Bizim asýl sýkýntýmýz ne biliyor musun sayýn hocam, af edersiniz g.t korkusundan aðzýmýzý açamayacak halde tartýþmalara kapanmýþ olmamýz ve bunun sonucu olarak da sýradan protestolarýn bile toplumda vatan hainliði kapsamýnda deðerlendirilmesine doðru evrilmiþ genel "konjonktürel" yapý. Bu türden psikanalitik davranýþlar yüksek lisans konumdur. Detaya girerek kimseyi bunaltmak niyetinde deðilim. Dileyen arkadaþým araþtýrsýn baksýn ne demek istediðimi.
Kýsa ve öz olarak yazacak olursak, adamlar son 1 yýldýr gerek TV gerekse tüm sosyal medyada bu konuyu iþliyorlar. Hatta Ýngiliz hükümetinin diktatörlükle iþbirliði yapýp bu olayý silah satma aracý olarak kullanmak üzere bizzat tasarlamýþ olma ihtimalini tartýþýyor ortaya bir sürü belge koyuyorlar. Bu türden davranýþlar bize oldukça yabancý farkýndayým. Ve size sonuna kadar hak veriyorum.
Sonuç itibariyle beni merak etmeyin, baþýmýn çaresine bakacak kadar hukuki nosyona sahibim.
*
Konuyu vermek istediðim mesaj anlamýnda toparlamak adýna; Brexit kararý finansal piyasalar açýsýndan sýradan, basit bir karar olmayacaktýr. Çünkü Londra çok uzun zamandýr küresel sermayenin merkezidir ve bu sermaye Almanya'yý Almanya, Çin'i Çin yapan, AB'yi kuran sermayedir. Karþýdan bakýldýðýnda basit bir toprak meselesi tartýþmasý gibi gösterilen Brexit tartýþmalarýnýn arka planýnda sonrasýnda bu sermayenin hangi güvencelere sahip olacaðý konusu vardýr.
Özellikle Skripal ve Kaþýkçý olaylarýndan sonra Ýngiliz hükümetinin küresel sermayenin bazý bileþenlerine yönelik gösterdiði agresif tutum cebinde bol para bulunan baronlarý rahatsýz etmekte ve bir çýkýþ yolu aramaktalar. Ýstanbul'un finans merkezi olmasýyla ilgili önerilerin zamanlamasýyla o dönemde ve hemen öncesinde global sermaye baðlamýnda yaþanan deðiþiklikleri çok iyi analiz etmek gerekir.
Geçen gün de yazdým, bu proje öyle 2-3 tane bina dikip satma projesi kesinlikle deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri