Devletin bankasý ceza almýþ spekle böyle bir anlaþma yapabilir mi aklým almýyor
Devletin bankasý ceza almýþ spekle böyle bir anlaþma yapabilir mi aklým almýyor
Devletin kurumu SPK'nýn resmi açýklama yapýp el koyduðu hisseleri 6 ay ceza verdiði bir þirkete geri verip kote ettirmesi daha mý mantýklý.bunu insanýn aklý almaz.ben kendimi adýma 0,70 ve altýndaki her fiyatta emeklilik param dahil buraya koyacaðým.gerisi kaðýdýn sahibine kalmýþ istediðini yapsýn.kimsede kaptýrmasýn malýný bu ********lere.
HALKB ya da HLGYO'daki hiç bir yönetici KAP gibi aleni bir yerde habere konu olmuþ bir þeyi bu þekilde yapmaya cesaret edemez hele de þu lanet seçim öncesi. HLGYO'nun tüzüðüne ve kurucu ortaklarýna bakmak lazým. O "Halka Açýk kýsým" olarak gözüken 240 milyon lot içerisinde kurul kaydýnda olup ta borsada iþlem görmeyenler var ki adamlar bunlarý parça parça toplayýp MKK'ya baþvuruyorlar. HALKB ve HLGYO'nun paylarýný düþtükten sonra 150 milyon lota yakýn hisse var kurul kaydýnda ancak ne kadarý borsada iþlem görmeyen nitelikte bunu bilmiyoruz. Tüzükte yazýlýdýr ama, çok net bir rakam çýkmasa da 3 aþaðý 5 yukarý bellidir. Ve bu adamlar bu gerçek ya da tüzel kiþileri bulup hisselerini devralýyor.
Konu gayet net, de kaçtan alýyorlar bu hisseleri soru bu... Ve devralýp iþlem gören tipe dönüþtürmede neden bu kadar acele ediyorlar, yoksa bloke olan 54 milyon lotu teminat gösterip bir yerlerden kredi felan mý çekmiþlerdi ve bu teminatý isteyenler yükümlülüðünü yerine getir kardeþim diye baský mý yapýyor bunlara ? Adamýn paraya ihtiyacý olmasa 6 ay orada bloke dursun hisseler, kime ne zarar ? Hiç...Borsada iþlem gören tipe dönüþmek için müracaat edilen bu -þimdilik- 40 milyon lot hisseyi alelacele bulup buluþturmalarýnda þahsen ben baþka bir mantýk bulamýyorum.
Ben daha once halka acik olupta borsaya kote olmayan kagit diye birsey duymadim.Halka acik demek uzerinde kisit yoksa spk yasaklamasi gibi islem gorebilir nitelikte demek.ayrica bugun itibariyle 42 milyon lottan bahsediyorsunuz.kac kisiden toplamasi lazim kac kisinin elinde 100binden fazla lot vardir surda.bu mal toplu olarak alinmis belli ve yasak geldiginde 2 gun sonra 19milyon tek seferde kote ettiler.19 milyon gecmis takaslara bakin hangi araci kurumda vardi yasak geldikten sonra.o kadar kucuk yatiriciya nerden ulasacakta isticek.ben ak yatirimdan hissemi satmadan once bu adamlara borc hisse verdim.ilkinde %90 faizle ikincisinde %70faizle %20sinide araci kurum aliyor arasalar beni ararlardi.isteyenede gonderirim borc verme komisyonu diye yatan paranin goruntusunu.o yuzden imkansiz seylerden bahsetmeyin.
SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
buffett sende iyi lot var demek ki þu geçenki 2 millyon lotlu arkadaþ gibi ne tesadüf o da akyatýrýmlýydý
Sn buffett, bir þirketin sermayesini temsil eden tüm paylar (þirket sözleþmesinde belirtilen yani sizin bir sayfa önce resmini koyduðunuz) halka açýk kýsmý olarak görünen kýsýmda olsa bile borsada alýnýp satýlamayabilir. Satýþa konu olabilmesi için MKK'ya baþvurulmasý gerekir. Hemen her hissede bu türden paylar vardýr. SPK ya baþvurmuyorlar zaten MKK ya baþvuruyorlar söz konusu iþlem için. Yanlýþlýk olmasýn.
Bende 100bin vardi.o zaman simdi %80ini ekgyo kaptirdim
SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri