Originally Posted by
Maydonozcu Kamil
Bugüne kadarki genel konjonktür genel derken daha ziyade global anlamda, Ýstanbul'da bu türden bir finans merkezi oluþturulmasýyla ilgili çeþitli soru iþaretleri barýndýrmaktaydý. Projenin uygulama safhasýnda yaþanan bir çok sýkýntý da (fetöyle iltisaklý þirketler vs. bu detaya girmiyorum) buna tuz biber oldu ki elinde HLGYO hissesi bulunan ve hisseyle ilgili orta vade beklentileri olan herkes neler yaþandýðýný 3 aþaðý 5 yukarý biliyor. Bu konuda kimseye ders verecek halim yok, nitekim her þey herkesin gözü önünde yaþandý.
Ancak gelinen noktada, global sermaye açýsýndan bu türden bir projenin hayata geçirilmesinin giderek zaruri hale geldiðini deðerlendirmekteyim. Ki bunun nedenlerini gerideki mesajlarda detaylý bir þekilde yazmýþtým. Þahsi deðerlendirmem; yaþanan aksilikler yanýnda hükümetin projenin zamanlamasýyla ilgili olarak muhtemelen bilerek bekleme yoluna gittiði yönündedir. Yukarýdaki fotoðraf ama seçim öncesi bla bla ama ciddi hiç farketmez bugüne kadar iþbu projeyle ilgili en kapsamlý ve en net mesajlar içeren bir fotoðraf.
Bütün bunlardan ayrý olarak, ekonominin içerisinde bulunduðu açmazýn da bu konuda hýzlý adýmlar atýlmasýný gerektiren bir düzeyde olmasý nedeniyle bu foto ve açýklamalara bu kadar deðer veriyorum.Yoksa bir çok arkadaþ gibi benim de zerre itimadým yok. Ama bu defa farklý, ki burada uygulanacak stratejiyle IMF'den direkt para almadan bu projede verecekleri imtiyazlarla bir kaynak yaratýlacaðýný tahmin ediyorum.
Sonuçta bütün bunlar kiþisel deðerlendirmelerdir, herkesin düþüncesine de incitici, hakaret içermediði sürece saygý duyarým. Baþým üstüne...
Yer Ýmleri