Konu bedelsiz almak.Ve bunun %10 üzerine kaç yýl sonra çýkabileceði. Kaðýdýn potansiyel deðerinden bahsetmiyorum. Ýyi okuyun. Ben deðersiz olduðunu düþünsem millete özelden bile msj atýp sakýn kaðýdýnýzý satmayýn demem.SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn Buffet,
Çok basit bir hesap yapalým. IFM'de satýlabilir/kiralanabilir 200 bin metrekare alanýmýz var. Sahibinden.com a girip o bölgeden ofis/dükkan fiyatlarýna baktýðýmýz zaman (metropol,varyap vs gibi projelerden) 100 metrekarelik bir ofis alaný 6-7 milyon TL arasýnda, dükkan fiyatlarý bunun 2 katý. Devlet teþviklerinden dolayý IFM'nin bunlardan daha deðerli olmasý beklenir ama biz mevcut fiyatlarý kullanalým. 60-70 bin TL metre kare fiyatý ile sadece IFM bin deðeri 12-14 milyar TL. Baþka þekilde ifade edersek Ataþehir'den 6-7 milyon TL verip 100 metrekare ofis alacaðýna ayný paraya 2.5 milyon lot Halk GYO alan birisi ÝFM den 350 metrekare ofis almýþ oluyor. Bunun yanýnda þu anda çeyrekte 45mln senede 180-200 mln TL IFM dýþý kira getirisine de 2.500.000./1.570.000.000 oranýnda ortak oluyor. Mevcut kiradan payýna düþen kýsým yýllýk 286.000 TL oluyor. SASA/Hektaþ gibi hisse bulmaya çalýþýp parasýný 40-50 katýna çýkarmak isteyenler için uygun bir þirket deðil ama saðlam yatýrým yapmak isteyen birisi için ev almak yerine 4 de 1 fiyatýna gayrimenkul yatýrýmý yapma fýrsatý sunuyor.
Tavan açtý, 2.79.. Güzel açýlýþ![]()
Bakýn benim bu dediklerinize hiç bir itirazým yok. Aksini de söylemiyorum. Bu söylediklerinizin iki katý hatta benim gözümde. Olay bu deðil. Öyle bir algý yarattýnýz ki. 3milyar kar açýkladý. Biz bunu bedelsiz olarak alacaðýz gibi algýladým ben. Ben yanlýþ algýlamýþta olabilirim. Ama sonuçta o binanýn deðeri, adamlar tuðlalarý satarak bedelsiz vermeyecek. 2 yýllýk kirayý zaten tahsil etti. Kira baþlangýcý da taþýndýklarýnda 2023'de taþýnsa 2025 baþýna kadar kira almayacak A bloktan B blokta kiraya vermedi diyelim. Sizin alabileceðiniz temettü 2026 Hazirana kadar %10 u geçemez. Bu durumun tartýþýlacak bir yaný yok. Bilanço ortada. Bunu kaðýdý kötülemek içinde söylemiyorum. Spek dýþýnda ona baðlý kalmadan bu kaðýdýn çýkmasý için, yabancý yatýrýmcý ve diðer asýl yatýrýmcýlar temettü potansiyeline bakar. Adamlar 2026 dan önce bunun gerçekleþmeyeceðini görür. Þimdiden Spek harici bunu deðerlendirip pozisyon alýrlar mý o tartýþmaya açýk iþte.
Malý basýp alttan alma hayali kuran bircok spek gibi buradaki spek abimizde 3 un 1 ini aldi sattýðý mallar saðda solda paketlendi.
Redmi Note 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarýn yola devam etmeli yoksa hoobba þinanay þarkýsýný dinler durururuz![]()
Þirketi Çakallar yönetirse ne olur. Size cevap veriyorum:
Þirketimiz tarafýndan halka arz kapsamýnda fiyat istikrarýnýn saðlanmasý amacýyla alýnmýþ olan ve güncel nominal deðeri toplam 44.261.688,984 adet olan paylardan, 9.150.000 adetinin satýþý, 06.09.2022 tarihinde 3,723 TL ortalama fiyattan Þirketimizce gerçekleþtirilmiþtir. Bu iþlemle birlikte fiyat istikrarý kapsamýnda Þirketimiz tarafýndan alýnan ve sahip olunan paylarýn Þirket sermayesindeki oraný 06.09.2022 tarihi itibariyle %2,82'den %2,24'e düþmüþtür.
Yer Ýmleri