ÝÞin gülünç YANI iþte bu zaten GEREÐÝNDEN fazla iyimser olmamak bilerek LADES dememek GEREKLÝ.
BUGÜN dolarýn gerçek deðerinin 21-23 TRY olduðunu sokaktaki 10 yaþýndaki þortlu çocuklar biliyor DOLAR alýyorlar harçlýklarý ile..
ülkeden tüm iktidara yakýn iþ adamlarý 2016-2017 yýllarýnda kaçmýþ tüm varlýklarýný kaçýrmýþlar ve dolar istedikleri deðere gelmeden Geri gelmelerini sanmýyorum..
ki ben bunlarýn olacaklarýný 2017 nisan ayýndan bugüne NOKTA atýþlarý ile birlikte YAZDIM:
DOLAR bu hafta gelecek þu kadar olacak dedim HEPSÝ tek tek tuttu..
PETROL þu kadar olacak LONG ladým dedim ...100binlerde DOLAR kazanýrken vatandaþ kayýp yazýyordu borsada..
unutmayýn ki BORSAlar vatandaþlarý YOLMAK için vardýr ..
neyse tek tek cevap veyeim :
"Ýçinde bulunduðumuz günler hepimizin bildiði gibi endeks ve kur üzerinde etkili olabilecek, seçim, S400, Ýran yaptýrýmý ve Kýbrýs petrol/gaz sahalarý konularýnýn karþýmýzda olduðu günler. Dün rahip sorunu vardý , bugün S400 var yarýn diðer sorunlarý karþýmýza getirebilirler."
*rah
rahip sorunu hiç olmadý bunu baþtan söyledim..hatta bu olay bilinçli bir tiyatroydu diye ve ciddi bir tiyatro cevirecekler dikkat edin diye uyardým:Durduk yere dolar artsa herkes HESAP sorardý..
unutmayýn ERSOYDELTA müneccim deðil ama iyi bir geçmiþten ders çýkarýp geleceðe yormaya çalýþan birisi..
##
"Zaten bu riskler nedeniyle borsa çok çok düþük seviyelerde , bu risklerin çoðu da fiyatlarýn içinde."
grafikler ve sosyal medyadaki pazarlama oyunlarý bana öyle söylemiyor..neden derseniz BORSa dolar bazlý dipteyken hiç bir aracý kurum ekim 2018de gel kardeþim mal AL demiyor aksine sattýrýyor ERSOYDELTA ise kasým gibi yasaklarý biitince piysaya aracý kurumlar müdahale ediyorlar kaldýracaklar mal almalýyým diyerek uyarýyordu..korktuðu oldu eRsoydeltanýn onlarca vatandaþ açýk pozisyon ile yakalandý ve DOLAR 5,30lara kadar düþtü..ne deniliyordu o zaman dolar 4 e düþecek..3 e düþecek..ersoydelta ise BORSAyý þuan aracý kurumlar pazarlýyor HER ortamda açýða satýp dolar LONG diyordu..ne oldu DOLAR bazlý %30 kayýp yazdý vatandaþ..
ANCAK þuan yukarýdaki 8 mesaj önce olmasý gerekli..oradaki grafik gibi dolar ýn hedefi belli..kurumlar halen pazalrýyor ise..TEK CEVAP var..benim simulasyon grafiklerimlerdimdeki gibi iyice BASACKLAR:..HALKB 50 CENT olacak...
CANDY shop söylersiniz ARTIK 50 cent olunca..
####
Bu baþlýklar karamsarlýða neden olabilir ama biraz mantýk yürütürsek bu sorunlarý aþabileceðimizi ya da en azýndan tansiyonun piyasalarýn kabul edebileceði bir seviyeye indirilebileceðini görebiliriz.
Her þeyden önce Türkiye küçük bir ülke deðil , güçsüz bir ülke hiç deðil.
Ortadoðu ve Avrupa arasýnda güvenli bir gölge.
Türkiye' nin bir krize, bir karmaþaya sürüklenmesi Avrupa' nýn iþine gelmez.
Krizden çýkmaya çalýþan dünya' nýn da iþine gelmez.
Ne Avrupa ne de Amerika Türkiye' yi Rusya ve Çin' e terketmeyi göze alamaz.
Kaos içindeki Ortadoðu ile Avrupa arasýnda Türkiye' nin güvenli bir bölge olmasý ve göçmen meselesi de önemli bir konu.
Þu anda Türkiye Kýbrýs açýklarýnda sondaj yapýyor , Türk savaþ gemileri eþliðinde.
1974 yýlýnda Kýbrýs' a girmiþ bir Türkiye' nin neler yapabileceðini eminim hepsi biliyordur. Dolayýsýyla sýcak savaþ riski oluþturabilecek bir adýmý hiç kimse atamaz.
****baþlýðý karamsarlýk olsun diye açmadým ASLA öyle bir niyetim yok olmadý 2 yýldýr her yazdýðým kendi topiklerimin içinde inceleyebilirsiniz BEN sistemin VATANDAÞI soymasýný engelliyorum..
Türkiye eski türkiye GÜÇLÜ bir ülke deðil artýk..güvenli ve adaletli hiç deðil..dünya ZATEN krizden nasýl ÇIKACAÐINI çok iyi biliyor..
BÝR SAVAÞ ile çýkacaklar ekonomik sistem yýkýlacak..KAOS ortadoðuda VAR peki neden VAR neden anlaþamýyorlar????çünkü satanist sistem bunu istiyor..1974 yýlýndaki "erbakan "hoca yok artýk ülkenin baþýnda bugüne kadar kaç Erbakan hoca videosu izledin bende arþivi var ama youtube üzerinde mevcut açýp zamanýn varsa 1990 1980 hatta daha eskilerini izlersen GLOBAL ekonomik stanist sistemi anlarsýn "YA bu ülke havayolu ile övünüyor deðil mi?" erbakan hoca ne diyor uçaðýnýn uçmasý için bilet parasýnýn %10 u global satanist sisteme gidiyor demiyor mu hiç araþtýrdýn mý sivil havacýlýk kanunlarýný..?
bugünün liderleri maalsef satýlýk bugün muhalefet e 1-2 milyon dolar ver senin için 1 hafta sokaklarda KONUÞMA yaparlar..bu iþler böyle HEPSÝ satýlýktýr...
SICAK savaþ zaten çýkmayacak bu konuda rahat olun...2021 de ASIL sýcak savaþ çünkü..
bunu Ezoterik tarih incelyen herkes iyi bilir...tarihi dahi bellidir..21-12-2021
aytunç altýndal videolarýnda bundan bi kaç kez söz etti indirdiler..
umarým olmaz..
######
Önümüz seçim, S400 konusu muhtemelen Türkiye' nin füzeleri almasý ama kullanýma sokmamasý þeklinde bir tercihle virgüllenecektir, sorun bir anlamda ötelenmiþ ve kur üzerindeki baský azaltýlmýþ olacaktýr. Yunanistan da bu þekilde yaptý, aldý ama kullanýma sokmadý üstelik Yunanistan bu füzeleri diðer bir Nato ortaðý olan Türkiye' ye karþý almýþtý.
Bence seçim de bir belirsizlik deðil çünkü buradan çýkacak sonuç ne olursa olsun kabul edilecektir , demokrasinin iþlediði görülecektir. Piyasa çevrelerinin Ýmamoðlu' na daha fazla þans veriyor olmalarý da piyasalar adýna olumlu bir beklenti.
Þimdi bütün bunlara bakýnca seçim yaklaþtýðýnda piyasalarýn en kötü ihtimalle 93 000 üzerine çýkar , 100 000 diyenlerin yorumlarýný dinleriz.
s400 ister al kullan ister kullanma bu ülkenin çýkarlarýna ise kullanýlmalý NATO daðýlacak zaten bir kaç yýl içinde..
SEÇÝM olarak istanbul olarak bakmayýn o seçimin sonucu belli..
ASIL sorun 2020deki kulislerde konuþulan ERKEN seçim birileri 20 TRY olmadan DÖVÝZ kurlarý iktidarý Yakan top gibi birbirine atacaklar..ayrýca TEKNÝK olarak 1985ten bu yana bilgim iyi bir düzeyde..
ve teknik olarak evet bu hafta veya mayýs sonuna kadar saðlam düþeriz ama dolar bazlý dediðim gibi %10-15 tepki veririz..BAKIN bu topikteki 1. MESAJa gidip içinde ki eski topiklerimin linklerini týklayýp hepsini baþtan sona DÝKKATLÝCE zahmet edip okuyun..
bir çok þey anlattým..savaþtan bahsettim ..unutmayýn BU olacaklarýn HEPSÝ sadece tiyatro...
ANCAK borsalarýn yükselmesi veya yükseliþ sinyali için ÖNCELÝKLE ONS altýnýn yükselmesi gerekli..
önceki 4-5 mesajým ve içindeki linkleri mutlaka okuyun..dinleyin..
5
#
#
#
önceki mesaj:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...41#post3468841

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri