Originally Posted by
Maydonozcu Kamil
SPK'dan gelen bu "bilgi suistimali ve piyasa dolandýrýcýlýðý" yönündeki aðýr ithamlarý dikkate aldýðýmýzda yaþanan bu sürecin danýþýklý dövüþ olduðunu hiç sanmýyorum. Hangi bilgiyi suistimal ederek piyasayý dolandýrmýþ bu elemanlar acaba ? SPK'nýn bu açýklamasý üzerine Asunim'le ilgili artýk daha ne yazýlabilir ki ? Ýþin garip tarafý "dolandýrýcý"lýkla itham edilen þirket mütamadiyen hisse edinmeye devam etmekte. Oysa getirilen iþlem yasaðýnýn MKK'ya yapýlan bu tip baþvurularý da kapsayacak þekilde olmasý gerekirdi. MKK da kuruluþ kanununa göre piyasa düzenleyici bir kurum sonuçta. Ve sen adama 6 ay yasak koymuþsun; ama sadece borsada iþlem yasaðý ?! Piyasanýn diðer taraflarýnda adamlar cirit atýyor ! Çok saçma.
Ýþte, bu ve buna benzer yasal boþluklar nedeniyle özellikle küçük yatýrýmcý mezarlýðýna dönmüþ bir haldeyiz. Bu tip forumlar, sosyal medyanýn her alaný aðlama ve galiz küfürler etme diyarýna dönmüþ vaziyette. Þu yukarýdaki tespiti ben görüyorum da SPK, MKK ya da ne bileyim diðer düzenleyici kurumlar neden görmüyor ?
Tipik Türkiye manzarasý. Geçen de yazdýðým gibi adaletin olduðu yerde hak arama mücadelesi olmaz, o bakýmdan bu konuyu da CÝMER'e yazacaðým. Destek vermek isteyenler açýsýndan da gönderdiðim metni buraya koyarým arkadaþlar.
Yer Ýmleri