220tl m2 baþýna. (mantýken ayný yerde halkbankýn bundan düþük olamaz) Borçlarý düþersek aktif özsermaye 10 milyar TL olur. Fiyatta 8-9 TL arasý olur pd/dd. Bu arada geçen yazdým sildim sonra yatýrýmcý iliþkilerine sordum. Cevap vermediler. Caddebostan binasýnýn 1.katý deðerleme raporunda 3.8 milyon. 2. katý sahibi satýlýða çýkarmýþ 12,75 milyon.Nasýl bu kadar fark olabiliyor. Olabiliyor demek. Bu yüzden ben kendi beklentimi yazdým. 2024 'te þirket deðeri hakkýnda takdir deðerleme raporunu çýkartan ve çýkarttýranlarda.
https://www.remax.com.tr/gayrimenkul...0+0/1630241509
Yer Ýmleri